Országútis hírek külföldről: végleges a Dimension Data 2019-es kerete, Andrea Tafi neve egyelőre nem merült fel, kirúgták a spanyol szövetségi kapitányt, a Polartec kiszállt Alberto Contador csapatából

E-mail  Nyomtatás
2018. november 23. péntek
  |   Szerző: m.norbi

Végleges a Dimension Data 2019-es kerete

 

Diavetítéshez kattints a képre


Huszonhét versenyzővel vág neki a 2019-es idénynek a Dimension Data csapata. A dél-afrikai sor jócskán átalakította keretét, az eddigieknél kevesebb afrikai versenyzővel igyekszik elkerülni a WorldTour csapatlista utolsó helyeiről. Mark Cavendish, Edvald Boasson Hagen, Ben King és az új igazolás Michael Valgren köré épülhet a névsor. Fontosabb érkezők Roman Kreuziger, Giacomo Nizzolo, Danilo Wyss vagy éppen Enrico Gasparotto. Természetesen a csapat továbbra is nagy figyelmet fordít a Qhubeka alapítványra, melynek célja kerékpárokkal ellátni a rászoruló gyerekeket.


„Közel háromszáz napnyi versenyzést követően ismételten csak átadhattunk jónéhány kerékpárt a rászorulók számára a Qhubeka alapítvány révén – mondta Douglas Ryder csapatvezető. – Általában ez a legjobb napja az évnek, ami ezúttal is igaznak bizonyult. Fokvárosban volt a jövő évi csapat első összetartása, remek hangulatban kezdtük el megtervezni az előttünk álló szezont.”


A Dimension Data 2019-es kerete: Lars Bak (dán), Edvald Boasson Hagen (norvég), Mark Cavendish (brit), Steve Cummings (brit), Scott Davies (brit), Stefan de Bod (dél-afrikai), Nicholas Dlamini (dél-afrikai), Bernhard Eisel (osztrák), Enrico Gasparotto (olasz), Amanuel Ghebreigzabhier (eritreai), Ryan Gibbons (dél-afrikai), Jacques Janse van Rensburg (dél-afrikai), Reinardt Janse van Rensburg (dél-afrikai), Ben King (amerikai), Roman Kreuziger (cseh), Louis Meintjes (dél-afrikai), Gino Mäder (svájci), Giacomo Nizzolo (olasz), Ben O'Connor (ausztrál), Mark Renshaw (ausztrál), Tom-Jelte Slagter (holland), Jay Thomson (dél-afrikai), Rasmus Tiller (norvég), Michael Valgren (dán), Jaco Venter (dél-afrikai), Julien Vermote (belga) és Danilo Wyss (svájci).
 

Andrea Tafi neve egyelőre nem hangzott el a dél-afrikai csapatnál

 

Diavetítéshez kattints a képre


Még mindig rengeteg a pletyka Andrea Tafi neve körül, aki a fejébe vette, hogy 2019-ben rajthoz áll a Párizs-Roubaix-n mégpedig a profik között. Tafi éppen húsz évvel ezelőtt 1999-ben nyerte meg az észak-poklát, 2005-ben vonult vissza, több mint húsz győzelemmel a háta mögött. Az egyik olasz kerékpáros szakportál információi szerint már nem egy pro-kontinentális szabadkártyás csapat adhat számára lehetőséget, hanem az EF Education First vagy ami jelen pillanatban a legvalószínűbb a Dimension Data. Belgiumban hatalmas az érdeklődés Tafi iránt, de Olaszországban is számos hír járja körül a témát, így az a sor, amely lehetőséget biztosít a Mapei egykori menője számára, marketingszempontból biztos, hogy nem jár rosszul. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség regnáló elnöke David Lappartient is elszólta magát, miszerint ő is úgy tudja, hogy a Dimension Data mezét öltheti majd magára a ötvenkét esztendős kerekes. Egyelőre a kerethirdetésnél nem hangzott el a neve, de ez nem jelenti azt, hogy a Párizs-Roubaix-t megelőzően ne kerülhetne be a sorba.


Kirúgták a spanyol országúti szövetségi kapitányt

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Spanyol Kerékpáros Szövetség azonnali hatállyal menesztette Javier Minguez szövetségi kapitányt, aki szeretett volna egy kis fizetésemelést. Munguez 2012 végén került az országúti szakág kapitányi posztjába, első két évében teljesen ingyen vállalta a munkát, sőt volt, hogy az ő pénzéből utaztak a világbajnokság helyszínére. 2018-ban már 35000 Eurós éves fizetése volt, ettől szeretett volna egy kicsit többet, miután Alejandro Valverde szivárványszínű trikót szerzett a nemzetnek. Köztudott, hogy a szövetség évek óta komoly adóságokkal bír. A Marca információ szerint a háromszoros világbajnok Oscar Freire lehet a legesélyesebb a megüresedő posztra.


Rövidhírek: a Polartec nem támogatja tovább Alberto Contador csapatát, a Tour de France idején lesz a tokiói olimpia tesztversenye

 

Diavetítéshez kattints a képre


Három év után elhagyja Alberto Contador utánpótláscsapatát a Polartec ruházati vállalat. Az amerikai cég 2016 óta támogatta a sort, a kontinentális vonalba való fellépést követően az első számú névadószponzori helyet is megkapta. Gary Smith tulajdonos rengeteg apró dologgal segítette a klubot, úgy, mint például az általa szervezett arizonai edzőtáborok. Egyelőre azt nem lehet tudni, hogy a csapat milyen néven folytatja.


Hivatalossá vált, hogy 2019. július 21-én lesz a tokiói olimpiai tesztversenye, amely így egybe esik a Francia Körverseny végjátékával. A viadalt csak a férfiak számára írták ki, a kerekesekre 179 kilométer és mintegy 3900 méternyi szint vár.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2018.11.25. 20:12
Én is kirúgnám azt a hülyét, aki képes világbajnokságot nyerni a csapattal.

Nincs Polartec? Lesz majd kétrul.

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések