Országútis hírek külföldről: véget ért a berlini pályakerékpáros világkupa, Mark Renshaw edzés közben szenvedett balesetet, Oliver Naesen úgy érzi mellőzi a média, ebből próbál erőt meríteni

E-mail  Nyomtatás
2018. december 03. hétfő
  |   Szerző: m.norbi

Pályakerékpáros világkupa Berlin: Szalontay nem került futamba a Sprintben, Lovassy huszadikként zárt Omniumban

 

Diavetítéshez kattints a képre


A berlini pályakerékpáros világkupa-forduló utolsó napján Szalontay Sándor a Sprintben, míg Lovassy Krisztián Omniumban volt érdekelt. Szalontay Sándor betegséggel küszködve vállalta a versenyeket 9.968-as időt borítva sajnos nem jutott a legjobbak közzé, a harmincadik helyen zárt. Három fordulót követően 81 pontjával a világkupa összetettjének 41. helyén áll, míg a Keirinben a 27. pozícióból várja a folytatást. A sprint döntőjében az ausztrál Matthew Glaetzer bizonyult jobbnak, így nyerte a számot a holland Matthijs Buchli ellenében. A bronzcsatából a francia Rayan Halal került ki győztesen.


Lovassy Krisztián az Omnium Scratch versenyében 19., a tempó számban 18., az eliminációs versenyben 23., míg a záró pontversenyben, a kilencedik hajrát megnyerve a 15. helyen végzett, ezzel összetettben tizenhat ponttal a huszadik lett. A számot az ausztrál Sam Welsford nyerte a spanyol Albert Torres és a holland Jan Williem van Schip előtt. A világkupa összetettjében Lovassy 270 pontjával a 23. helyen áll.


A hölgyek 500 méteres egyenkénti időfutamszámában az ukrán Olena Starikova érte el a legjobb időt, ezzel megszerezve a győzelmet. Mögötte a német Miriam Welte és az orosz Daria Shmeleva végzett.


A női Keirinben holland aranyéremnek tapsolhatott a nagyérdemű Laurine van Riessen volt a legerősebb, a hazai Emma Hinze és a japán Yuka Kobayashi állhattak fel még a dobogóra.


Zárásként a női Madisonra került sor, ahol a papírformának megfelelően a brit kettős, nevezetesen Laura Kenny és Emily Nelson duója győzött a dán és a belga párost maga mögé utasítva.


A 2018/2019-es pályakerékpáros világkupa-sorozat december 14. és 16. között Londonban folytatódik.
 

Mark Renshaw edzés közben szenvedett balesetet, medencetörés miatt legalább három hónapnyi kihagyás vár rá

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Dimension Data sprintervonatának egyik legfontosabb láncszeme Mark Renshaw odahaza Ausztráliában szenvedett balesetet, amikor edzés közben egy körforgalomnál elütötte egy figyelmetlen autós. A kerekes eltörte a medencecsontját, így legalább három-négy hónap kihagyás vár rá. Pedig nagyon készült az idénykezdetre, a csapat dél-afrikai edzőtáborát követően azért repült haza, hogy minél jobban felkészülhessen a januári ausztrál bajnokság küzdelmeire.


„Amikor a körforgalomhoz értem, úgy tűnt, mintha az autó megállna, de feltehetően nem látott a sofőr, mivel hirtelen továbbindult – ecsetelte a történteket Renshaw. – A motorháztetőn landoltam, majd lábra érkeztem az autó jobb oldalánál. Járhattam volna sokkal rosszabbul is, de sajnos megint csúszik az idénykezdetem, hasonlóan, mint a 2018-as évben, amikor egy betegség hátráltatott. Próbálom pozitívan nézni a dolgokat, hisz viszonylag olcsón megúsztam az ütközést.”


Oliver Naesen úgy érzi mellőzi a média, ebből próbál erőt meríteni

 

Diavetítéshez kattints a képre


A 2017-es szezonban Oliver Naesen bebizonyította, hogy egy kiváló klasszikus menő, s ez a jelző még akkor is illik rá, ha az idei szezonja egy kicsit gyengébbre sikeredett. Az AG2R La Mondiale versenyzője azért az E3 Harelbekén negyedikként, a Gent-Wevelgem során hatodikként zárt, de a Flandriai Körverseny és a Párizs-Roubaix során is ott volt az élmezőnyben. A szezont a Bretagne Classic megnyerésével zárta, mindezek ellenére saját elmondása szerint sem volt elégedett a teljesítményével 2018-ban.


„Nagy volt a csönd körülöttem a szezonban – így Naesen. – A média nem nagyon keresett, a tavaszi klasszikusok előtt sem csörgött egyszer sem a telefonom, ami egy picit azért frusztráló volt. A következő idénynek próbálok úgy nekivágni, hogy ezekből erőt merítsek. Sokkal jobb versenyző vagyok én annál, hogy mellőzzenek. Amennyiben a pontszámokat nézzük szinte azonos teljesítményt nyújtottam, mint 2017-ben, csak éppen kevesebb kiemelkedő eredménnyel.”


Michael Teuber parakerékpáros megdöntötte a C1-es kategória egyórás világrekordját

 

Diavetítéshez kattints a képre


A német parakerékpáros Michael Teuber 2005 májusában állította fel 39,326 kilométerrel a C1-es kategória egyórás világrekordját, melyet tizenhárom évvel később több mint három kilométerrel javított meg a berlini pályakerékpáros világkupa helyszínén. Az új rekord 42,583 kilométer. Az ötven esztendős sportoló 1987-ben tizenkilenc évesen szenvedett autóbalesetet, melynek következtében félig meddig lebénult, az elkövetkezendő éveket tolószékhez kötve élte. 1998-ban kezdett el kerékpározni, azóta öt olimpiai aranyérmet és két világbajnoki címet szerezett. 2010-ben hathatós ortopédiai segítséggel megmászta a Kilimandzsárót.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések