Országútis hírek külföldről: Thomas De Gendt 2019-ben mindhárom nagy körversenyt abszolválná, pletykák szerint Andrea Tafi a Dimension Data színeiben lehet ott a Roubaix-n, Lyu Xianjing az új kínai szenzáció

E-mail  Nyomtatás
2018. november 15. csütörtök
  |   Szerző: m.norbi

Thomas De Gendt 2019-ben mindhárom nagy körversenyt teljesítené

 

Diavetítéshez kattints a képre


Thomas De Gendt a 2018-as idényben kevesellte a tizenkétezer versenykilométerét, ezért a fejébe vette, hogy a Lombard Körversenyt követően hazateker a belga Semmerzake-ba. Ezt olyannyira komolyan gondolta, hogy a hat napos túrára már jóval korábban lefoglalta a szállásokat és pontosan megtervezte az útvonalat, sőt valamilyen módon csapattársát Tim Wellens-t is rávette a dologra, így nem egyedül vágott neki a több mint ezer kilométeres távnak. A duó Észak-Olaszországot, Svájcot majd Franciaországot érintve érkezett meg Belgiumba.


Alig egy hónappal később De Gendt már kőkeményen készül a 2019-es idényre, sőt fejébe vette, hogy jövőre mind a három nagy körversenyt abszolválja.
„A Tour Down Underen kezdem az idényt Ausztráliában, majd a Párizs-Nizza, a Katalán Kör, a Romandiai Körverseny a Giro, a Tour és a Vuelta következik – nyilatkozta a Lotto-Soudal kerekese a minap. – Sokat egyeztettem a csapat vezetőségével, többé-kevésbé pedig szabadkezet kaptam. Úgy vélem, hogy a háromhetesek között kellő időm lesz a regenerálódásra.”
 

Egyes pletykák szerint Andrea Tafi a Dimension Data csapatától kap lehetőséget a Párizs-Roubaix-n

 

Diavetítéshez kattints a képre


Még mindig rengeteg a pletyka Andrea Tafi neve körül, aki a fejébe vette, hogy 2019-ben rajthoz áll a Párizs-Roubaix-n mégpedig a profik között. Tafi éppen húsz évvel ezelőtt 1999-ben nyerte meg az észak-poklát, 2005-ben vonult vissza, több mint húsz győzelemmel a háta mögött. Az egyik olasz kerékpáros szakportál információi szerint már nem egy pro-kontinentális szabadkártyás csapat adhat számára lehetőséget, hanem az EF Education First vagy ami jelen pillanatban a legvalószínűbb a Dimension Data. Belgiumban hatalmas az érdeklődés Tafi iránt, de Olaszországban is számos hír járja körül a témát, így az a sor, amely lehetőséget biztosít a Mapei egykori menője számára, marketingszempontból biztos, hogy nem jár rosszul.


Lyu Xianjing az új kínai szenzáció

 

Diavetítéshez kattints a képre


Kínában rengeteg kisebb-nagyobb versenyt rendeztek ebben az évben is, de igazán áttörő sikert nem tudnak felmutatni. Ebben az évben a mindössze húsz esztendős Líu Xianjing az előkelő ötödik helyen zárta a Hainani Körverseny összetettjét, majd a minap nyerte a 2.2-es Tour of Fuzhou egyik hegyes szakaszát. Xianjing a Yunnan tartományi hegyikerékpáros csapatból indult, melyet az egykori országúti profi Li Fuyu dirigál. A fiatal tehetség mindössze második UCI kategóriás versenyét teljesíti, ám pontszámait tekintve máris a 2018-as év legsikeresebb kínai kerekese. Csapata a Hengxiang kiemelkedik az ázsiai ország mezőnyéből Xianjing mellett Mingrun Chen és Jianpeng Liu is ért már el szép eredményeket.


„Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült szakaszt nyernem – így Lyu, aki a kazah Ilya Davidenok és az eritreai Hanibal Tesfay előtt ért célba. - A Kuliang nem egy könnyű emelkedő, így csak bízhattam abban, hogy a riválisaim nem fogják bírni. Miután a Hainani Körversenyen megszereztem a hegyi trikót, reméltem, hogy ezen a versenyen is kitart a formám. A csapat értem dolgozott ma, és ezt nem győzöm meghálálni nekik.”


Rövidhírek: Van der Poel dominanciája negatívan hat a cyclo-cross szakágra, a legfrissebb átigazolások

 

Diavetítéshez kattints a képre


Tizenkilenc százalékkal csökkent a cyclo-cross versenyek nézettsége Belgiumban, állapította meg egy felmérés, amelyet a minap publikáltak. Daam Van Reeth professzor vezetésével nyolc viadalt vizsgált egy leuveni közvélemény-kutató intézet. A legdrasztikusabb visszaesés a geraardsbergeni versenyen volt, mely közel negyven százalékát elvesztette az érdeklődőinek, mindössze a hatalmas presztízzsel bíró Koppenbergcross tudta tartani azokat a számokat, amelyeket az elmúlt években produkált. A televíziós társaságok a hosszú ősszel magyarázzák a negatív változást, ám Van Reeth szerint ebben hatalmas szerepet játszik Mathieu Van der Poel dominanciája is, aki egymás után nyeri a viadalokat, lényegében ellenfél nélkül.


Bombaerős kerete lesz 2019-ben a kontinentális szlovén Adria Mobil sorának, miután a Bahrain-Merida csapatától távozó David Per és az elmúlt szezont a CCC Sprandi Polkowice csapatában töltő Marko Kump is aláírt hozzájuk.


A langaléta ír szökevényspecialista Connor Dunne az Aqua Blue Sport megszűnését követően az Israel Cycling Academy csapatával egyezett meg, miközben a kolumbiai Sergio Higuita (Manzana-Postobon) az EF Education First sorához írt alá.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések