Országútis hírek külföldről: Romain Bardet a Tour de France-t választotta, Arkea-Samsic néven folytatja a Fortuneo csapata, Philip Deignan visszavonult, Ben Swift hazatért

E-mail  Nyomtatás
2018. november 28. szerda
  |   Szerző: m.norbi

Romain Bardet a Tour de France köré építi szezonját, kimarad a Giro d’Italia

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az AG2R la Mondiale sztárja Romain Bardet néhány napja megkezdte a felkészülést a 2019-es szezonra, melynek kapcsán a L’Equipe faggatta hosszasan. Bardet megerősítette, hogy nagy valószínűséggel megpróbálkozik a Giro-Tour duplával, ami sokaknak meglepetést okozott, hisz a jövő évi Tour de France útvonala nagyon kedvező számára. Nos, ez az elképzelés elég rövid ideig tartotta fenn magát, hisz megerősítésre került, hogy az Olasz Körön való debütálására jövőre sem kerül sor, továbbra is a Francia Körverseny marad a középpontban.


„Amikor tüzetesen áttanulmányoztam a versenyek útvonalát, akkor merültek fel bennem először kétségek – mondta Bardet. – A Giro-Tour dupla nagy kihívás elé állítja az embert, végül úgy döntöttünk, hogy ezúttal is csak a Francia Körversenyre összpontosítunk. A Giro egy kissé lutri lett volna számomra. A hegyi időfutamok ugyan kedveztek volna nekem, de rengeteg olyan szakasz van, amelyről semmit sem tudok. Ellenben a Tour szinte minden emelkedőjét nagyon jól ismerem, így tökéletesen felkészülhetek majd az előttem álló feladatra.”
 

A Fortuneo-Samsic csapata Arkea-Samsic néven folytatja

 

Diavetítéshez kattints a képre


A francia pro-kontinentális sor a Fortuneo-Samsic 2019-től Arkea-Samsic néven folytatja. Az Arkea befektetési pénzintézet lényegében a Fortuneo anyavállalata, így szponzorváltás nem történt, csupán a név változik. Az átigazolási időszakban többek között Andre Greipelt is megszerző csapat nagy célokkal vág neki a 2019-es idénynek, 2020-tól szeretnének WorldTour szintre lépni.


„Személy szerint nagyon büszkévé tesz, hogy az eddigi szponzorunk úgy látta, hogy az Arkea nevet párosítja velünk, amely biztosítja számunkra a lehető legnagyobb megjelenést – így Emmanuel Hubert csapatvezető. – Tisztában vagyunk azzal, hogy az anyacég nagyon sokat vár ettől a névváltásától, ezzel a versenyzőink is képben vannak, épp ezért igyekeznek majd minél hatékonyabban dolgozni. Van egy ambiciózus projektünk, szeretnénk rövid időn belül a legjobb kerékpáros csapatok közzé tartozni, miközben fenntartjuk a breton mivoltunk, hisz azt, hogy honnan jövünk, nem felejthetjük el.”


Philip Deignan bejelentette visszavonulását

 

Diavetítéshez kattints a képre


Tizennégy profi idényt követően bejelentette visszavonulását az ír Philip Deignan. A harmincöt esztendő kiválóság 2005-ben az AG2R La Mondiale színeiben lett profi, majd megfordult a Cervelo Test Team, a Radioschack, a UnitedHealtcare és a Sky csapataiban is. Legnagyobb sikereként 2009-ben szakaszt nyert a Vuelta a Espanan, míg 2013-ban megnyerte a Tour of Gila összetettjét. Deignan Lizzie Armitstead férje, aki szülés után készül a nagy visszatérésre, méghozzá az újonnan alakult Trek-Segafredo színeiben, célja a 2020-as tokiói olimpia.


„A szomorúság és a büszkeség kevereg bennem – írta az egyik közösségi média oldalán Deignan. – Szeretném bejelenteni a visszavonulásom. Amikor profi lettem, nem gondoltam volna, hogy közel tizenöt évig lehetek a mezőny tagja. Örülök, hogy az évek alatt ennyi mindenkit megismerhettem. Rengeteg rossz peridusom volt, de hálás vagyok, hogy az egyik legjobb csapat színeiben fejezhettem be az aktív pályafutásom.”


Rövidhírek: Ben Swift visszavágyott a Sky csapatába, Mathieu Van der Poel nem igazán érti a kritikákat

 

Diavetítéshez kattints a képre


Két csalódást keltő idényt követően Ben Swift elhagyja az UAE Team Emirates csapatát és visszatér korábbi sikerei színhelyére, a Sky-hoz. Annak idején Swift azzal a szándékkal szerződött a Lampre-Merida jogutódjához, hogy a sor első számú sprintere lehessen, de végül a sikerek hiányában ismételten csak váltania kellett.
„Mindenki tisztában lehet azzal, hogy miért hagytam el a Sky csapatát – nyilatkozta Swift. – Meg kellett próbálnom, adnom kellett magamnak egy esélyt. Sajnos nem jöttek be a számításaim, nem sikerült kiemelkedőt nyújtanom. A lelkem mélyén mindig is visszavágytam a csapathoz, nem azért jöttem el, mert ne éreztem volna jól magam, a lehetőség miatt váltottam. Már a szörnyen sikerült tavaszi klasszikusokat követően tudtam, hogy távoznom kell, a Sky pedig visszavárt.”


Egyre több kritika fogalmazódik meg Mathieu Van der Poel ellen, arra hivatkozva, hogy dominanciájával tönkreteszi a cyclo-cross versenyeket. A koksijdei világkupa sikerét követően már az újságírók is feltették neki ezt a kérdést.


„Annyi versenyt akarok megnyerni, amennyit csak tudok – válaszolta a Corendon-Circus csapatának sztárja. – A szponzorok azért fizetnek, hogy győzzek. A Barcelona focicsapatát senki sem kéri meg, hogy ne játszanak már, vagy Lewis Hamilton ellen sem szólalnak fel, amikor sorra nyeri a futamokat a Formula-1-ben. Nem is értem ezt az egészet.”

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések