Országútis hírek külföldről: súlyos szemsérülése volt áprilisban Nacer Bouhanninak, Davide Rebellin egy belga kontinentális csapatban folytatja, újra mosoly ül Bryan Coquard arcán, a miltoni pálya világkupa záró napjáról

E-mail  Nyomtatás
2017. december 04. hétfő
  |   Szerző: velo.hu

Nagyon súlyos szemsérülése volt áprilisban Nacer Bouhanninak

 

Diavetítéshez kattints a képre


Áprilisban a Tour of Yorkshire szakaszversenyén bukott hatalmasat a Cofidis sprintere Nacer Bouhanni. Akkor nem nagyon tudtuk, hogy milyen sérülést szenvedett, a napokban viszont egy francia lapnak nyilatkozva elmondta, hogy majdnem elvesztette a látását.


„A bukás következtében beütöttem a fejem, aminek eredményeképpen megsérült az egyik látóidegem – nyilatkozta a minap Bouhanni. – Alapvetően elvesztettem a látásom, időnként homályos volt minden, olykor pedig minden megkétszereződött. Akkor nem akartuk a nyilvánosság elé tárni a problémát, úgy véltük ez nem tartozik a nagyközönségre. A fejsérülés miatta egy húsz napos pihenő várt rám. Sajnos még a francia bajnokságon és a Tour de France során is voltak problémáim, szerencsére a kettős látás effektusa addigra elmúlt. Nem voltam még közel sem száz százalékos állapotban, de versenyezni már biztonságosan tudtam. Nem rég voltam kontrollon a Nancy egyetemi kórházban, ahol jó híreket kaptam. Megerősítették, hogy hét hónap elteltével a vizuális képességeim újra tökéletes állapotúak. Nagyon boldog vagyok, mivel az első diagnózis alapján akár egy teljes év is rámehetett volna a látásom helyreállítására.”
 

Davide Rebellin egy újonnan alakuló belga-algir kontinentális csapatban folytatja

 

Diavetítéshez kattints a képre


Épp a minap számoltunk be róla, hogy a negyvenhat esztendős Davide Rebellin az újonnan alakuló francia pro-kontinentális Vital Concept csapatánál próbálkozott, ám Jerome Pineau csapatvezető elutasította őt. A visszavonulni talán már sohasem akaró olasz nem sokat bánkódott, aláírt a belga-algir Natura4Ever-Sovac kontinentális csapathoz. A Geoffrey Coupe által alapított sor eddig olyan neveket szerződtetett, mint a Dimension Data csapatától érkező Youcef Reguigui vagy éppen a Verandas Willems színeit felcserélő Gaetan Bille.


„Davide életmódjával és szakmai tapasztalatával példaként áll majd a csapat fiataljai előtt – így Geoffrey Soupe csapatvezető. – Bízunk benne, hogy eredményes lehet, így egy egészen kiváló keretet felépítve sikeres első szezont produkálhatunk.”


Újra mosoly ül Bryan Coquard arcán

 

Diavetítéshez kattints a képre


Nem mondhatni eseménytelennek Bryan Coquard 2017-es idényét, hisz miután a kiválós sprinter közölte a Direct Energie vezetésével, hogy az év végén távozik, már nem nagyon kapott főszerepet Jean-Rene Bernaudeau sorában. Jerome Pineau újonnan alapított csapatába szerződött, a riporterek a Vital Concept első összetartásán érték utol.


„Azt hiszem újra eljött az ideje annak, hogy egy mosolygós Bryan Couqardot láthassanak – kezdte mondandóját az Ouest France kérdésére reagálva Coquard. – Hosszú és bonyolult volt számomra a 2017-es idény, most azonban már minden erőmmel a következő idényre fókuszálok. Hatalmas volt bennem az öröm, amikor Julien Morice-al elsőként futottunk össze az új csapatomnál (szerk. Morice is a Direct Energie sorától érkezett). Amennyiben jól sikerülnek az év első versenyei és keményen dolgozunk az idény elején, akkor megkaphatjuk a szabadkártyát a Francia Körre. Ez egy újonnan alapított pro-kontinentális sor esetében elég merész kijelentés, de arra fogunk törekedni, hogy ahol elindulunk, ott esélyünk legyen a győzelemre is.”


Eredmények a miltoni pályakerékpáros világkupa záró napjáról

 

Diavetítéshez kattints a képre


Öt számban osztottak érmeket a kanadai Miltonban rendezett pályakerékpáros világkupa zárónapján.


Elsőként a hölgyek csapat-sprintjére került sor, ahol Kristina Vogel és Miriam Welte legyőzhetetlen volt, így a német duó magabiztos győzelmet aratott a holland (Laurine Van Riessen és Hetty Van De Wouw) kettős felett. A bronzcsatából a koreaiak (Hyejin Lee és Wongyeong Kim) kerültek ki győztesen.


Kristina Vogel azonban nem elégedett meg ennyivel, nem sokkal később a Keirint is megnyerte, így ezen a világkupán is éremhalmozásba kezdett. A második a brit Katy Marchant, míg a harmadik a holland Shanne Braspennincx lett.


A női Madison ezúttal is látványos versenyt hozott Katie Archibald és Eleanor Dickinson kettőse öt sprintet is megnyerve szerzett újabb győzelmet a britek számára. A dobogó másik két fokára a franciák (Laurie Berthon és Coralie Demay) és az új-zélandiak (Michaela Drummond és Racquel Sheath) állhattak fel.


A férfiak 4000 méteres csapatüldözésében a házigazda Kanada és Új-Zéland vívott vérre menő csatát, melyből végül a Jared Gray, Nicholas Kergozou, Thomas Sexton és Campbell Stewart összeállítású új-zélandi négyes került ki győztesen. A bronzcsatát a svájciak nyerték.


Végül, de nem utolsósorban pedig a férfi Omniumban is kiosztották az érmeket. Ennél izgalmasabban nem is alakulhatott volna a verseny végkimenetele, hisz a dán Niklas Larsen csak az utolsó pontversenyben elért helyezésének köszönhette végső sikerét. A második a brit Oliver Wood, míg a harmadik a svájci Gael Suter lett.


A világkupa-sorozat december 8-án a Chile-i Santiagóban folytatódik.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések