Országútis hírek külföldről: Valverde furcsa balesete, a Sky Thomast is kapitánynak jelölte a Giróra, Viviani Sanremot nyerne, Meyer lesz a hazai csapat vezére a TDU-n

E-mail  Nyomtatás
2017. január 12. csütörtök
  |   Szerző: velo.hu

Alejandro Valverde egy egészen furcsa edzésbalesetet szenvedett

 

Diavetítéshez kattints a képre


A kezén és a mellkasán sérült meg a Movistar csapatának kapitánya, miután egyszerűen rázáródott egy sorompó. A szezont a Mallorca Challange versenysorozatán kezdő kerékpáros éppen egy sorompóval lezárt lakóparkba akart bemenni, amikor a sorompó idő előtt lezárult pont eltalálva a kerekest.


„Nagyon nagy ütést kaptam – írta az egyik közösségi oldalán Valverde. – A sorompó egyszerűen lezáródott mielőtt még átértem volna. Próbáltam folytatni az edzést, de egy fél óra elteltével beláttam, hogy a fájdalmaim miatt ez lehetetlen. Remélem, hogy a gyulladáscsökkentők és a jeges borogatás segít, hogy ne kelljen tréningeket kihagynom. Örülök, hogy nem történt komolyabb bajom, de az az igazság, hogy elég nehéz most mozognom.”
 

Egy váratlan húzással Mikel Landa mellé Geraint Thomast is kapitánynak jelölte a Sky

 

Diavetítéshez kattints a képre


Amennyiben hinni lehet a pletykáknak, abban az esetben Mikel Landa azzal a feltétellel igazolt a Sky csapatához, hogy Chris Froome segítése mellett legalább egy nagy háromhetes körversenyen kapitányi szerepkört kap. Ez nagyrészt így is lett, de most egy váratlan húzással az idei Giro d’Italia tekintetében Geraint Thomast is mellé ültették, mint társkapitányt.


„Mikel Landa elsődleges célja ugyanúgy, mint 2016-os idényben ezúttal is az Olasz Körverseny lesz – mondta Dave Brailsford csapatvezető. – Geraint Thomas számára azonban nagyon fontos a 2017-es év. Szüksége van arra, hogy motiváljuk, így társkapitányként megkapja a Giro d’Italiát. Mivel mindkét versenyző stílusa más, ezért úgy gondoljuk, hogy a csapatunk meg fogja tudni valósítani azt, hogy mindkét kerekes harcban legyen az összetettért.”


Elia Viviani úgy véli, megnyerheti a Milánó-Sanremot

 

Diavetítéshez kattints a képre


Immáron egy olimpiai aranyéremmel a zsebében Elia Viviani készen áll arra, hogy beteljesítse következő nagy álmát, azaz megnyerje a Milánó-Sanremo klasszikusát. Ez csak azért érdekes mivel az elmúlt három részvétele alkalmával egyszer sem tudott érdemben beleszólni a győzelem dolgába, a tavalyi idényben példának okán mindössze a nyolcvannegyedik helyen zárt.


„Az olimpián sem hitték el azt, hogy esélyem lehet az aranyéremre – vágott vissza a kételkedőknek a Sky kerekese. – Az ember nem úgy ül fel a kerékpárra, hogy rögtön győz. Lépésről-lépésre napról-napra küzdök azért, hogy beteljesíthessem az álmaim. A kerékpározás a szenvedélyem, bár az elmúlt szezonban kevesebb győzelmet szereztem, mint valaha. A célom ellenben az, hogy újra a győzelem útjára léphessek. A Milánó-Sanremo mellett a másik tervem legalább egy szakaszgyőzelem megszerzése a jubileumi századik Giro d’Italia során. Igyekszem a következő két évben a lehető legjobbat kihozni magamból.”


Cameron Meyer vezeti az ausztrál csapatot a Tour Down Underen

 

Diavetítéshez kattints a képre


A 2016-os idény közben kérte szerződése felbontását az ausztrál Cameron Meyer, aki elmondása szerint elvesztette motivációját a Dimension Data csapatában. Az év hátralevő részében leginkább pályaversenyeken induló kerékpáros az ausztrál bajnokságon újra országúti viadalon tekert, olyannyira, hogy beválogatták a Tour Down Underen szereplő UniSA-Australia csapatába.


„Mint a verseny egykori győztese természetesen nagyon örülünk, hogy Cameron vezeti az UniSA csapatát – így Mike Turtur versenyigazgató. – Ő egy igazi mindenes, aki akár az összetett megnyerésére is esélyes lehet. Egy fiatal, de annál sikeréhesebb csapat veszi majd körül, ennek kapcsán pedig remek eredményeket várunk a szabadkártyás sortól.”
 





Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:



Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:





Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8






Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések