Országútis hírek külföldről: Van der Poel a Flandriencross megnyerésével vigasztalódott, a Monte Zoncolan is helyet kap a jövő évi Giro útvonalában, a Sky kerekesei, mint a Henri Lloyd képviselői

E-mail  Nyomtatás
2017. november 27. hétfő
  |   Szerző: velo.hu

Mathieu Van der Poel a Flandriencross megnyerésével vigasztalódott

 

Diavetítéshez kattints a képre


Egy nappal a zeveni világkupán elszenvedett fiaskója után a DVV Trophy aktuális fordulóján a Flandriencross viadalán vághatott vissza Mathieu Van der Poel (Beobank-Corendon). A rajtot követően Laurens Sweeck (Era-Circus) lőtt ki, ám a második körben már Van der Poel és Wout Van Aert (Crelan-Charles) kettőse viaskodott az élen. Van der Poel a kör végén növelte a tempót, idővel leszakítva legnagyobb riválisát is, így végül magabiztosan nyerve a versenyt és ezzel már idei tizenötödik győzelmét bezsebelve. A második Van Aert, míg a harmadik Michael Vanthourenhout (Marlux-Napoleon Games) lett.


„Már a második körben elkezdtem a tempó növelését, semmit sem akartam a véletlenre bízni – nyilatkozta Van der Poel a versenyt követően. – Nagyon nehéz pálya volt, Van Aert üldözött, így nagy volt a hiba lehetősége. Nem éreztem magam a lehető legjobb formában, de igyekeztem harcban lenni a győzelemért és mindent megtenni a siker érdekében.”


A hölgyeknél Sanne Cant (Beobank-Corendon) bizonyult a legjobbnak, míg az U23-as fiúknál Eli Iserbyt (Marlux-Napoleon Games) győzött.
 

A Monte Zoncolán a jövő évi Giro tizennegyedik szakaszának hegyi befutója lehet

 

Diavetítéshez kattints a képre


A 2018-as Giro d’Italia útvonalának hivatalos prezentációja november 29-én szerdán lesz, a La Gazetta dello Sport ellenben megszellőztette, hogy a tizennegyedik szakasz befutója a legendás Monte Zoncolan tetején érhet véget. Az emelkedő ugyan alig több mint tíz kilométer hosszú, de az átlagos meredeksége 11,9 százalék, míg a legmeredekebb része 22 százalékkal bír. A pletykák szerint a San Vito al Tagliamentóból induló 181 kilométeres penzum során a Zoncolant megelőzően a Mount Ragogna, az Avaglio, a Passo Duron és a Sella Valcalda is a kerekesek útjába kerül. 2003-ban Gilberto Simoni volt az első, aki versenykörülmények között meghódította az emelkedőt, de nyert ide befutót Ivan Basso és Igor Anton is. A hírek szerint a Zoncolan a hölgyek versenyének a jövő évi Giro Donne útvonalának is részét képezheti.


A Sky kerekesei a versenyeken kívül a Henri Lloyd ruhamárkát képviselik a jövőben

 

Diavetítéshez kattints a képre


Új három éves, egészen a 2020-as szezon végéig szóló partnerségi megállapodást kötött a Sky csapata és a Henri Lloyd ruházati vállalat. Természetesen a versenyeken és az edzések során továbbra is a Castelli szerelését használják majd a bringások viszont a versenyeken kívül az Under Armor sportruházatot a Henri Lloyd váltja.


„Henri Lloyd tökéletesen megérti az elit sportolók igényeit, hisz dolgozott már együtt vitorlás és Formula-1-es csapatokkal is – így Dave Brailsford csapatvezető a bejelentést követően. – Folyamatosan keresik a megújulás lehetőségeit, a kihívásokat, így egy tökéletes partnerre találtunk személyükben.”


David De La Cruz: Dave Brailsford a kerékpársport Steve Jobs-a

 

Diavetítéshez kattints a képre


A spanyol David De La Cruz talán pályafutása eddigi legjobb idényén van túl, 2017-ben a Párizs-Nizzán és a Baszk Körversenyen is nyert szakaszt, miközben több nagyobb presztízsű viadalon is az összetett első tíz helyezettje között zárt. Az év végén nem várt módon váltott, így elhagyva a Quick-Step Floors csapatát a Sky sorához igazolt.


„Úgy vélem, hogy a Sky filozófiája jobban illik a képességeimhez, épp ezért döntöttem a váltás mellett – vélekedett az előtte adódó lehetőségről De la Cruz. – Amennyiben sprinter vagy klasszikus specialista lennék, akkor értelemszerűen eszem ágában sem lett volna elhagyni a Quick-Step csapatát. Ellenben az a célom, hogy javulhassak, mint összetett menő. A Sky nagyon jól tudja, hogy miképp kell kezelni a különböző személyiségeket, én, pedig mint egy tökéletes csapatember készen állok arra, hogy 2018-ban a kapitányokat segítsem. 2019-ben viszont már szeretnék valamelyik nagy háromhetes körverseny első számú embere lenni. Dave Brailsford a kerékpársport Steve Jobs-a. Kiváló vezető, a kommunikációban pedig szinte minden sportszakember előtt jár.”
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések