Országútis hírek külföldről: Sagan szeretné maga mögött hagyni a Touron történteket, a San Sebastian-i egynapossal és a Lengyel Körrel folytatódik a World Tour-sorozat, Urant több csapat is csábítja, Tosatto a Sky új sportigazgatója

E-mail  Nyomtatás
2017. július 29. szombat
  |   Szerző: velo.hu

Peter Sagan: szeretném magam mögött tudni a Touron történteket

 

Diavetítéshez kattints a képre


Borotvált fejjel jelent meg Peter Sagan a Lengyel Körverseny hivatalos sajtótájékoztatóján, ahol lengyelországi élményeiről, céljairól, na és persze a Tour de France-ról való kizárásáról beszélt.


„Úgy éreztem, hogy változtatnom kell, ezért borotváltam le a hajam – kezdte mondandóját a Lengyel Körverseny 2011-es győztese. – Szeretném magam mögött tudni a Touron történteket, remélem már mindenki elfelejtette azt. A Francia Körverseny már a múlté, sokat beszéltem a történtekről, továbbra sem fogadom el a zsűri döntését, de az élet nem áll meg, most már igyekszem minden erőmmel a Lengyel Körre fókuszálni. 2011-ben napról-napra versenyeztünk és csak az utolsó szakaszon sikerült bebiztosítanom a győzelmet. Fontos versenyként tekintek a viadalra, hisz egy három hetes pihenőt követően szeretnék formába lendülni, ráadásul rengeteg rajongóm van Lengyelországban, de a hazámhoz Szlovákiához is közel vagyunk, így vélhetően sokan fognak majd nekem szurkolni az utak mentén is.”
 

A San Sebastian-i egynapossal és a Lengyel Körversennyel folytatódik a World Tour-sorozat

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Francia Körversenyt követően két rangos viadallal folytatódik a World Tour-sorozat, a kerekesek a San Sebastian-i egynaposon valamint a Lengyel Körversenyen mérhetik össze erejüket.


Július 29. és augusztus 4. között kerül sor a hét szakaszos Lengyel Körversenyre, melyen kiváló mezőny gyűlik össze. A tizennyolc World Tour sor mellett a hazai CCC Sprandi Polkowice, a Gazprom-RusVelo, a Novo Nordisk és a lengyel válogatott teszi teljessé az indulói létszámot. Egyetlen kétszáz kilométer feletti etapot leszámítva viszonylag rövid 130 és 170 kilométer közötti szakaszok várják a kerekeseket, dimbes-dombos terepeken, az ezúttal is döntő jelentőségű zakopanei körözéssel. Az esélyesek között természetesen megemlítik a regnáló világbajnok Peter Sagant (Bora-Hansgrohe), de Adam Yates (Orica-Scott), Wout Poels (Sky), Rafal Majka (Bora-Hansgrohe) és az egészen kiváló formában lévő Dylan Teuns (BMC) is odaérhet a végelszámolásnál.


A harminchetedik Clasica Ciclista San Sebastian útvonala a szokásoknak megfelelően Donostia (San Sebastian) körül tekereg többször is érintve a Jaizkibel és az Arkale emelkedőit. Vélhetően nyílt versenyre van kilátás olyan nevekkel, mint Michal Kwiatkowski (Sky), Rigoberto Uran (Cannondale-Drapac), Mikel Landa (Sky) vagy éppen Greg Van Avermaet (BMC). Hazai terepen búcsúzik a mezőnytől az egyes rajtszámot is megkapó Haimar Zubeldia (Trek-Segafredo).


Koránt sem biztos, hogy Rigoberto Uran a Cannondale csapatánál marad

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Francia Körverseny összetettjének második helyezettje a kolumbiai Rigoberto Uran szerződése az év végén lejár a Cannondale-Drapac csapatánál, s bár Jonathan Vaughters foggal-körömmel ragaszkodna hozzá az UAE Team Emirates, a Trek-Segafredo és az Astana is megkörnyékezte a versenyzőt. A hírek szerint az amerikai csapat egy három éves kontraktust kínált Urannak, aki az elkövetkezendő években a sor első számú embere lenne a Tour de France-on. Uran ígérete szerint az elkövetkezendő hetekben dönt.


Matteo Tosatto a Sky sportigazgatójaként folytatja

 

Diavetítéshez kattints a képre


Matteo Tosatto 1998-ban állt profinak a Ballan csapatának színeiben, majd megfordult a Fassa Bortolo, a Quick-Step és a Saxo Bank/Tinkoff Bank csapatainál. Pályafutása során harmincnégy nagy háromhetesen és ötvenhárom monumentumon szerepelt. A Tinkoff 2016-os megszűnését követően akasztotta szegre kerékpáros cipőjét, de csak azért, mert nem kapott új lehetőséget. Negyvenhárom évesen ugyanis még szerette volna folytatni pályafutását. Tosatto a Sky sportigazgatójaként folytatja, nem vesztegeti az idejét, hisz a Lengyel Körversenyen már ott lesz a brit csapat mellett.


„Eredetileg eszem ágában sem lett volna visszavonulni, de miután sehonnan sem kaptam szerződést, így be kellett látnom, hogy elérkezett a karrierem vége, és valami újjal kell próbálkoznom – nyilatkozta Tosatto a Sky weboldalán. – A Girón a Pinarellonak dolgoztam, így sokat beszélgettem Dave Brailsforddal, aki lehetőséget kínált számomra. A Route du Sud szakaszversenyén már a csapattal voltam, majd a kéthetes livignói edzőtáborban is igyekeztem minden apróságot ellesni a kollégáimtól. Fantasztikus időszak volt ez számomra, nagyon várom már, hogy megkezdhessem a tényleges munkám a csapatnál. Remélem, hogy a tapasztalatom átadásával segíthetem a fiatal kerékpárosokat. Természetesen izgulok a Lengyel Körverseny miatt, de azt hiszem Gabriel Rasch mellett remek lehetőségem lesz átesni a tűzkeresztségen.”

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2017.07.29. 14:44
Egész normális feje lett így a szlováknak :)

2017.07.29. 13:20
A Lengyel kör első három szakaszát közvetíti az Eurosport?

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések