Pálya EB 2017: német, brit és francia sikerek a zárónapon

E-mail  Nyomtatás
2017. október 23. hétfő
  |   Szerző: velo.hu

Lovassy Krisztián fantasztikus eredményeit követően a női Sprint, a férfi Keirin valamint a női és férfi Madison versenyszámokkal zárult a 2017-es berlini pályakerékpáros Európa-bajnokság.

Diavetítéshez kattints a képre

 

A hölgyek sprintjében nem történt meglepetés a német Kristina Vogel a papírformának megfelelően magabiztosan győzte le a döntőben a francia Mathilde Gros-t. A bronzcsatát az orosz Daria Shmeleva nyerte.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A férfiak Keirin számában szintén hazai aranyéremnek tapsolhatott a nagyérdemű miután Maximilian Levy haladt át elsőként a célvonalon az ausztrál-orosz Shane Perkins és az ukrán Andrii Vynokurov előtt. Szalontay Sándor sajnos nem jutott tovább az első körből, így holtversenyben a tizenharmadik helyen zárt.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A férfi Madisonban a franciák – Florian Maitre és Benjamin Thomas – körelőny nélkül szerezték meg az aranyérmet mindössze egyetlen ponttal többet gyűjtve a dánoknál – Niklas Larsen és Casper Pedersen -. A harmadik helyet a lengyelek – Wojciech Pszczolarski és Daniel Sztaniszewski – kaparintották meg.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Hasonlóan izgalmasra sikeredett a hölgyek páros versenye is, itt Nagy-Britannia – Elinor Barker és Eleonor Dickinson - csak az utolsó duplaértékű sprintnek köszönhetően nyert Írország – Lydia Boylan és Lydia Gurley – duója előtt. A bronzérmes a holland – Amy Peters és Kirsten Wild – csapat lett.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések