Pálya-vb Hong Kong: egy sikeres világbajnokság záró akkordjai

E-mail  Nyomtatás
2017. április 17. hétfő
  |   Szerző: velo.hu

A Hong Kong-i pályakerékpáros világbajnokság utolsó napján négy számban osztottak érmeket, a szokásoknak megfelelően a férfi Madison zárta a küzdelmeket.

Diavetítéshez kattints a képre

 

A női pontversennyel kezdődtek a záró nap eseményei, melynek végén négy kerekes tudott körelőnyt szerezni. Az aranyérmet végül a brit Elinor Barker szerezte meg az amerikai Sarah Hammer és a holland Kirsten Wild előtt.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A férfiak egy kilométeres időfutam számában francia győzelemnek tapsolhatott a nagyérdemű, miután Francois Pervis repesztette a legjobb időt, mindössze 1:00.714 alatt abszolválva a távot. Az ezüstérmet a cseh Tomas Babek, míg a bronzot a szintén francia Quentin Lafargue szerezte meg.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A hölgyek versenyei a Keirinnel zárultak, ahol a német Kristina Vogel a papírformának megfelelően második aranyát is megkaparintotta. A második a kolumbiai Martha Bayona, míg a harmadik a belga Nicky Degrendele lett.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Zárásként jött a férfi Madison, ahol Franciaország (Morgan Kneisky és Benjamin Thomas) és Ausztrália (Cameron Meyer és Callum Scotson) vívott vérre menő csatát. Végül mindössze négy ponttal a francia duó diadalmaskodott, így Meyer „egyelőre” nem lett kilencszeres világbajnok. A harmadik helyen a belga kettős zárt.


A pályakerékpáros világbajnokság remekül alakult a magyarok számára, hisz Lovassy Krisztián scratch-ben a tizenkettedik, míg pontversenyben a kilencedik helyen végzett.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések