Országútis hírek külföldről: Wellens nyerte a Binckbank Tour hatodik szakaszát, egy fiatal norvég nagy napja az Arctic Race-n, Pinot-é a Tour de l’Ain összetettje, pletykák Nairo Quintana körül

E-mail  Nyomtatás
2017. augusztus 13.
  |   Szerző: velo.hu

Tim Wellens nyerte a Bincbank Tour hatodik szakaszát

 

Diavetítéshez kattints a képre


Riemst és Houffalize között egy 196,9 kilométeres szakasszal folytatódott a Binckbank Tour. A tizennégy kisebb-nagyobb emelkedő hivatott dönteni az etap és az összetett eredményéről. A nap szökését Tony Martin (Katusha-Alpecin), Tao Geoghegan Hart (Team Sky), Dylan van Baarle (Cannondale-Drapac), Rory Sutherland (Movistar), Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale) és Pieter Weening (Roompot Nederlandse Loterij) alkották. Az elmenés legnagyobb előnye öt perc környékén tetőzött, de mivel többen is jól álltak az elől tekerők közül összetettben, így a főmezőny is viszonylag nagy tempóban haladt. Igazából még meg sem fogták őket, amikor előbb Oliver Naesen (AG2R La Mondiael) majd Peter Sagan (Bora-hansgrohe) rántotta meg a sort darabjaira szakítva a mezőnyt.


Peter Sagan (Bora-hansgrohe), Tim Wellens (Lotto-Soudal), Jasper Stuyven (Trek-Segafredo), Tom Dumoulin (Team Sunweb) és Greg Van Avermaet (BMC) ötöse lépett meg, a regnáló világbajnok Sagan azonban egy defekt miatt kiszállt a csoportból, míg Stuyven és Van Avermaet idővel leszakadtak. A szakaszt végül Tim Wellens (Lotto-Soudal) nyerte Tom Dumoulin (Team Sunweb) előtt, a harmadik helyet Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) kaparintotta meg. Összetettben Tom Dumoulin (Team Sunweb) állt az élre, előnye mindössze négy másodperc Wellens előtt.
 

August Jensen sikere az Arctic Race harmadik szakaszán, Serghei Tvetcov nyerte a Colorado Classic denveri befutóját

 

Diavetítéshez kattints a képre


Királyszakaszával folytatódott a kiemelt kategóriás Arctic Race of Norway, melynek végén egy első kategóriás hegyi befutó várt a kerekesekre. Egy viszonylag nagy létszámú szökevénysor lépett el, akiket nagyon korán mintegy hetven kilométerrel a vége előtt utolértek. Andriy Grivko (Astana) volt az első, aki a hegy lábánál próbálkozott, végül azonban a norvégok hazai üdvöskéje August Jensen (Team Coop) volt az, aki a legjobban bírta, megnyerve így a szakaszt Dylan Teuns (BMC) és Dorian Godon (Cofidis) előtt. Összetettben Teuns megőrizte vezetését, előnye négy másodperc Jensen ellenében.


Denverbe érkezett a szintén kiemelt kategóriás Colorado Classic mezőnye. Az állam legnagyobb városa körül 130 kilométer volt a táv, a penzum közepén két kategorizált emelkedővel. A kaptatók megtették a dolgukat és darabjaira szedték a mezőnyt, a szakaszt a román Serghei Tvetcov (Jelly Belly) nyerte Manuel Senni (BMC) és Travis McCabe (UnitedHealthcare) kettőse előtt. Összetettben Manuel Senni állt az élre.


Thibaut Pinot nyerte a Tour de l’Aint, Josef Cerny sikere Csehországban

 

Diavetítéshez kattints a képre


Véget ért a 2.1-es besorolású Tour de l’Ain szakaszversenye, melyen elsősorban a FDJ csapata irányította a történéseket. Az utolsó 111 kilométeres, de három komoly emelkedőt is tartogató etapon Alexandre Geniez (AG2R La Mondiale) még minden tőle telhetőt megpróbált, meg is nyerte a szakaszt, de Thibaut Pinot (FDJ) vele azonos idővel érkezett célba. A harmadik Mattia Cattaneo (Androni Sidermac) lett. Összetettben Pinot diadalmaskodott csapattársa David Gaudu (FDJ) és Geniez előtt. A pontversenyt Geniez, a hegyi összetettet Pinot, a fiatalok összevetését Gaudu, míg a csapatversenyt a Fortuneo-Oscaro sora nyerte.


A Cseh Körverseny harmadik szakaszán nem kevesebb, mint hét emelkedő nehezítette a versenyzők dolgát. Sternberkbe érkezve 187 kilométer volt a táv. A hazai szurkolók nagy örömére két hazai versenyző érkezett együtt a célhoz, az etapgyőzelmet Josef Cerny (Elkov-Author) szerezte meg, míg Jan Bart (Bora-hnasgrohe) lett a második. A harmadik helyet Rasmus Guldhammer (Team Veloconcept) kaparintotta meg. Összetettben szintén Cerny vette át a vezetést.


Érdekes pletykák Nairo Quintana körül

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az olasz La Gazetta dello Sport hozott le egy viszonylag érdekes cikket Nairo Quintanáról, akit a hírek szerint árul az ügynöke. Quintana továbbra is kisebb nézeteltérésben van a Movistar csapatával szemben, szerinte ugyanis nagyban rányomta a bélyegét a Tour szereplésére az, hogy nem engedték haza a Girót követően hazájába, Kolumbiába, ahol általában a magaslati edzőtáborait teljesíti. Mint ismeretes a kiváló hegyimenő azt is többször lenyilatkozta édesapja révén, hogy Eusebio Unzue egyszerűen belekényszerítette a Giro-Tour duplába, amire mind az olasz, mind a Francia Körverseny ráment. A pletykák szerint a versenyző ügynöke a Trek-Segafredo és az Astana csapataival is tárgyalóasztalhoz ült, előbbi ellenben rögtön lemondott a kerekesről, amikor meghallották annak hat millió Eurós kivásárlási árát. Az Astana ellenben nem visszakozott ugyanis a csapattól vélhetően távozó Fabio Arut valamilyen módon pótolniuk kellene.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések