Országútis hírek külföldről: Warbasse karrierje legnagyobb győzelmét aratta, Caruso szerezte meg a sárga trikót Svájcban, harminc napra tiltották el a Bardiani csapatát, bombaerős sorral készül a Tourra a Movistar

E-mail  Nyomtatás
2017. június 14. szerda
  |   Szerző: velo.hu

Larry Warbasse saját maga és csapata fennállásának legnagyobb sikerét aratta

 

Diavetítéshez kattints a képre


Bern és Villars sur Ollon között az első komolyabb hegyi szakaszával folytatódott a Svájci Körverseny. A 143,2 kilométeres penzum utolsó harmada két komoly emelkedőt tartogatott, természetesen a végén hegyibefutóval. A rajtot követően Lars Boom (LottoNL-Jumbo), Nick van der Lijke (Roompot – Nederlandse Loterij), Larry Warbasse (Aqua Blue Sport) és Antoine Duchesne (Direct Energie) négyese keveredett szökésbe. Az elmenés legnagyobb előnye a tíz percet is meghaladta, az utolsó emelkedő lábáig azonban mind az elől tekerők csoportja, mind pedig a főmezőny apró darabjaira hullott.


Az élen Warbasse tempózott, míg az esélyesek csoportjában többek között Damiano Caruso (BMC Racing Team), Steven Kruijswijk (Team LottoNl-Jumbo), Simon Spilak (Katusha-Alpecin) és Domenico Pozzovivo (AG2R La Mondiale) mutatta magát. Végül Larry Warbasse (Aqua Blue Sport) negyven másodperc előnnyel hazaért ezzel pályafutása első profi győzelmét aratva, nem mellékesen az első évét teljesítő Aqua Blue Sport is fennállása legnagyobb sikerét könyvelhette el. A második Damiano Caruso (BMC), míg a harmadik Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo) lett. Összetettben Caruso vette át a sárga trikót előnye tizenöt másodperc Kruijswijk előtt.


„Ez pályafutásom első győzelme – mondta kissé elérzékenyülve Warbasse a célba érkezést követően. – Az elmúlt két évben az IAM Cycling csapatában versenyeztem, sok időt eltöltve Svájcban. Szeretem ezt az országot, ismernek a szurkolók, fantasztikus érzés amikor hallod ahogy a neved kiáltják. Mindent kiadtam magamból, és ez kifizetődött.”
 

Dennis és Küng után Damiano Caruso is magára ölthette a sárga trikót

 

Diavetítéshez kattints a képre


Rohan Dennis és Stefan Küng után a BMC harmadik versenyzőjeként Damiano Caruso is magára ölthette a sárga trikót a Svájci Körversenyen. A negyedik szakaszt a második helyen záró olasz kerekes előnye jelen pillanatban tizenöt másodperc összetettben.


„Leírhatatlan érzés, hogy egy ilyen kemény szakaszt követően én vehettem fel a sárga trikót – így Damiano Caruso a díjátadót követően. – Köszönettel tartozom a csapatomnak, akik nagyon erősek voltak ezen a napon, körbe vettek és az utolsó emelkedőig óvtak. A kulcspillanatban pedig tökéletes pozícióba hoztak. A Villars sur Ollon kaptatóján igyekeztem tartani a lépést a legjobbakkal, bár egy kissé még engem is meglepett, hogy végül második lettem. Igyekszem megőrizni az összetettbeli vezetésem, az elkövetkezendő napok ismeretében nem lesz könnyű dolgom.”


A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség egy hónapra felfüggesztette a Bardiani-CSF versenyengedélyét

 

Diavetítéshez kattints a képre


Mindössze egyetlen nappal a jubileumi Giro d’Italia rajtja előtt robbant a bomba, miszerint az olasz pro-kontinentális Bardiani-CSF csapatának két kerekese Stefano Pirazzi és Nicola Ruffoni is fennakadt egy versenyen kívüli doppingellenőrzésen. Később a B-próba is megerősítette a doppingolás tényét, a talján sor pedig azonnal felbontotta kerekesei szerződését. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség a minap döntést hozott a csapat ügyében, mivel két doppingesetről van szó, így június 14-től július 14-ig felfüggesztették a sor versenyengedélyét méghozzá az UCI 7.21.1-es cikkelyének megsértése miatt. A Bardiani csapatánál természetesen csalódottak, hogy ilyen hosszú időre elmeszelték őket, de nem terveznek fellebbezni a döntés ellen.


„A Bardiani-CSF csapata elfogadja a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség döntését, de egyben csalódott is a versenyengedély ilyen hosszú időre való bevonása miatt – szól a csapat sajtóközleménye. – Sajnos két meggondolatlan sportoló tette a csapat többi tagjának idényét is befolyásolja.”


A Movistar Quintana és Valverde kettősével készül a Tour de France-ra

 

Diavetítéshez kattints a képre


Nyilvánosságra hozta tizenkét fős bő keretét a spanyol Movistar csapata a közelgő Francia Körverseny kapcsán. A pamplonaiak Nairo Quintana és Alejandro Valverde kettősére építenek majd, a hét fennmaradó helyre pedig olyan nevek pályáznak, mint Andrey Amador, Daniele Bennati, Carlos Betancur, Jonathan Castroviejo, Alex Dowsett, Imanol Erviti, Rubén Fernández, Jesús Herrada, Dani Moreno, Nelson Oliveira, José Joaquín Rojas és Jasha Sütterlin. A szakvezetés a végső döntést csak a nemzeti bajnokságokat követően hozza meg.


Lefevere már unja a rengeteg pletykát a csapatát érintően

 

Diavetítéshez kattints a képre


Egyelőre nem sikerült még komoly szponzort találnia az ide szezon legeredményesebb csapatának a belga Quick-Step Floors sorának. Patrick Lefevere csapatvezető elmondása szerint az sem kizárt, hogy egy csökkentett költségvetésű sorral vágnak neki a 2018-as szezonnak, melyben Fernando Gaviria és Bob Jungels élveznének bizalmat. Ez azonban egyben azt is jelentené, hogy jó néhány nagy névről kénytelen volna lemondani, úgy, mint Philippe Gilbert, Marcel Kittel, Julian Alaphilippe vagy éppen Dan Martin. Kittel neve például már a Katusha-Alpecin és Dimension Data csapatainál is felmerült.


„Megállapodtunk Kittellel, hogy a Ster ZLM Körverseny ideje alatt tárgyalóasztalhoz ülünk – nyilatkozta Patrick Lefevere csapatvezető a minap. – Marcel biztosított abban, hogy semmilyen döntést sem fog meghozni addig, míg át nem beszéljük a lehetőségeinket. A média rengeteg valótlanságot állít, egyelőre egyik versenyzőnk sem jelentett be olyat, hogy távozna a csapattól.”
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések