Országútis hírek külföldről: Valverde nem tartja magát favoritnak, a hölgyek Amstelje is visszatér, Tinkov újra Contadort támadta, megtalálták a CCC ellopott kerékpárjait

E-mail  Nyomtatás
2017. április 16.
  |   Szerző: velo.hu

Alejandro Valverde: nem hiszem, hogy én lennék az Amstel favoritja

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az ardenneki egynaposok egyik specialistája Alejandro Valverde nem túlzotton örül annak, hogy a szervezők egy apró változtatást eszközöltek az Amstel Gold Race útvonalában. A Cauberg emelkedőjét követően ugyanis még egy viszonylag sík rész következik, ami nem igazán Valverdének kedvez. A viadal befutója visszatér a 2002-ben használt záró akkordhoz.


„Ez a lehető legrosszabb útvonal számomra – így Valverde egy a minap adott nyilatkozatában. – Nem lesz akkora az utolsó emelkedőn a szelekció, mint az elmúlt években. A Cauberg ezúttal nem a győztes személyét hivatott eldönteni, csupán egy emelkedő lesz a sok közül. Természetesen nehéz lesz a verseny, de nem lesz annyira döntő jelentősége az utolsó kaptatónak. Nyertem már Liege-Bastogne-Liege és Fleche Wallone klasszikusokat, de sohasem győztem még az Amstel viadalán. Szeretném végre valahára megnyerni ezt a versenyt is, de nem hiszem, hogy én lennék az Amstel favoritja.”


Az ominózus 2002-es versenyt az olasz Michele Bartoli nyerte. Az idei kiírás favoritjai Michal Kwiatkowski (Sky), Philippe Gilbert (Quick-Step Floors), Michael Matthews (Team Sunweb) és Greg Van Avermaet (BMC) lehetnek.
 

Amstel Gold Race: tizennégy év után a hölgyek versenye is visszatér

 

Diavetítéshez kattints a képre


Tizennégy év nélkülözést követően tér vissza a női Amstel, mely a hölgyek idei World Tour-sorozatának hatodik állomása lesz. Mivel kategorizált viadalként először tekinthetünk az eseményre, így hivatalosan az első női Amstel következik. A verseny színrelépésével idén már az ardenneki hármas minden viadalán rajthoz állhatnak a hölgyek is.


„Ez egy nagyon különleges verseny lesz számunkra, hisz holland csapatként mindent elkövetünk a győzelemért – így Anna Van der Breggen a Boels-Dolmans sorának kapitánya.”


A női verseny távja 121,6 kilométer, melynek során az útvonal nagy része megegyezik a férfiak versenyének penzumával. A legfőbb esélyes természetesen a hazaiak sztárja Anna Van der Breggen (Boels-Dolmans), de ott lesz a mezőnyben Coryn Rivera (Team Sunweb) és Gracie Elvin (Orica-Scott) kettőse is.


Oleg Tinkov ismét Alberto Contadort szapulta

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az extravagáns orosz milliárdos Oleg Tinkov úgy tűnik, kezd nagyon unatkozni, hisz ismételten csak egykori versenyzőjét Alberto Contadort szapulta. A kerékpársport egykori mecénása idén már másodszor ment neki a spanyol kerekesnek, akit 2013 óta folyamatosan támad, még abban is időszakban is negatív kommentekkel illetett, amikor az ő csapatában versenyezett.


„Alberto semmit sem nyert az elmúlt tizenegy hónapban – írta Tinkov az egyik közösségi média oldalán. – Mindezek ellenére a befektetők négy millió Eurót invesztáltak rá. Micsoda pénzkidobás. A fizetése nem áll egyenlő arányban a teljesítményével. Contador már nem éhes a sikerre.”


A Milánó-SanRemót követő kifakadásához képest ez még egy viszonylag szólíd megnyilvánulás volt, hisz akkor a következő szavakat intézte a spanyol kiválósághoz: „Alberto egy darab spanyol s..r, aki már sohasem fog nyerni semmit, mivel túl öreg, ráadásul még kapzsi és gonosz is.”


Megtalálták a CCC Sprandi Polkowice ellopott kerékpárjait

 

Diavetítéshez kattints a képre


A holland rendőrség nem sokat tétlenkedett miután az Amstel Gold Race versenyére készülő lengyel CCC Sprandi Polkowice csapata a minap arra ébredt, hogy az összes kerékpárját ellopták. A helyi rendőri erők azonnal nyomozásba kezdtek és egy elhagyatott furgonban meg is találták a bringákat. Nagy valószínűséggel a tolvajok az eset hírértéke miatt hagyták hátra a kerékpárokat, hisz Hollandiában szinte minden valamire való média lehozta a hírt, így kis túlzással a Guerciottik eladhatatlanná váltak, pláne a jellegzetes narancs színük okán.


„Húsvéti csoda – adta közzé a csapat sajtóközleményében. – Az ellopott kerékpárjainkat megtalálta a helyi rendőrség egy magára hagyott furgonban nem messze az eset helyszínétől. Köszönjük mindenkinek, aki foglalkozott a hírrel és segített ráijeszteni a tolvajokra.”


Julien Loubet nyerte a Tour de Finistére egynaposát

 

Diavetítéshez kattints a képre


Saint Évarzec és Quimper között 194,8 kilométer várta a kerekeseket a harminckettedik Tour de Finistére egynaposán. A dimbes-dombos penzum a végjátékhoz közeledve apró darabjaira szedte a karavánt, végül Julien Loubet (Armeé de Terre) egy hajszállal nyerte a versenyt Julien Simon (Cofidis) és Pierre Latour (AG2R La Mondiale) előtt.
 





Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:



Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:





Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8






Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések