Országútis hírek külföldről: Sagan neve tisztázódott a Tour bukást illetően, végleges a Sky 2018-as kerete, bemutatta jövő évi mezét az AG2R, Groupama-FDJ néven folytatja Marc Madiot sora

E-mail  Nyomtatás
2017. december 06. szerda
  |   Szerző: velo.hu

Peter Sagan neve tisztázódott az UCI-nál a Tour de France-on okozott bukást illetően

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség végül nem idézte maga elé a feleket az idei Tour de France-on történt bukás ügyében, melyben Peter Sagan okozott hatalmas esést, aminek következtében Mark Cavendish a verseny feladására kényszerült, míg Sagant a versenybíróság kizárta. Az immáron háromszoros világbajnok csapata a Bora-hansgrohe a lehető összes helyen fellebbezéssel élt versenyzője diszkvalifikálása miatt.


Az UCI illetékesei a minap arra jutottak, hogy a bukás szokványos versenybaleset volt, arról nem Peter Sagan tehet, mivel semmiféle szándékosság nem állt a háttérben. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség egyúttal ígéretet tett arra, hogy a hasonló esetek elkerülése végett bevezet egy segéd videó-bírót, melyen a lehető leghamarabb kielemezhetik a történteket. A Francia Körverseny negyedik szakaszán elsőre szinte mindenki biztos volt abban, hogy a bukást Sagan felelőtlensége okozta, ám a későbbi kikockázott felvételek már elbizonytalanították a szakértőket.
 

Leonardo Basso érkezésével végleges a Sky jövő évi harminc fős kerete

 

Diavetítéshez kattints a képre


A brit Sky csapata a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség döntése értelmében sem lassít, azaz szembemenve jó néhány sorral, a mezőny létszámának csökkentése ellenére sem redukálták keretüket, így a maximális harminc fővel vágnak neki a 2018-as szezonnak. A csapat utolsó igazolása a huszonhárom esztendős olasz tehetség Leonardo Basso, ám összességében is elmondható, hogy Dave Brailsford rendesen megfiatalította a keretet. A távozók közül Elia Viviani, Danny van Poppel, Peter Kennaugh, Mikel Nieve és Mikel Landa lehet érzékeny veszteség, miközben olyan tehetségek érkeztek, mint Egan Bernal, Pavel Sivakov, Kristoffer Halvorsen vagy éppen Chris Lawless.


„Kiváló fiatal versenyzőket igazoltunk a 2018-as idényre – mondta Brailsford. – Kétségtelen, hogy nagy hatással lesznek az év kezdetére, de a jövőben mindannyian fontos szerepet töltenek majd be a profi kerékpározás világában. Úgy vélem, hogy ezek a srácok a valaha volt legígéretesebb fiataljai a Sky családjának.”


A Sky 2018-as kerete: Leonardo Basso (olasz), Egan Bernal (kolumbiai), Jonathan Castroviejo (spanyol), David de la Cruz (spanyol), Philip Deignan (ír), Jon Dibben (brit), Owain Doull (brit), Kenny Elissonde (francia), Chris Froome (brit), Tao Geoghegan Hart (brit), Michal Golas (lengyel), Kristoffer Halvorsen (norvég), Sebastian Henao (kolumbiai), Sergio Henao (kolumbiai), Benat Intxausti (spanyol), Vasil Kiryienka (fehérorosz), Christian Knees (német), Michal Kwiatkowski (lengyel), Chris Lawless (brit), David Lopez (spanyol), Gianni Moscon (olasz), Wout Poels (holland), Salvatore Puccio (olasz), Diego Rosa (olasz), Luke Rowe (brit), Pavel Sivakov (orosz), Ian Stannard (brit), Geraint Thomas (brit), Dylan van Baarle (holland) és Lukasz Wisniowski (lengyel).


Bemutatta 2018-as szerelését az AG2R La Mondiale csapata

 

Diavetítéshez kattints a képre


Stílusosan a francia AG2R La Mondiale csapatának egyik legnagyobb sztárja Romain Bardet mutatta be a sor 2018-as mezét, ami a színeiben megegyezik a megszokottal, azonban az elrendezést tekintve egy teljesen új kombinációt kapunk. A mezkialakításáért immáron a Rosti a felelős, akik a szintén olasz GSG-t váltották. A barna-fehér-kék színelosztás ezúttal sávos elrendezésben bukkan fel, középen feltüntetve a főszponzor nevét. A többi támogató logója a megszokottaktól eltérően kisebb formátumban került fel a szerelésre. Egy dolog viszont továbbra is változatlan, a nadrág még mindig barna utalva arra, hogy a vállalat központja a párizsi Brune Boulvard 35. szám alatt található, ami a „Barna Körút” megnevezést takarja.


Groupama-FDJ néven folytatja Marc Madiot sora

 

Diavetítéshez kattints a képre


A L’Equipe információ szerint Groupama-FDJ néven folytatja Marc Madiot csapata miután az 1986-ban alapított biztosítótársaság is beszáll Thibaut Pinot-ék mögé. Az új szponzor érkezése egyben azt is jelenti, hogy a FDJ költségvetése mintegy harminc százalékkal növekszik, ami így vélhetően húsz millió Euró környékén lesz, mellyel jócskán megelőzik a legnagyobb rivális AG2R-t. Egyes hírek viszont éppen arról szólnak, hogy a 2018-as szezon végén a francia lottó jelentősen csökkentené a csapat pénzügyi támogatását vagy éppenséggel ki is lépne mögüle.


„A csapatunk a Groupama érkezésével jóval erősebb és versenyképesebb lesz – így Marc Madiot a francia sportnapilap hasábjain. – Készen állunk arra, hogy egy új fejezet nyíljon az életünkben. Sőt a biztosítótársaság a támogatásával lehetőséget teremt egy kontinentális utánpótláscsapat létrehozására is.”
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2017.12.06. 19:21
Ez az AG2R-es nadrág praktikus, és még megállni sem kell, ha rájön az emberre a 'nagydolog', vagy a
'permetlé' :DDD
Nem úgy, mint idén szegény Dumoulen-nek a 2017-es a Giro-n :/ :D

https://www.youtube.com/watch?v=7fr90bkmmK8Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések