Országútis hírek külföldről: Wout van Aert igyekszik összekapni magát, Matej Mohoric készen áll arra, hogy a klasszikusokon is bizonyítson, új célállomást kapott az Omloop Het Nieuwsblad egynaposa

E-mail  Nyomtatás
2018. november 25.
  |   Szerző: m.norbi

Wout van Aert szeretné összekapni magát, a cyclo-cross világkupa összetett elsősége a cél

 

Diavetítéshez kattints a képre


A regnáló cyclo-cross világbajnok Wout van Aert (Cibel-Cebon) eleddig önmagához képest igencsak gyenge teljesítménnyel rukkolt elő a 2018/2019-es cross évadban. Persze ez nem is csoda ismerve a körülötte zajló hercehurcát. A szakág világkupa-sorozatának ötödik állomása következik Koksijdében, ami van Aert hazai pályája, így nem bízta a véletlenre a dolgokat, elutazott Calpe-ba egy magaslati edzőtáborba. Egyelőre az idei kiírásban csak második, harmadik és egy hetedik hely jutott neki, ám ezzel együtt is van esélye az összetett éllovasának járó trikó megszerzésére.


„Taborban hetedik lettem, de kiadtam magamból mindent, amire abban a szituációban tellett, így nem vagyok csalódott – mondta van Aert az egyik belga lap megkeresésére. – A célom a világkupa összetettjének megnyerése, melyre még bőven van esélyem. A tengerentúli versenyeket követően bíztam benne, hogy jobb formába kerülhetek, és Toon Aerts előnye is csökken. Folytatom a harcot, nem vagyok az a feladós típus, persze nyilvánvaló, hogy nem nagyon szoktam hetedik helyeken végezni.”
 

Matej Mohoric készen áll arra, hogy a klasszikusokon is a győzelemért harcoljon

 

Diavetítéshez kattints a képre


A szlovén Matej Mohoric üstökösként robbant be a profi kerékpársportba, előbb junior majd U23-as világbajnoki címet szerezve. 2018-ban hét győzelmet hozott össze, ezzel eddigi karrierje legjobb évét zárta, megnyerve a BincBank Tourt és a Német Körversenyt is. Megmutatta, hogy kapitányként is lehet rá számítani. A szakaszversenyeket követően a klasszikus egynaposok is kiemelt célként szerepelhetnek versenyprogramjában.


„A csapat lehetőséget adott nekem, így gondosan megtervezték a nyári programom – ecsetelte a 2018-as idény történéseit a Bahrain-Merida kiválósága. – Választhattam a Lengyel Körverseny és a BincBank Tour között. Végül Belgiumot választottam a terepviszonyok miatt, mivel úgy véltem, hogy a Lengyel Kör még nagy kihívás számomra. Nagyon élveztem a kapitányi szerepkört, de tisztában vagyok azzal, hogy fontos a társaim tisztelete és, hogy visszaadhassam nekik azt a kölcsönt, amit azzal nyújtanak, hogy feláldozzák maguk értem. Úgy gondolom, hogy 2018-ban mind szellemileg, mind fizikailag nagyon sokat fejlődtem. Huszonnégy évesen már a hatodik szezonom kezdem a WorldTourban, három Giro d’Italiával a hátam mögött, már nem nevezném magam tapasztalatlannak. 2019-ben szeretnék ott lenni a macskaköves klasszikusokon, talán a Strade Bianche, a Milánó-SanRemo, a Flandriai Kör és a Párizs-Roubaix is bekerülhet a versenyprogramomba. Az első olyan évem lehet a 2019-es, amikor már a kezdetektől épít rám a csapatom.”


Új célállomást kapott az Omloop Het Nieuwsblad versenye

 

Diavetítéshez kattints a képre


Elsősorban logisztikai okokra hivatkozva az Omloop Het Nieuwsblad befutója Meerbeke városából Ninovébe kerül át, mindezek ellenére továbbra is a Muur van Geraardsbergen és a Bosberg falai dönthetnek a verseny végkimeneteléről, bár a változtatások miatt a Molenberg is közelebb kerül a befutóhoz.


„A nagyközönség számára mindenféleképpen előnyös lesz ez a váltás – így Wim Van Herreweghe versenyigazgató. – Egyrészt bízunk egy izgalmasabb versenyben, másrészt pedig Ninovéban sokkal több vendéglátóhely várja a kerékpársport szerelmeseit.”


A 2018-as versenyt a dán Michael Valgren nyerte.


Rövidhírek: a Gaviát is célba veheti a 2019-es Giro Rosa útvonala, Koos Moerenhout lett az új holland szövetségi kapitány

 

Diavetítéshez kattints a képre


A márciusi bemutatóig még a hivatalos megerősítésre várni kell, de az egyik nagy olasz kerékpáros szakportál információ szerint a jövő évi Giro Rosa útvonala érintheti a Gavia emelkedőjét is. A hölgyek legnagyobb presztízsű szakaszversenyére július 5. és 14. között kerül sor. Az idei évben a Zoncolan került be a programba, ami hatalmas népszerűségnek örvendett, így a pletykák szerint a Gavia mellett a Monte Crostis is kulcsszerepet kaphat a jövő évi versenyen.


Koos Moerenhout lett az új holland szövetségi kapitány. Moerenhout 2010-ben tizenöt évnyi profi karriert követően vonult vissza, pályafutása során kétszer nyerte meg hazája országúti bajnokságát, de szerzett szakaszgyőzelmeket olyan versenyeken is, mint a Baszk Kör, az Osztrák Körverseny vagy éppen az Eneco Tour.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések