Országútis hírek külföldről: Romain Bardet támogatja a Tour felrázásának ötleteit, részletek Geraint Thomas hamarosan megjelenő önéletrajzi könyvéből, Toon Aerts nyerte a DVV Trofee nyitányát

E-mail  Nyomtatás
2018. november 02. péntek
  |   Szerző: m.norbi

Romain Bardet: támogatom azokat az ötleteket, amelyek felráznák a Tour de France-t

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az AG2R La Mondiale kapitánya Romain Bardet nem volt ott a jövő évi Francia Körverseny útvonal prezentációján, így nem meglepő, hogy több kerékpáros szakportál is megkereste a jelenkor egyik legjobb gall kerékpárosát. Bardet-nak tetszik az útvonal, melynek kilencedik szakasza szülővárosába Brioude-ba érkezik éppen Bastille-napján. Bardet nagy tervekkel készül a jövő évi viadalra, sőt támogatja azokat az elképzeléseket is, melyek megváltoztathatnák a verseny dinamikáját.


„Sokszor nagyon unalmas, hogy ugyanazok a csapatok kontrollálják a mezőnyt, és ez valószínűleg nem az a kerékpársport, amelyet hosszú távon szeretnének az emberek nézni – nyilatkozta Bardet. – Támogatom azokat az ötleteket, amelyek felráznák a Tour de France-t, és lehetőséget biztosítanának a bátor versenyzők előtt. Kiváló Tour vár ránk 2019-ben, tetszik az útvonal, amely könnyűnek semmiféleképpen sem nevezhető. A sok második kategóriás emelkedő is megnehezíti majd a dolgunkat, számos közülük bonyolultnak tűnik és akkor még nem szóltam az Izoard, a Tourmalet, a Galibier és az Iseran négyeséről. A 2018-as verseny nem sikerült éppen a legjobban számomra, de nem akarok magyarázkodni, a számok azok számok, a helyezések pedig helyezések. Nem csak az eredmények határozzák azt meg, hogy mennyire is volt sikeres a mögöttünk hagyott év. Kezdve azzal, hogy milyenek voltak az edzéseid, hogyan készültél fel a különböző kihívásokra, és, hogy miként segítetted a csapatod. A múlt az a múlt, azon változtatni már nem tudok. Nehéz tökéletesen felkészülni a Francia Körre, hiába vagy időnként bombaformában, Párizsba csak egyetlen ember tekerhet be sárga trikóban.”
 

Részletek Geraint Thomas hamarosan megjelenő önéletrajzi könyvéből

 

Diavetítéshez kattints a képre


Nyíltan ír a 2018-as Francia Körversenyen történtekről a verseny összetett győztese Geraint Thomas, akinek a napokban jelenik meg önéletrajzi könyve, mely nagyrészt a Tour megnyeréséig vezető utat, és magát a versenyt taglalja. A Guardian részleteket közölt a műből, ami azért jó néhány érdekes fejezettel csalogatja az olvasót.
A csapatidőfutam előtt például konkrétan megmondták neki, hogyha defektje lesz, nem várják meg, pedig a akkor már Thomas közel egy perccel jobban állt az összetettben, mint Chris Froome.


„Ez ugye csak valami vicc? – kérdezett vissza Thomas. – Tényleg nem várnátok meg? - Érthető módon nem esett jól a dolog, mivel én is a csapat védett versenyzőjének számítottam. Persze ez nem volt egy könnyű döntés számukra, de azért megmondtam a magamét. A válasz azonban ismételten csak egy határozott „nem” volt. El kellett a tényt fogadnom, hogyha defektet kapok vége a versenyemnek. Rosszul érintett a dolog, de tovább kellett lépnem.”


Froome többször is próbált támadni, s habár a csapat továbbra is a kenyai születésű britre épített Thomas és Chris között mégsem volt ellentét.


„Chris szinte mindig szólt, amikor támadni készült – írja a könyvében Thomas. – Ez is jól mutatja, hogy nem egymás ellen versenyeztünk. Az a legnagyobb dolog, hogy sohasem viselkedett velem furcsán. Nem volt dühös és csalódott azért, hogy nem sikerült ötödszörre megnyernie a versenyt, amikor gratulált, láttam rajta, hogy őszinte az öröme.”


Legyőzték Mathieu van der Poelt, Toon Aerts nyerte a DVV Trofee nyitányát

 

Diavetítéshez kattints a képre


A két tengerentúli világkupa fordulót leszámítva, ahol nem állt rajthoz Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) úgy tűnt, hogy a regnáló Európa-bajnok uralja az idei cyclo-cross szezont. A DVV Trofee nyitánya a legendás Kopenbergcross volt. Van der Poel már a rajtnál hátul ragadt, bár aztán sikerült visszakapaszkodnia, később viszont bukott, így végül csak a 21. helyen zárt. A versenyt Toon Aerts (Telenet-Fidea) nyerte Michael Vanthourenhout (Marlux-Bingoal) és Wout Van Aert (Cibel-Cebon) előtt. A hölgyeknél Kim van de Steen (Tarteletto-Isorex) diadalmaskodott.


Lachlan Morton visszatér a gyökerekhez, az EF Education First csapatában folytatja

 

Diavetítéshez kattints a képre


Lachlan Morton története közismert. Az ausztrál tehetség még a Garmin csapatának versenyzőjeként vesztette el motivációját és bontatta fel profi szerződését, hogy aztán bátyjával csak úgy poénból, a kerékpározás szeretetéért keresztül tekerjenek Ausztrálián. Lachlan ezt követően családias közegben képzelte el pályafutása folytatását, így az amerikai kontinentális Jelly Belly csapatához írt alá. Kiváló eredményei azonban rögvest arra predesztinálták, hogy számos World Tour csapattal boronálják össze, akik közül végül a dél-afrikai Dimension Data ajánlatát fogadta el. Most két évvel később visszatér a gyökerekhez és újra Jonathan Vaughters csapatához szerződött.


„Remélem, hogy a csapat a Rapha segítségével tényleg elérheti azokat a céljait, hogy egy WorldTour sor ismertségét kihasználva a kerékpározás számos más ágában is megmutathassa magát – utalt ezzel Morton a Rapha azon tervére, hogy az országutak mellett fixi, gravel és egyéb versenyeken is ott legyenek a csapat kerekesei. – Örülök, hogy újra ebben a sorban versenyezhetek. Persze a holtszezont sem töltöm majd tétlenül, már tervezek egy albán, török koszovói, macedón, görög és bolgár körutazást természetesen kerékpárral.”

 

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések