Pálya EB 3- nap: Lovassy fantasztikus végjátékkal 6. a pontversenyben

E-mail  Nyomtatás
2017. október 21. szombat
  |   Szerző: Szilasi László

 Diavetítéshez kattints a képreA csütörtökön szerzett ezüstérem és a pénteki 10. hely után remekül folytatódott (és zárult) a 2017. évi pályakerékpáros Európa-Bajnokság Lovassy Krisztián számára. Mondhatni "kimaxolta" az eseményt, mindhárom számban top 10-es eredményt ért el a három nap alatt, ez kiváló eredmény a magyar pályasport számára!

 

A mai napon a 160 körös pontversenyben állt rajthoz, ahol 10 körönként gyűjthették a részthajrákban a pontokat a bringások, a körelőny plusz 20 pontot ért, az utolsó hajrá pedig duplán "fizetett". A 40 km-es versenyen 50 km/h fölötti átlag volt, a 24 indulóból csak 19-en tudták egyáltalán befejezni.

 

A táv felénél alakult ki az első 4 fős körelőny, melyben az addig pontokkal jól álló dán és lengyel versenyző is benne voltak, így komoly előnyre tettek szert. Lovassy a táv első felében még nem szerzett pontokat, de aztán elkezdte a gyűjtögetést.

 

Először második lett a nyolcadik hajrán, majd a táv utolsó negyedében sikeresen szökésbe került és sikerült nekik is a körelőny. Ezt követően még a 14. részhajrát is megnyerte, amivel összesen 28-ra növelte pontjai számát, így végül a görög versenyzővel pontazonossággal végzett.

 

Volikakis viszont több hajrában szerzett pontot, mint Lovassy, így a magyar versenyző végül a kiváló hatodik hellyel búcsúzott. Ez egyébként a legerősebb száma, áprilisban ezt világbajnoki kilencedik helyével már bizonyította.

 

Eredmények:

1. Banaszek (lengyel) 49 pont

2. Larsen (dán) 44

3. Beyer (német) 34

4. Mueller (osztrák) 29

5. Volikakis (görög) 28

6. Lovassy (magyar) 28

 

Az Európa-Bajnokság vasárnap zárul, amikor Szalontai Sándorért szoríthatunk még a keirin futamban. 

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:


Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2017.10.21. 21:26
A scratch utan ez sem akarmi!

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések