Országútis hírek külföldről: újra terítéken a rejtett motorok témaköre, Ewan és Viviani sikerei a Brit Körön, Huffman nyerte az Albertai Körversenyt, a legfrissebb átigazolási hírek

E-mail  Nyomtatás
2017. szeptember 05. kedd
  |   Szerző: velo.hu

Chris Froome: el sem indulnék egy olyan versenyen, ahol valaki motoros rásegítést használ

 

Diavetítéshez kattints a képre


Számos újabb kérdést vet fel a francia Stade2 legfrissebb riportja, melynek során a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség által használt, rejtett motorokat kereső eszközöket teszteltek felemás eredménnyel, ugyanis a műsorban kimondták, hogy ezek a technikai eszközök nem minden esetben találják meg a motorokat. Természetesen az UCI elutasítja a felvetést, melyet egy az elektromágnesesség témakörével foglalkozó mérnök indokol, és továbbra is ragaszkodnak ahhoz az állásponthoz, hogy a rendszer tökéletesen kiszűri a csalókat.


A témát illetően a Vuelta a Espana éllovasa, az idei Tour de France győztese Chris Froome is kifejtette véleményét a Spanyol Körverseny második pihenőnapján.


„Nem volt sajnos időm megnézni a műsort, de hallottam róla – nyilatkozta a Sky kerékpárosa. – Nem tudom, hogy mennyi az igazságtartalma, egyet tudok, mégpedig azt, hogy a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség illetékesei folyamatosan végeznek ellenőrzéseket. El sem indulnék egy olyan versenyen, ahol valaki motoros rásegítést használ. Mentálisan elég nehéz lenne odaállni a rajtvonalhoz abban a tudatban, hogy az egyik riválisom csal. Úgy gondolom, hogyha valaki rejtett motort használna, akkor gyorsan elkapnák.”
 

Ewan és Viviani sikerei a Brit Körversenyen

 

Diavetítéshez kattints a képre


Két sprintereknek kedvező szakasszal vette kezdetét a kiemelt kategóriás Brit Körverseny. Az első 190 kilométeres penzum végén Caleb Ewan (Orica-Scott) bizonyult a leggyorsabbnak, míg a második 211 kilométeres etapot Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) nyerte volna, azonban szabálytalan sprintelésért hátrasorolták, így Elia Viviani (Sky) lett a győztes. Összetettben szintén Viviani áll az élen, előnye mindössze négy másodperc Ewan előtt. A nap krónikájához hozzátartozik, hogy Taylor Phinney-t kizárták a versenyről miután a piros jelzés ellenére átkelt egy vasúti átjárón.


„Nagyon csalódott voltam az első szakaszt követően mivel a csapatom remekül dolgozott, nekem viszont nem sikerült nyernem – így Viviani a díjátadót követően. - Akartam ezt a sikert, a társaim pedig tökéletes helyen engedtek el. Boasson Hagen szabálytalan volt, kiszorított a kordon mellé, jogosan zárták ki.”


Ewan Huffman nyerte az Albertai Körversenyt

 

Diavetítéshez kattints a képre


Véget ért a négyszakaszos Albertai Körverseny, melyet a jövőre már a pro-kontinentális vonalba igyekvő Rally Cycling csapata irányított. Ewan Huffman (Rally Cycling) már az első nap során bebiztosította sikerét a Marmot Basin síparadicsománál megnyert szakasszal. A Cannondale-Drapac sprintere Wouter Wippert két etapgyőzelemmel zárt, míg Alex Howes (Cannondale-Drapac) is nyert egy szakaszt. Összetettben Huffman mögött csapattársa Sepp Kuss (Rally Cycling) lett a második, míg Howes a harmadik.


A legfrissebb átigazolási hírek

 

Diavetítéshez kattints a képre


Tovább erősödik a 2018-as Giro d’Italia indulásban reménykedő Israel Cycling Academy sora, akik Sondre Holst Enger és August Jensen személyében két kiváló norvég kerékpárossal erősítettek. Előbbi az AG2R La Mondiale, míg utóbbi a Coop-Oster Hus csapatától érkezik. A kevés lehetőség okán elhagyja a Movistar színeit a Herrada testvérpár, Jesus és Jose a Cofidis keretében igyekszik előrébb vinni karrierjét. Az egyik legtehetségesebb brit fiatal Christopher Lawless pedig az Axeon-Hagens Bermans sorától a Sky-hoz igazolt.


16. etap: Circuito de Navarra – Logrono 40,2 km ITT

 

Diavetítéshez kattints a képre


A második pihenőnapot követően a Spanyol Körverseny Logrono környékén egy 40,2 kilométeres egyenkénti időfutammal folytatódik. A kronó a navarrai autóversenypályáról indul, a penzum viszonylag végig sík, így a szám specialistáinak kedvezhet, akikből nem maradt túl sok a mezőnyben. Talán az összetett éllovasa Chris Froome (Sky) tekinthető a legnagyobb favoritnak, aki mellett Tobias Ludvigsson (FDJ), Nelson Oliveira (Movistar) és Bob Jungels (Quick-Step Floors) rúghat labdába.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések