Országútis hírek külföldről: Sonny Colbrelli a tavaszi klasszikusokra fókuszál, az új igazolások erősebbé teszik a Bora csapatát, Damiano Caruso szerint a BMC lassan a Sky sorának nyomába ér

E-mail  Nyomtatás
2017. december 30. szombat
  |   Szerző: velo.hu

Sonny Colbrelli nagy tavaszi klasszikust nyerne, de egy Tour szakaszgyőzelemről sem mond le

 

Diavetítéshez kattints a képre


2017-ben első szezonját töltötte egy World Tour csapat színeiben Sonny Colbrelli, aki a tavaszi klasszikusok során ígéretes teljesítményt nyújtott, ennek megkoronázásaként pedig fejébe vette, hogy 2018-ban egy nagy tavaszi egynapost nyerne.


„A legfőbb célom, hogy a 2018-as idényben minimum dobogóra állhassak egy nagy tavaszi klasszikuson – mondta egy a minap adott interjújában a Bahrain-Merida kerekese. – Remélem, hogy egy napon nagy versenyzővé válhatok, megpróbálom a karrierem a klasszikusok köré felépíteni. Számomra is meglepő volt, hogy az első Flandriai Körversenyemen rögtön a legjobb tíz között zártam. A klasszikusok teljes koncentrációt igényelnek, egyetlen másodpercre sem bóbiskolhatsz el, mivel az akár rögtön az esélyeid szertefoszlását eredményezheti. Heinrich Haussler lesz a legfőbb segítőm, sajnos eléggé problémás éve volt, de bízunk abban, hogy a következő idényben elkerüli a balszerencse. Az év legnagyobb csalódásaként a világbajnokságot említeném, remek formában érkeztem Norvégiába, de aztán nem sikerült komoly eredménnyel zárnom. Egyelőre még nem dőlt el, hogy melyik háromhetesen indulok, de szeretnék szakaszt nyerni egy napon például a Tour de France-on.”
 

Rafal Majka: az új igazolások sokkal erősebbé teszik a Bora csapatát

 

Diavetítéshez kattints a képre


A 2017-es csalódást keltő szezont követően Rafal Majka szeretne kiemelkedően teljesíteni a következő idényben, versenyprogramja Argentínában a San Juani Körversenyen kezdődik. A lengyel kiválóság úgy véle, hogy csapata a Bora-hansgrohe kiválóan erősített, így minden esélyük megvan arra, hogy egy kivételes szezont teljesítsenek.


„Daniel Oss, Peter Kennaugh és Davide Formolo érkezése is hatalmas erősítés számunkra – így Majka. – Az új igazolások sokkal erősebbé teszik a Bora csapatát. Ők lesznek azok, akik segítenek még több kiemelkedő eredmény elérésben. A San Juani Körverseny remek lehetőséget kínál arra, hogy a hideg európai télből kiszakadjunk. Természetesen messze vagyok még a csúcsformámtól, de ez nem jelenti azt, hogy ne szeretnék harcban lenni a győzelemért. Egy profi sportolónak minden körülmény között törekednie kell a sikerre. Sajnos a 2017-es idény nem éppen a legjobban sült el, de a bukások részét képezik a sportágunknak. Úgy szoktam fogalmazni, hogyha mindent kiadok magamból, akkor mindegy is, hogy hányadik helyen lépem át a célvonalat, mivel az aznapi lehető legtöbbet kihoztam magamból.”


Damiano Caruso: lassan a Sky nyomába érünk

 

Diavetítéshez kattints a képre


A BMC csapatának egyik legkiválóbb hegyi segítője az olasz Damiano Caruso, akit a 2017-es Tour de France során számos alkalommal láthattunk a Sky vonata előtt kapitányát Richie Porte-ot segítve. Caruso szerint még mindig a Sky a mezőny legerősebb csapata, de a BMC sincs már messze tőlük.


„Juventus rajongó vagyok, nekem a Sky csapata olyan, mint a Barcelona vagy a PSG – nyilatkozta Caruso az egyik kerékpáros szakportálnak. – Jók vagyunk, de nem vagyunk még egy szinten a brit sorral, lassan azonban a Sky nyomába érünk. A legnagyobb különbség kettőnk között a költségvetés. A Sky kilenc olyan emberrel áll rajthoz, hogyha egy kiesik, akkor annak a helyét rögtön átveheti egy másik. A Tour kilencedik szakaszán elvesztettük Richie-t ezzel pedig megpecsételődött a 2017-es versenyünk. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy egy napon legyőzzük őket. A szerepem 2018-ban sem változik Porte legfőbb segítője leszek a Francia Körversenyen. Ott leszek mellette azokban a pillanatokban, amikor szüksége lesz rám.”


A Fortuneo-Samsic csapata is bemutatta 2018-as mezét

 

Diavetítéshez kattints a képre


Hivatalosan is megerősítették, hogy Fortuneo-Samsic néven folytatja a 2017-es idényben több szponzori változáson is átesett francia pro-kontinentális sor. Sőt, mindkét cég bejelentette, hogy a 2020-as idény végéig aláírt a sorral. Mint ismeretes az idénynek még Fortuneo-Vital Concept néven nekivágó csapat előbb Fortuneo-Oscaro-ra, majd a licenckérelme idején Pro Cycling Breizh-re változtatta nevét. Warren Barguil - a 2017-es Francia Körverseny hegyi összetett győztese - érkezése számos lehetőséget kínált, így találtak rá a Samsic vállalatára. A gárda meze nem sokat változott a 2017-es szereléshez képest, a mez a Nalini munkáját dicséri.


„A közös értékek nyomán a minket támogató szponzoraink révén biztosított a csapatunk jövője – mondta Emmanuel Hubert csapatvezető a hivatalos mez bemutatását követően. – Mindeközben továbbra is törekszünk arra, hogy megőrizzük a családias hangulatot, ami mindig is az éltető erőnk volt. Köszönjük a Fortuneo, a Samsic, a Jean Floc’h, a Look és a Legendre Group támogatását.”

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések