Pálya VB 2018: Lovassy 17.helyen zárt pontversenyben

E-mail  Nyomtatás
2018. március 02. péntek
  |   Szerző: VELO.hu

Az apeldoorni pályakerékpáros világbajnokság harmadik versenynapján a férfiak 160 körös, 16 részhajrás, 40 km-es pontversenyén ismét Lovassy Krisztiánért szurkolhattunk.

 

Első részhajrán Krisztián is pontszerző helyen haladt át a célvonalon. Ezután a holland versenyző vezetésével öt fő körelőnyt szerzett, ekkor még 125 kör volt hátra. Következő körelőny az ausztrál Meyer nevéhez fűződik, melyet egyedül teljesített a versenytáv feléhez érve, miután elvitte a pontokat is.

 

Lovassy 65 körrel a vége előtt került szökésbe, ahol ismét pontot szerzett. Sokáig fél kör előnyben volt az orosz versenyzővel, a körelőny sem tűnt lehetetlennek, de 53 körrel a vége előtt utólérte őket a mezőny. A táv negyede volt már csak hátra, mikor még mindig az ausztrál vezetett, Lovassy 4 ponttal a 13. helyen állt, ekkor már 9 versenyzőnek volt meg a körelőny, így a top10-es helyhez neki is erre lett volna szükség.

 

20 körrel a vége előtt az ausztrál ismét körelőnyt csinált, rajta kívül a hongkongi a brit és a belga versenyzőnek volt meg ekkor a 2 körelőny. Lovassy tartotta magát a mezőnyben, de a hajrákon sajnos nem tudott további pontokat gyűjteni. Következett az utolsó hajrá dupla pontokért, ahol Krisztián már nem tudott sprintelni, így végül 4 ponttal zárta a versenyt, 17. lett.

 

A  stadion felrobbant, mikor a holland megnyerte a véghajrát, de a világbajnoki cím Mayerhez került, aki végig uralta a futamot. 

 

Eredménylista ITT!

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:


Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések