Országútis hírek külföldről: Van Avermaet nem fél Sagantól, Miles Scotson nyerte az ausztrál bajnokságot, Costa is a Giro mellett tette le voksát, Greg Daniel bizonyítana a Treknél

E-mail  Nyomtatás
2017. január 08.
  |   Szerző: velo.hu

Greg Van Avermaet: én aztán nem félek Sagantól

 

Diavetítéshez kattints a képre


A regnáló olimpiai bajnok Greg Van Avermaet jelenleg a spanyolországi Costa Blancán készül csapatával a BMC-vel. Természetesen a kiváló belga egynapos menő legfőbb céljai az előttünk álló idényben is a tavaszi klasszikusok lesznek.


„Olimpiai bajnokként talán egy kicsit túl sok hivatalos rendezvényen kellett megjelennem, ami a végére már kezdett unalmassá válni – mondta az újságírók kérdéseire reagálva Van Avermaet. – Próbáltam a rehabilitációs és a képzési időszakokat azért előtérbe helyezni. A bokasérülésem miatt néhány hét kiesett, ellenben nem akartam felesleges kockázatot vállalni, így betartottam az orvosok előírásait. Természetesen ezúttal is a tavaszi klasszikusok élvezik majd a legfőbb hangsúlyt. Cancellarát leszámítva ugyanaz lesz a forgatókönyv, a legnagyobb riválisom Peter Sagan lesz. Legyőztem már néhány alkalommal, így aztán nem félek tőle. Agresszív stílusban versenyzik, ami jót tesz a sportágnak. Számolni kell azért Kristoff, Boonen és Degenkolb hármasával, de Sep Vanmarcke és most már Tiejs Benoot sem leírandó.”
 

Miles Scotson nyerte az ausztrál nemzeti bajnokságot

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az elit mezőnyre 183,6 kilométer várt a 10,2 kilométeres körpályán Ballarat környékén, mely könnyűnek semmiféleképpen sem volt nevezhető, hisz a versenyzőknek minden egyes alkalommal meg kellett mászniuk a Mount Buninyong emelkedőjét. Az utolsó körben egy tizennégy fős elit csoport lépett el, ahonnan mintegy másfél kilométerrel a vége előtt indult el a pimaszul fiatal Miles Scotson (BMC), aki végül ezredekkel ugyan de hazaért két korábbi győztes Simon Gerrans (Orica-Scott) és Nathan Haas (Dimension Data) előtt. Scotson két évvel ezelőtt ugyanezen a pályán lett U23-as bajnok.


A hölgyeknél Katrin Garfoot (Orica-Scott) duplázott, az időfutam után a mezőnyversenyen sem talált legyőzőre. Garfoot három körrel a vége előtt indult el csapattársával Amanda Sprattel, a többiek pedig már nem tudták utolérni őket, így az Orica duója kettős győzelmet ünnepelhetett. A harmadik Lucy Kennedy lett.


„Évek óta próbálom megszerezni a mezőnyverseny bajnoki címét – így Garfoot a befutót követően. – Most végre sikerült. Fantasztikus érzések keringenek bennem, végre egy álmom vált valóra. Hatalmas köszönettel tartozom a csapattársaimnak, legfőbbképpen Amanda Sprattnek.”


Rui Costa is ott lesz a jubileumi Giro d’Italián

 

Diavetítéshez kattints a képre


Sokak szerint pályafutása egyik legrosszabb idényét teljesített 2016-ban az egykori világbajnok Rui Costa, aki egyetlen győzelmet sem szerzett. Eredményekből azért nem volt híján, hisz harmadik lett a Liege-Bastogne-Liege során, hatodik az Európa-bajnokságon és a Romandia Körversenyen, hetedik a Svájci Körön és a Baszk Körön. Az UAE Abu Dhabi portugál kerekese készen áll arra, hogy az eddig megszokottaktól egy merőben eltérő versenyprogramot teljesítsen 2017-ben. Costa 2009 óta minden évben a Tour de France-ra helyezte a legfőbb hangsúlyt, ezúttal viszont a jubileumi századik Giro d”Italia kerül a középpontba.


Greg Daniel: nem csak a bajnoki trikó miatt igazolt le a Trek

 

Diavetítéshez kattints a képre


Érdekes színfoltja lesz a Trek-Segafredo csapatának a mindössze huszonkét esztendős Greg Daniel. A regnáló amerikai bajnok kikéri magának azon feltételezéseket miszerint csak a nemzeti trikolór miatt szerződtette Luca Guercilena csapata.


„Már a Kaliforniai Körverseny előtt számos csapattal tárgyalásban álltam – mondta Daniel. – A Utahi Kör alatt vált véglegessé, hogy a Trek színeiben folytathatom. Sajnos azon a versenyen csúnyát buktam és eltörtem a kulcscsontom, így az év vége már nem úgy sikerült, ahogy előzetesen azt terveztem. A Trek mindig is kiemelt figyelemmel követte Axel Merckx csapatának munkásságát, ezt bizonyítja az is, hogy csapattársam Ruben Gurreiro is szerződést kapott. A kiváló teljesítményünk miatt igazoltak le minket.”
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések