Országútis hírek külföldről: Van Poppel nyerte a Lengyel Kör ötödik szakaszát, a Quick-Step már 41 sikernél tart, Barguil a Fortuneo csapatánál folytatja, Kristoff már megegyezett az Emirates-el

E-mail  Nyomtatás
2017. augusztus 03. csütörtök
  |   Szerző: velo.hu

Danny Van Poppel nyerte a Lengyel Körverseny ötödik szakaszát, Peter Sagan továbbra is sárgában

 

Diavetítéshez kattints a képre


Rzeszowba érkezett a mezőny a Lengyel Körverseny ötödik szakaszán, a táv mindössze 130 kilométer volt. A nap szökését Maxime Monfort (Lotto-Soudal), Tejay van Garderen (BMC Racing Team), Antwan Tolhoek (LottoNL-Jumbo), Moreno Moser (Astana) és Maximilian Schachmann (Quick-Step Floors) alkották. Az utolsó harminc kilométerre fordulva rohamosan csökkeni kezdett az előnyük, a szakadó esőben egy kanyar meg is tréfálta őket, Schachmann bukott, ezt kihasználva pedig Van Garderen ment tovább egyedül.


Három kilométerrel a vége előtt azonban őt is utolérték, így jöhetett a mezőnyhajrá, amit két második és egy harmadik helyét követően ezúttal Danny Van Poppel (Sky) nyert meg Luka Mezgec (Orica-Scott) és Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) előtt. Összetettben továbbra is Sagan vezet, előnye tizennégy másodperc Dylan Teuns (BMC) ellenében.


„Két második és egy harmadik hely után végre valahára sikerült győznöm – így Van Poppel a célba érkezést követően. – Köszönettel tartozom a csapatomnak, akik ezúttal is kiváló munkát végeztek, nélkülük nem sikerült volna ilyen jó helyről elkezdeni a sprintet. Elégedett vagyok, hogy megannyi kisebb sérülést követően végre megtaláltam a formám. Bízom benne, hogy ez a siker végre átlendít, most már jöhetnek a jobbnál jobb eredmények.”
 

Matteo Trentin sikere Burgosban, Rob Britton volt a leggyorsabb a Utahi Kör egyenkéntijén

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Quick-Step Floors kerekese Matteo Trentin stílusosan ünnepelte huszonnyolcadik születésnapját, hisz megnyerte a Burgosi Körverseny második szakaszát, ezzel a belga sor idei negyvenegyedik győzelmét szerezve. Ona és Belorado között pontosan 153 kilométer várt a karavánra. A rajtot követően egy hét fős szökevénysor alakult, akiket a Quick-Step és a Cofidis csapatai végig kontroll alatt tartottak. Amikor kellett utolérték őket, a sprintben pedig Trentin bizonyult a leggyorsabbnak megelőzve Adam Blythe (Aqua Blue Sport) és Tim Ariesen (Roompot-Nederlandse Loterij) kettősét. Összetettben Mikel Landa (Sky) továbbra is két másodperc előnnyel vezet.


„A csapattársaim az utolsó háromszáz méterig vittek, tökéletes felvezetést kaptam, nekem már csak be kellett fejeznem a megkezdett munkát – mondta Trentin a díjátadót követően. – Mindössze két szakasz kedvez a sprintereknek, így érthető módon nagy volt a tülekedés a végén. Talán kissé korán indítottam, de kitartott az erőm, így sikerült megnyernem a szakaszt.”


A szintén kiemelt kategóriás Utahi körverseny harmadik szakaszán egy mindössze kilenc kilométeres időfutam várt a versenyzőkre, melynek útvonala végig emelkedett. A leggyorsabbnak a kanadai Rob Britton (Rally Cycling) bizonyult, aki sikerével összetettben is az élre állt. A második a román Serghei Tvetcov, míg a harmadik az amerikai Gavin Mannion (UnitedHealthcare) lett.


Warren Barguil a Fortuneo-Oscaro csapatánál folytatja, Tony Gallopin az AG2R La Mondiale sorához írt alá

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az idei átigazolási piac eddigi legváratlanabb húzásaként az idei Francia Körversenyen két szakaszt és a hegyi összetettet is megnyerő Warren Barguil a pro-kontinentális Fortuneo-Oscaro sorához igazolt. A Fortuneo ugyan másodosztályú csapat marad, de Barguil mellett már Amail Moinard érkezését is bejelentették, így az eddigieknél jóval nagyobb tervekkel vágnak neki a következő éveknek.


„Évek óta nyomon követen a csapat fejlődését, ami nagyon pozitív számomra – nyilatkozta Barguil az átigazolás bejelentését követően. – Emmanuel Hubert csapatvezető elkötelezettsége magáért beszél, ami garantálja a biztos jövőképet. Nagyon tetszik az a családias közeg, ami ezt a sort körül veszi, már csak ezért is örülök, hogy itt folytathatom.”


Ahogyan az várható volt Tony Gallopin a Lotto-Soudal csapatától az AG2R La Mondiale sorához igazolt, a francia kiválóság két éves megállapodást írt alá.


„Négy évet versenyeztem a Lotto-Soudal színeiben, élveztem az ott töltött időt, csakis köszönettel tartozom a csapatnak – mondta Gallopin, aki többek között San Sebastian-i egynapost és Tour szakaszt is nyert az elmúlt években. – Az idei Francia Körversenyen bebizonyosodott, hogy az AG2R La Mondiale készen áll arra, hogy a mezőny egyik legjobbja lehessen az elkövetkezendő években, én pedig a tagja akarok lenni ennek az előretörésnek.”


Alexander Kristoff az UAE Team Emirates színeiben folytathatja

 

Diavetítéshez kattints a képre


Egyelőre hivatalos megerősítés nélkül, de az UAE Team Emirates csapata az egyik közösségi platformján bejelentette, hogy két éves megállapodást kötött a mezőny egyik legjobb sprinterével a norvég Alexander Kristoffal.


„Az UAE Team Emirates csapata megállapodott Alexander Kristoffal – írta a csapat egyik közösségi média oldalán. – A szerződést az elkövetkezendő hetekben véglegesítjük, de Kristoff előreláthatólag a 2019-es szezon végéig ír alá.”
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések