Pálya-vb Hong Kong: az oroszokról szólt a negyedik nap

E-mail  Nyomtatás
2017. április 16.
  |   Szerző: velo.hu

A Hong Kong-i pályakerékpáros világbajnokság negyedik napján Oroszország két aranyérmet is zsebre tett, miközben három további világbajnoki cím is gazdára talált.

Diavetítéshez kattints a képre

 

A férfiak sprint versenyében, ahol sajnos Szalontay Sándor nem jutott a legjobb tizenhat közé, az orosz Denis Dmitriev szerezte meg az aranyérmet a döntőben két sima győzelmet aratva az éppen Sanyit búcsúztató holland Harrie Lavreysen ellen. A bronzcsatát az új-zélandi Ethan Mitchell nyerte.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A férfiak omnium számában francia siker született miután Benjamin Thomas hatalmas csatában, mindössze két ponttal bizonyult jobbnak az új-zélandi Aaron Gate ellen. Gate három számot is megnyert, de ez végül kevésnek bizonyult az aranyéremhez. A harmadik a spanyol Albert Torres lett.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A hölgyek 500 méteres időfutam számában az orosz Daria Shmeleva már második aranyérmét ünnepelhette, az ezüstérmes a német Miriam Welte, míg a bronzérmes a szintén orosz Anastasiia Voinova lett.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A nők egyéni üldözőversenyében az amerikai Chloe Dygert a döntőben közel négy másodperccel múlta felül az ausztrál Ashlee Ankudinoffot. A bronzcsatában a szintén az Egyesült Államok színeit képviselő Kelly Catlin diadalmaskodott.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A világbajnokságok történetében első alkalommal került sor a női Madisonra, ahol mondhatni a papírformának megfelelően a belga és a brit páros vívott hatalmas csatát. Végül Lotte Kopecky és Jolien d’Hoore duója Belgiumnak nyert aranyérmet. A második a brit, míg a harmadik az ausztrál kettős lett.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések