Országútis hírek külföldről: Visconti nyerte a Giro dell’Emilia egynaposát, Chaves hatalmasat bukott, a 46 éves Rebellin összetettet nyert, Mathieu Van der Poel a tokiói olimpiára fókuszál

E-mail  Nyomtatás
2017. október 01.
  |   Szerző: velo.hu

Giovanni Visconti nyerte a Giro dell’Emilia egynaposát

 

Diavetítéshez kattints a képre


Izgalmakban gazdag 223 kilométer várta a kerekeseket a kiemelt kategóriás Giro dell’Emilia egynaposán Bologna és San Luca között. A nap szökését végig kontrollálta a Bahrain-Merida csapata, az elmenés legnagyobb előnye mindössze hét percnél tetőzött, az utolsó negyven kilométerre fordulva azonban utolérték őket. Innentől támadás-támadást követett, a Bahrain-Merida versenyzői végig nagyon aktívak voltak, végül Giovanni Visconti (Bahrain-Merida) volt az, aki sokadik próbálkozásra el tudott lépni, megnyerve ezzel a versenyt. A második csapattársa Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida), míg a harmadik Rigoberto Uran (Cannondale-Drapac) lett.


„Nagyon sokat jelent számomra ez a siker – mondta a célba érkezést követően Visconti. – Régóta várok már egy győzelemre, így emocionálisan teljesen elérzékenyültem. Nem is találom a szavakat, nem tudok többet mondani.”
 

Esteban Chaves hatalmasat bukott, lapockáját törte, így véget ért számára az idény

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az Orica-Scott kapitánya Esteban Chaves a Lombard Körversenyre való felkészülésének egyik fontos állomásaként tekintett a Giro dell’Emilia egynaposára, ám hatalmasat bukott, ami idő előtt elhozta számára a szezon lezárását.


„Esteban jobb oldali lapockáját törte, így véget ért számára az idény – nyilatkozta Matteo Beltemacchi az Orica-Scott csapatorvosa. – Szerencsére nem szükséges műteni, de minimum tizenöt napi teljes pihenés vár rá. Ennek a sérülésnek nem lesz kihatása a 2018-as szezon felkészülésére.”


„Természetesen nem ilyen módon szerettem volna befejezni az idényt – tette hozzá Chaves. – Arra készültem, hogy megpróbáljam megvédeni a Lombard Körversenyen szerzett elsőségem, de sajnos innentől kezdve már a következő szezonra kell összpontosítanom. Szerencsés vagyok, hogy ennyivel megúsztam. Szeretnék köszönetet mondani a csapatnak, a kórházi személyzetnek és a szurkolóimnak, akik végig mellettem állnak.”


Davide Rebellin megnyerte a Banyuwangi Ijen Körversenyt, Greipel volt a legjobb Belgiumban, Lutsenko győzött az almati első etapján

 

Diavetítéshez kattints a képre


A negyvenhatodik életévét taposó Davide Rebellin (Kuwait-Cartucho.es) nyerte az indonéz 2.2-es Banyuwangi Ijen Körversenyt. Az elnyűhetetlen olasz kerékpáros az első szakaszon harcolt ki magának akkora előnyt, melyet már nem is tudtak a többiek behozni. A második az iráni Amir Kolahdozhagh (Pishgaman Cycling), míg a harmadik a negyvennégy éves kolumbiai Victor Nino (Team Sapura) lett.


Belgiumban az Omloop Eurometropol keretében Nieuwpoort és Poperinge között 177 kilométer várt a karavánra. Az 1.1-es besorolású viadal végkimenetele mezőnyhajrában dőlt el, amit André Greipel (Lotto-Soudal) nyert meg Bert Van Lerberghe (Sport Vlaanderen-Baloise) és Tom Devriendt (Wanty-Groupe Gobert) előtt.


Közben kezdetét vette az immáron két szakaszos 2.1-es besorolású Almaty Körverseny Kazahsztánban. A hazaiak nagy örömére az első 171 kilométeres etapot Alexey Lutsenko (Astana) nyerte Rémy Di Gregorio (Delko Marseille Provence KTM) és Mirsamad Pourseyedi (Tabriz) ellenében.


Mathieu Van der Poel hegyikerékpározásban indulna a 2020-as olimpián

 

Diavetítéshez kattints a képre


A cyclo-cross szakág két kiemelkedő alakja a holland Mathieu Van der Poel és a belga Wout Van Aert is kiváló eredményeket ért el az idei országúti évadban. Érthető módon sokan várják tőlük azt, hogy átpártoljanak valamelyik World Tour csapathoz és esélyesként álljanak rajthoz egy-egy nagy tavaszi klasszikus során. Nos, Mathieu Van der Poel kijelentette, hogy a 2020-as tokiói olimpiáig ez biztosan nem történik meg, mivel szeretne a játékokon hegyikerékpározásban rajthoz állni és érmet szerezni.


„Már bebizonyítottam, hogy hegyikerékpározásban is lehet esélyem egy-egy nagyobb versenyen – így Van der Poel az egyik holland sportújság hasábjain. – Megfelelő edzéssel és útmutatással fel lehet készülni a 2020-as olimpiai játékokra. Természetesen arra is törekszem, hogy minél jobb országúti versenyzővé válhassak. Különösen a hosszabb távok leküzdését élvezem, melyeket az idei szezonban bizonyítottam is. Az olimpia idején még csak huszonöt éves leszek, így nem gondolom, hogy lemaradnék bármiről is az országúi szakágat illetően.”

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések