Országútis hírek külföldről: Peák Barnabás szökésben a Tour de l’Avenir kilencedik szakaszán, Szabó Zsófia 51. a GP de Plouay egynaposán, elhunyt Javier Otxoa

E-mail  Nyomtatás
2018. augusztus 26.
  |   Szerző: m.norbi

Peák Barnabás szökésben a Tour de l’Avenir kilencedik szakaszán

 

Diavetítéshez kattints a képre


A baszk Fernando Barcelo nyerte a Tour de l’Avenír kilencedik szakaszát, melyen Peák Barnabás is sokáig szökésben tekert.


Séez és Val d’Isére között egy mindössze 89 kilométeres etappal folytatódott az utánpótlás Tour de France. A két kőkemény, első kategóriás emelkedővel nehezített penzum során a verseny egyetlen magyar résztvevője Peák Barnabás (UCI WCC) is szökésben volt.


„Még ha sok esélyem nem is volt, de meg kellett próbálni – írta Barnabás az egyik közösség média oldalán. – Köszönöm a támogatást, örülök, hogy magyarként okot adhattam az izgalomra.”


Összetettben az utolsó szakaszt megelőzően a szlovén Tadej Pogacar vezet, bő egy perces előnnyel a luxemburgi Michel Ries előtt. Peák Barna a 64.
 

Elhunyt Javier Otxoa

 

Diavetítéshez kattints a képre


Negyvenhárom éves korában, hosszú betegséget követően elhunyt Javier Otxoa. A hányattatott sorsú Ochoa testvérek üstökösként robbantak be a profi kerékpársportba. A Kelme színeiben a 2000-es Touron Javier szakaszt nyert a legendás Hautacam emelkedőjén Lance Armstrong előtt. 2001. február 15-én edzés közben elgázolták őket, Ricardo azonnal életét vesztette, míg Javier kómába esett. Felépülése éveket vett igénybe, hisz újra meg kellett tanulnia járni, beszélni, írni. Részleges rehabilitációját követően két paralimpia aranyérmet nyert Athénban és Pekingben. Élete sajnos azonban nem teljesedhetett ki, megbetegedett, rákban hunyt el Alhaurin de la Torre-i otthonában.


Amy Pieters nyerte a női GP de Plouay egynaposát, Matej Mohoric továbbra is bombaformában

 

Diavetítéshez kattints a képre


A női WorldTour sorozat a franciaországi GP de Plouay versenyével folytatódott. A 125 és fél kilométeres táv végén mezőnyhajrá döntött, amit a holland Amy Pieters (Boels-Dolmans) nyert meg honfitársa Marianne Vos (WaowDeals) és az amerikai Coryn Rivera (Team Sunweb) előtt. A mezőnyben két magyar kerekes is helyet kapott, Szabó Zsófia (Health Mate-Cyclelive) az előkelő 51. helyen zárt mindössze bő két perces hátránnyal, míg Kormos Veronika (Health Mate-Cyclelive) nem ért célba.


A BinckBank Tour győztese Matej Mohoric (Bahrain-Merida) továbbra is remek formában, ezúttal a Német Körverseny harmadik szakaszán diadalmaskodott ezzel átvéve az összetett vezetést is. Merzigbe érve a 177 kilométeres dimbes-dombos etap végén Mohoric mögött Nils Politt (Katusha-Alpecin) végzett a második, míg Pieter Vanspeybrouck (Wanty-Groupe Gobert) a harmadik helyen.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések