Pálya EB 2017: eredmények az utolsó napot megelőzően

E-mail  Nyomtatás
2017. október 22.
  |   Szerző: velo.hu

A csütörtökön szerzett ezüstérem és a pénteki tizedik hely után remekül folytatódott (és zárult) a 2017. évi pályakerékpáros Európa-bajnokság Lovassy Krisztián számára. A 160 körös pontversenyben kiválóan versenyezve az előkelő hatodik helyen zárt. Nézzük a kontinensviadal további eredményeit.

Diavetítéshez kattints a képre

 

A hölgyek 500 méteres egyenkénti időfutamában a németek domináltak miután Miriam Welte szerezte meg az aranyérmet honfitársa Pauline Sophie Grabosch előtt. A bronzérem az orosz Daria Shmeleva nyakába került.


Keirinben a papírforma érvényesült Kristina Vogel magabiztosan utasította maga mögé riválisait ezzel újabb aranyérmet szerezve a házigazda Németország számára. A dobogó másik két fokára a litván Simona Krupeckaite és az ukrán Liubov Basova állhattak fel.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A női egyéni üldözőversenyben a brit Katie Archbold nyerte a döntőt a lengyel Justyna Kaczkowska ellenében. A bronzcsatából az olasz Silvia Valsecchi került ki győztesen.


A pontversenyben a dán Trine Schmidt két körelőnyt szerezve toronymagasan győzött az orosz Gulnaz Badykova és a fehérorosz Tatsiana Sharakova kettős előtt, mintahogyan a Scratch számban is ő bizonyult a legjobbnak. Itt a második az ukrán Tetyana Klimchenko, míg a harmadik az orosz Evgenia Augustinas lett.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az Omniumban a brit Katie Archbald és a holland Kirsten Wild vívtak vérre menő csatát, végül a brit kerekes szerezte meg második aranyérmét. A harmadik helyet a szintén remekül küzdő olasz Elisa Balsamo kaparintotta meg.


A férfiak sprintszámában Szalontay Sándor végül a tizennyolcadik helyen zárt. Az Európa-bajnoki címet a francia Sebastien Vigier szerezte meg a döntőben a holland Jeffrey Hoogland elleni sikerével. A bronzérem az orosz Denis Dmitriev tarsolyában landolt.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Jeffrey Hoogland az egy kilométeres egyenkénti időfutamban vigasztalódott, ahol 1:00.700-as idővel nyert aranyérmet a német Joachim Eilers és a francia Quinten Lafargue előtt.


Az egyéni üldözőversenyben az olasz Filippo Ganna bizonyult a legjobbnak, a döntőben az országutakról is jól ismert portugál Ivo Oliveira legyőzésével. A harmadik helyet a német Domenic Weinstein szerezte meg.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A kieséses, azaz az Elimination számban belga aranyéremnek tapsolhatott a nagyérdemű miután Gerben Thijssen végzett az élen megelőzve az orosz Maksim Piskunovot valamint a portugál Rui Oliveirát.


Az ötven kilométeres stéher versenyben a német Franz Schiewer diadalmaskodott a holland Reiner Hönig és a szintén német Stefan Schafer előtt.


Az Európa-bajnokság a női Sprint, a férfi Keirin valamint a női és férfi Madison versenyszámokkal zárul.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések