Országútis hírek külföldről: Thibaut Pinot győzött az Alpok Körversenyének összetettjében, kettős Bardiani siker a Horvát Kör negyedik szakaszán, Julian Alaphilippe nem tekint magára a Liege legnagyobb esélyeseként (+videók)

E-mail  Nyomtatás
2018. április 21. szombat
  |   Szerző: m.norbi

Mark Padun nyerte az Alpok Körversenyének utolsó szakaszát, Thibaut Pinot győzött összetettben

 

Diavetítéshez kattints a képre


Rattenberg és Innsbruck között egy 164,2 kilométeres szakasszal zárult a kiemelt kategóriás Alpok Körversenye. Az utolsó penzum a szeptemberi világbajnokság pályáját is érintette, melyből egyértelművé vált, hogy kiváló versenyre van kilátás az év végén. Mintegy negyven kilométer megtételét követően egy tíz fős sor lépett el, akik mintegy tíz perces előnyt építettek fel. A világbajnokság körpályájára beérve azonban megfogták őket, majd Miguel Angel Lopez (Astana), Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) és Domenico Pozzovivo (Bahrain-Merida) triója lépett el. A hármast az utolsó öt kilométerhez érve fogta meg az esélyesek csoportja, majd innen ment tovább az ukrán Mark Padun (Bahrain-Merida), akit már nem is tudtak utolérni, így minimális előnnyel hazaérve megnyerte a szakaszt George Bennett (LottoNL-Jumbo) és Jan Hirt (CCC Sprandi Polkowice) előtt.

 


Összetettben Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) diadalmaskodott, a dobogó másik két fokára Domenico Pozzovivo (Bahrain-Merida) és Miguel Angel Lopez (Astana) állhatott fel. A fiatalok versenyében Ben O’Connor (Dimension Data), a hegyi összetettben Oscar Rodriguez (Euskadi-Murias), míg a csapatversenyben a kazah Astana zárt az élen.


„Pályafutásom egyik legfontosabb győzelmeként könyvelem el az Alpok Körversenyén aratott sikerem – mondta Pinot a díjátadót követően. – Boldog vagyok, hogy a közelgő Giro d’Italia egyik esélyeseként tekintenek rám. Kiváló versenyen vagyunk túl, remek időjárás és kedvező útvonal várt ránk. Elvárások nélkül versenyeztem, ráadásul erős vetélytársakkal szemben diadalmaskodtam. A világbajnokság nagyon nehéz lesz, volt lehetőségünk egy kis ízelítőt kapni a pályából, és még csak nem is a legnehezebb részekkel találkoztunk.”
 

Kettős Bardiani siker a Horvát Kör negyedik szakaszán, Carlos Barbero győzelme a Vuelta a Castilla y Leon első etapján

 

Diavetítéshez kattints a képre


A királyszakaszt követően egy a szökevényeknek és-vagy a sprintereknek kedvező etappal folytatódott a Horvát Körverseny. A nap szökése viszonylag sokáig tempózott az élen, végül a szakaszgyőztes személye is közülük került ki. A táv nagy részében úgy tűnt, hogy könnyűszerrel megfogják az elmenést, ám Alessandro Tonelli (Bardiani-CSF) szűk fél percre redukálódott előnyét sokáig tartani tudta, így végül bő tíz másodperccel hazaérve pályafutása első profi győzelmét aratta. A mezőnyhajrát egy bukásnak köszönhetően csapattársa Enrico Barbin (Bardiani-CSF) nyerte, míg a harmadik Jan Tratnik (CCC Sprandi Polkowice) lett. Összetettben továbbra is Kanstantin Siutsou (Bahrain-Merida) vezet.


Eközben Spanyolországban kezdetét vette a 2.1-es besorolású Vuelta a Castilla y Leon szakaszversenye. Az első etap során Salamanca volt a célállomás 182,4 kilométert letudván. A dimbes-dombos penzum végén Carlos Barbero (Movistar) diadalmaskodott Jon Aberasturi (Euskadi-Murias) és Eduard Prades (Euskadi-Murias) kettősét lesprintelve. Természetesen az első szakaszt követően összetettben is ugyanez a sorrend.


Julian Alaphilippe: a Liege-Bastogne-Liege során mindenki a nulláról indul

 

Diavetítéshez kattints a képre


A La Fleche Wallonne győztese Julian Alaphilippe nem tartja magát a legfőbb esélyesnek a közelgő Liege-Bastogne-Liege során.


„Amikor először indultam a Liege klasszikusán sokak meglepetésére második lettem – így Alaphilippe egy a minap adott interjújában. – Nem hinném, hogy a Fleche Wallonne megnyerését követően én lennék az első számú esélyes. Alejandro Valverde kiváló formában van, de rajta kívül is fel tudnék még sorolni jó pár nevet. Egészen más az útvonal, így a Liege-Bastogne-Liege során mindenki a nulláról indul. Természetesen szeretnék győzni, de nem olyan egyszerű ez, mint azt sokan gondolják.”


Amstel Gold Race a Bahrain-Merida kameráin keresztül

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az Amstel Gold Race minden évben az első kiemelt ardenneki klasszikus, amely hírnevéhez méltóan 2018-ban is remek versenyt hozott. A Bahrain-Merida csapata külön is készült a versenyre a Merida videós stábbal kísérte a mezőnyt, amelyen Enrico Gasparotto az előkelő harmadik helyen zárt.

 

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések