Országúti Országos Bajnokság 2018: Rövid beszámoló + Eredmények

E-mail  Nyomtatás
2018. július 01.
  |   Szerző: VELO.hu

Egy Komló környéki, 15.7 km hosszú, emelkedőkkel tűzdelt, izgalmas pályán rendezték a 2018. évi hosszútávú Országúti Országos Bajnokságot. A nyomvonal választása igazán jó versenyeket hozott ezen a napon, de a rendezés minősége nem OB-hoz méltó volt. Elsősorban az útvonalbiztosítás lett hanyagul kezelve, attól már tekintsünk is el, hogy sem normális rajt és célterület, sem nívós eredményhirdetés helyszín nem volt. 

 

Ettől függetlenül, az ingyenes indulásoknak (is) köszönhetően rekordszámú résztvevő érkezett. A női elit futamban, némi meglepetésre Benkó Barbara (Ghost Factory Team) győzött, miután az utolsó körben faképnél hagyta Király Mónikát (Team Michele Fanini). A duó már a verseny első körében elszökött a 20 fős női mezőnyből és edzéstempóban is rengeteget vertek a mezőnyre. A mezőnyhajrát Temela Eszter nyerte a harmadik helyért. Barbi, így pályafutása során a harmadik szakágban (az MTB és a cyclo-cross után) is magyar bajnoki címet szerzett!

 

A férfiak elit és U23-as futamának abszolút győztese Valter Attila (Pannon Cycling Team) lett, de őt U23-ba nevezte csapata, így az elit kategória bajnoki címét (a csütörtöki időfutam aranyérme után) Peák Barnabás (DKSI) vihette haza.

 

Teljes eredménylista minden korcsoportról a letölthető fájlok között. 

 

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Letölthető dokumentumok:

Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2018.07.09. 10:32
'Jók' ezek a kommentek így végigolvasva.
A versenyzőket megkérdezte valaki a versenyről, taktikáról?

2018.07.06. 14:52
Egy biztos, csak a Pannon-nak és a DKSI-nek volt komoly versenystratégiája, a többiek csak úgy "mentek". Kuszti valóban nagyot dolgozott és nagy kérdés, hogy Peák bírta volna-e a végét, ha nincs segítője. Bár az időfutam eredményét nézve enyhén szólva elég jó erőben van. Kusztinak nagy taps ettől függetlenül, komoly sportolói hozzáállás az, hogy így besegít teljesen önzetlenül egy másik csapat tagjának, csak úgy jófejségből!
Nagyon érdekes volt látni, ahogy Valter megindult az utolsó körben. Ránézésre úgy tűnt, mintha szinte csalogatná Peákot, hogy ugorjon fel rá. Aztán, ahogy Peák nem akart reagálni, pedig láthatólag simán tudott volna vele menni, akkor Atti elment Gönczyvel a nyomában. Szerintem ez a mozzanat volt a kulcs. Ha akkor Barna megindul rá, akkor nyilván a többi Pannonos is és akkor egy igen kockázatos befutó várt volna rájuk egy jó kis látványos, esetleg bukásos tömegsprinttel. Így viszont, hogy Peák elengedte őket, a másik két Pannonost simán le tudta szedni a végén. Pontosan tudta, hogy neki fontosabb a biztosabb elit cím, mint egy kockázatosabb abszolút eredmény, amit külön nem is jegyeznek. Nekem megdöbbentő volt látni egy 19 évest ilyen tudatosan és éretten versenyezni, dicséret illet minden korábbi edzőjét, aki ezt megtanította neki.

2018.07.05. 23:14
Erdekes kommentek. Persze en nem lattam semmit a versenybol, igy nehez beleszolni.
Szoktak mondani, hogy csak az eredmenyt kell nezni. Marpedig elsonek egy Pannonos ert be, szoval nem lehet mondani, hogy elrontottak volna. Igen, elitben Peak lett a bajnok, de ezen a palyan ez nem lepett volna meg akkor sem, ha csapat nelkul indul.
De Pelikan sem csak a letszamot novelte volna, gondolom.

En csak gratulalni tudok mindenkinek, aki vegigment az elbolyban! Az elso kor nagyon durva volt, semmi eselyem nem volt. :) Igy is kell!

Csak igy tovabb Barna, Attila es persze Barbi, meg minden mas bajnok!

2018.07.05. 17:12
A Pannon végig impotens volt.Vigh szökésére nagy nehezen Szatmáry beállt, de az összes felfelén a leszakadás határán volt.Aztán le is szakadt.A Pannon meg hagyta Kuszti melózni.10 feletti létszámban teljesen passzívan viselkedtek.Ha Vigh Zoli nem görcsöl el és Kuszti nem hajtja ki a belét Janika hiányában, akkor a béka segge alatt maradnak.Szerencséjükre nem Stubán a csapatvezetőjük, mert a fejüket lekiabálta volna a helyéről. Ilyen passzív hozzáállással ezekből a fiatalokból így soha nem lesz semmi.A körülményeket és lehetőségeket is figyelembe véve a DKSI agyonverte a Pannont!

2018.07.05. 15:49
Vanti
Az utánpótlás egy része nem saját hanem csak odaigazoltak, pl Győrből. Persze van pár erős debreceni gyerek is.

2018.07.05. 13:47
A Pannon messze kiemelkedett a mezonybol, ha nincs Kuszti, akkor biztosan eldontottek volna korabban. A Dksi ugy ahogy hozza tudott szagolni a dolgokhoz, az epronex es a kobanya viszont sulytalan volt, kulonosen az utobbi volt teljesen eszrevetlen, ami a sok kulfoldi versenykilometer fenyeben eleg meglepo meg a kisebb letszam ellenere is. Utanpotlas tekinteteben viszont peldaerteku, hogy par ev alatt a semmibol nagy letszamu es eros csapatot epitettek Debrecenben.

2018.07.05. 09:34
Corsa
VÍgh-et egy kör alatt bedarálták volna ha akarják, különben is elöl volt vele egy pannon-os. A versenynek a kulcsa az volt, hogy Kuszti Peáknak dolgozott Pelikán kiesésével, különben mindent nyer a pannon. Ezt Lovassy is elmondta a verseny után.

2018.07.04. 22:24
Ugyanarról beszélünk. Vigh szökésével a kontroll a DKSI-nél volt, a Pannontól nagyon hiányzott egy szökevény, hátul csak próbálták menteni a menthetőt. Valter elengedése pedig nem volt teljesen indifferens a Debrecennek, mert ez ugyan Peákot nem zavarta, de a csapatnak elúszott az U23 bajnoki cím.

2018.07.04. 17:57
Szerintem pont fordítva volt, a Pannon próbálta komoly erőkkel kontrollálni a mezőnyt és a DKSI direkt azért hagyta elszökni Valtert, mert indifferens volt az elit bajnoki cím szempontjából. Nekem nincsenek kétségeim afelől, hogyha ő is elitbe nevezett volna, akkor Peák nem engedte volna el és akkor nem ez lett volna az abszolút befutó vége. Így sokkal biztonságosabb lett a fő cél elérése. Okosan versenyeztek, pont a megfelelő kockázatokat vállalták. Összességében sok utánpótlás bajnok, brutális időfutam eredmény, dupla elit bajnoki cím, rengeteg dobogós helyezés. LE A KALAPPAL A DEBRECENIEK ELŐTT!

2018.07.03. 09:31
Le a kalappal a debreceniek elött! A semmiböl építettek pár év alatt egy olyan csapatot, amely most a versenyt végig kontroll alatt tartva - Valtert leszámítva - mattolta az egész mezönyt.

2018.07.02. 16:06
Még egy /pici/ eltérés: U19-ben versenyző 5. helyt elérő Bagi László, Dr. Bátorfi- Agria Ktk.
neve el lett írva, Bagi helyett: GABI.

2018.07.02. 13:51
ave, elhiszem. Az első körben volt egy perces "adásszünet", ott lehet benne kis tévedés. Más gond az egész nap során nem volt, több hiba nem nagyon lehet.

2018.07.02. 13:01
phu,
A koridokkel azert vannak problemak.
Az elso kor ideje nekem 21:08, mig az elso korbeero 21:02-t ment. De hidd el, nem 6mp-re voltam tole. :D2018.07.02. 11:18
A hiányosságok javítva, köszönjük az észrevételeket. Az este 7 utáni befutó eredményét sajnos nem sikerült délután 4-re kiadni, még van hova fejlődnünk.

Ezek a szervezők meg ilyenek, csak meg akarnak gazdagodni a versenyzők pénzén.

Komolyra fordítva: szerintem ha a szövetség nem tud/akar pénzt adni a nívós szervezésre, akkor nem is lesz semmi fejlődés. Ki fog ennyi melót szívességből, 0 pénzből elvállalni? Örülhetünk, ha valaki még egyáltalán hajlandó bajnokságot szervezni. Én persze csak a felszínt látom, a részletekkel nem vagyok tisztában. Valaki bennfentes talán elárulja, hogyan és mennyiből lehet minden extrával ellátott célterületet, egész napos teljes pályazárat, stb megvalósítani.


2018.07.02. 09:49
Benkó Barbara győzelme senkit nem lepett meg. Világklasszis montis. Mosolyogva nézegette tájat végig.

2018.07.01. 22:44
Azért az mond valamit, hogy hamarabb tudható meg bármely európai nemzeti bajnokság eredménye a hazai kerékpár után még érdeklődők, mint az ugyanazon a napon rendezett magyar bajnokság eredményeit. Az még ráadás, hogy a női elit eredmények lemaradtak a mellékelt link alatti listáról.

2018.07.01. 21:10
Egy abszolút listát talán ki lehetett volna préselni a t. időmérőknek, szervezőknek 2018-ban, ha már 2017-ben és 2016-ban nem sikerült ezt a kihívást teljesíteni, lévén az UCI pontokat az alapján osztják.
Az útvonalbiztosítás hiánya és az általános szervezési nívótlanság persze alapkövetelmény egy OB-nál.
#nullafejlődés

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések