Országútis hírek külföldről: végleges a Movistar és az AG2R La Mondiale csapatának kerete a Tourra, a Fortuneo-Samsic még a Francia Kör előtt kerékpármárkát cserél, Fabio Aru ételallergiával küzd, kihagyja a Tourt

E-mail  Nyomtatás
2018. június 26. kedd
  |   Szerző: m.norbi

A Movistar és az AG2R La Mondiale csapatai is keretet hirdettek a Tourra

 

Diavetítéshez kattints a képre


A spanyol Movistar csapata a lehető legtapasztaltabb sorral vág neki a közelgő Tour de France-nak, ahol Alejandro Valverde, Nairo Quintana és Mikel Landa hármasával igyekeznek megszerezni a sárga trikót. A keret legfiatalabb tagja a huszonnégy esztendős Marc Soler lesz, aki idén nyerte a Párizs-Nizza viadalát. Mellette Andrey Amador, Daniele Bennati, Jose Joaquin Rojas és Imanol Erviti teszi teljessé a sort.


„Nem hagyhatjuk figyelmen kívül Nairo következetességét, már ami a nagy körversenyeket illeti – mondta Eusebio Unzue csapatvezető. – Mindig ott van a legjobbak között az összetettben, bízunk benne, hogy idén a győzelemért harcolhat. Mikel optimista hozzáállása egy nagyszerű hátteret biztosít, miközben Alejandro tapasztalata kulcsfontosságú tényezőként bír.”


A Movistar Tour sora: Nairo Quintana (kolumbiai), Alejandro Valverde (spanyol), Mikel Landa (spanyol), Marc Soler (spanyol), Andrey Amador (costa rica-i), Daniele Bennati (olasz), Jose Joaquin Rojas (spanyol) és Imanol Erviti (spanyol).


Eközben a Thibaut Pinot nélküli francia Groupama-FDJ is megnevezte azt a nyolc főt, aki részt vehet a Touron. Marc Madiot csapata elsősorban Arnaud Demare révén a sprintekre épít, míg az összetettben a mindössze huszonegy esztendős David Gaudu vállára teszik a terhet.


„Nyilvánvalóan csalódottak vagyunk Thibaut Pinot kimaradása miatt, de a versenyzőnk egészségi állapota az első – nyilatkozta Marc Madiot a keret kihirdetését követően. – A csapat törekvései továbbra is erősek. Arnaud Demare egy biztos pont, reméljük, esélye lehet a sprintekben, míg David Gaudu egy fiatal, de annál tehetségesebb kerekes. 2012-ben Thibaut is hasonló körülmények között debütált, szakaszgyőzelemmel.”


A Groupama-FDJ Tour kerete: Arnaud Démare (francia), David Gaudu (francia), Jacopo Guarnieri (olasz), Olivier Le Gac (francia), Ramon Sinkeldam (holland), Tobias Ludvigsson (svéd), Arthur Vichot (francia) és Rudy Molard (francia).
 

A Fortuneo-Samsic még a Tour előtt kerékpármárkát cserél

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Francia Körversenyre készülő pro-kontinentális Fortuneo-Samsic csapata nem várt módon jelentett be, hogy alig két héttel a Tour rajtja előtt kerékpár-beszállítót cserél. A Look az elmúlt négy évben támogatta a sort, szerződésük a 2020-as idény végéig szólt, így derült égből villámcsapásként került felbontásra a kontraktus, melyet mind két fél igencsak röviden indokolt.


„Az együttműködésünk sikeres volt, hisz mind a Look vállalat, mind pedig a Fortuneo-Samsic kerékpárcsapat legfőbb célja a sportágban való minél eredményesebb részvétel, a szakmaiság előmozdítása valamint a technikai fejlesztés – szól a Look sajtóközleménye. – A jövőre nézve a lehető legjobbat kívánjuk Emmanuel Hubert csapatának.”


A legfrissebb hírek szerint a Look bringákat a spanyol BH márkája váltja.


Fabio Aru kihagyja a Tourt, de a legfrissebbek szerint a Spanyol Körversenyt is

 

Diavetítéshez kattints a képre


Fabio Aru hivatalosan is bejelentette, hogy címvédőként nem lesz ott az olasz nemzeti bajnokságon, sőt a Tour de France-t és vélhetően a Spanyol Körversenyt is kihagyja. A La Gazetta dello Sport információi szerint az orvosi vizsgálatok ételallergiát állapítottak meg a Girón látványosan szenvedő kerekesnél, ami nagy hatással érintette teljesítményét. A legfőbb cél, hogy Aru a szeptemberi világbajnokságra újra formába kerülhessen. Mindezek mellett Paolo Tiralongo edzői ténykedését is megkérdőjelezik, hisz Aru teljesítménye nagy mértékben romlott miután Tiralongo a szárnyai alá vette. Eközben Beppe Saronni feje is fájhat, hisz az UAE Team Emirates legfőbb befektetői rövid időn belül választ követelnek Aru helyzetét illetően. A közelgő Touron Dan Martin és Alexander Kristoff kettősére épít a sor.


Michael Kolar harmadik lett a szlovák bajnokságon, majd bejelentette visszavonulását

 

Diavetítéshez kattints a képre


Meglepő döntést tartogatott a szlovák Michael Kolar a nemzeti bajnokságot követően. Peter Sagan és Juraj Sagan mögött harmadikként zárta a mezőnyversenyt, majd bejelentette visszavonulását. A még mindig csak huszonöt esztendős kerekes 2012-ben a Dukla Trencin-Trek kontinentális csapat színeiben tűnt fel, nyert Belgrád-Banja Luka egynapost és Miskolc-Kassa versenyt. 2014-ben a Tinkoff sorához került, melyet 2017-ben a Bora-hansgrohe követett. Egyetlen komolyabb eredménye azonban csak egy Szlovák Körversenyen felmutatott szakaszgyőzelem volt még 2015-ből.


„Nagyon keményen dolgoztam az elmúlt években, de az általam elvárt eredmények csak nem jöttek – magyarázta döntését Kolar. – Ez azonban nem feltétlenül elégítette így ki a törekvéseimet. Leültem erről beszélgetni a csapatvezetőmmel, aki néhány nap múlva egy új lehetőséget vázolt fel számomra. Büszke vagyok a pályafutásomra, leginkább arra, hogy Peter Sagan dohai világbajnoki címében kulcsszerepet vállalhattam.”
Michael Kolar marad a Bora csapatánál, ahol a VIP vendégek és szponzorok fogadásáért és kalauzolásáért lesz felelős.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések