Pálya-EB 2017: francia és olasz sikerek a 4000 méteres csapatüldözésben

E-mail  Nyomtatás
2017. október 20. péntek
  |   Szerző: velo.hu

Diavetítéshez kattints a képre

 

A női csapatsprintben az orosz duó diadalmaskodott, Anastasiia Voinova és Daria Shmeleva a német Kristina Vogel és Miriam Welte kettősét utasította maga mögé, míg a bronzot a holland Shanne Braspennincx és Kyra Lamberink párosa szerezte meg.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A férfiak ugyanezen számában francia aranyéremnek tapsolhatott a nagyérdemű. Benjamin Edelin, Quinten Lafargue és Sebastien Vigier 43.254-es idővel nyerte a döntőt. A második Németország, míg a harmadik Hollandia csapata lett.


A 4000 méteres csapatüldözésben kisebb meglepetésre a hölgyeknél az olaszok (Elisa Balsamo, Tatiana Guderzo, Letizia Paternoster és Silvia Valsecchi) ünnepelhettek, akik 4:17.853-as idővel nyerték a döntőt Nagy-Britanniával szemben. A bronzcsatában Lengyelország bizonyult jobbnak a franciákkal szemben.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A férfiak 4000 méteres csapatüldözéses számában a nagy esélyes britek buktak, így hamar elszálltak, végül a franciák (Corentin Ermenault, Florian Maitre, Louis Pijourlet és Benjamin Thomas) éltek az adódó lehetőséggel és egy hajszállal megverték az olaszokat a döntőben. A bronzérmes az orosz kvartett lett.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A női kieséses – elimination – versenyben a holland Kirsten Wild hozta a papírformát magabiztosan megszerezve az Európa-bajnoki címet az orosz Evgenia Auguistinas és az olasz Maria Guilia Confalonieri előtt.


A pálya Európa-bajnokság következő versenynapján Lovassy Krisztián az Omnium, míg Szalontay Sándor a sprint számokban lesz érdekelt.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések