Országútis hírek külföldről: Patrick Lefevere nem érti Andrea Tafi Roubaix-n való indulását, Cedric Vassour felrázta a Cofidis csapatát, Mathieu Van der Poel megállíthatatlan

E-mail  Nyomtatás
2018. november 12. hétfő
  |   Szerző: m.norbi

Patrick Lefevere nem érti, hogy Andrea Tafi mit akar a Roubaix-n

 

Diavetítéshez kattints a képre


Ahogyan arról korábban már beszámoltunk a legendás klasszikus specialista Andrea Tafi a fejébe vette, hogy 2019-ben rajthoz áll a Párizs-Roubaix-n mégpedig a profik között. Tafi éppen húsz évvel ezelőtt 1999-ben nyerte meg az észak-poklát, 2005-ben vonult vissza, több mint húsz győzelemmel a háta mögött. A belga Het Laaste Nieuws információi szerint az olasz kiválóság egy lépéssel közelebb került ötlete megvalósításához, ugyanis talált egy csapatot, amely hajlandó öt szerződtetni és elindítani a versenyen. Egykori csapatvezetője Patrick Lefevere nem igazán érti Tafi döntését.


„Nemrégiben találkoztunk egy szponzorációs eseményen, kérdeztem is tőle, hogy láz gyötri-e – viccelődött a Quick-Step Floors első számú vezetője. – Elviccelődtünk, de félig meddig komolyan is megkérdezte, hogy nem-e érdekelne minket a dolog? Mivel csak hét versenyzőt indíthatunk a Roubaix-n, nagy hiba lenne, egy reklámértékű dolog miatt kockáztatni az eredményeinket, így természetesen nemleges volt a válaszom. Nagyon nehéz dolga lesz, véleményem szerint nem fog tudni sokáig megragadni az első sorokban, a kérdés, hogy mikor szakad le? Valószínűleg ennek a történetnek inkább marketingértéke lesz, mint sportszakmai. Egy kisebb csapat, akár még nyerhet is vele.”
 

Cedric Vassour rendet tett a Cofidis háza táján

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Cofidis vezetőségénél, amely 1997 óta támogatja a francia pro-kontinentális klubot, a gyenge eredmények gyanánt betelt a pohár, így 2017 végén menesztették Yvon Sanquer csapatvezetőt. Utódja az a Cedric Vasseur lett, aki korábban, mint versenyző megfordult már a klubnál, az elmúlt időszakot pedig televíziós szakkommentátorként töltötte. Vassour sikeresen megerősítette a keretet, összefogta a társaságot, a kisebb problémák ellenére eredményes szezont zárt, huszonegy győzelemmel az olasz Androni Giocattoli-Sidermec mögött a második legeredményesebb pro-kontinentális csapatként végeztek. Az átigazolási időszak ezúttal sem telt unalmasan többek között érkezett Darwin Atapuma, Filippo Fortin, Natnael Berhane, Jesper Hansen és Zico Waeytens is.


„Az idei évben egyértelműen az volt a cél, hogy eredményesebbek legyünk, ami sikerült is – így Vassour. – Nem volt egyszerű megértetni Nacerrel, hogy ezúttal már nem köré épül minden, és, hogy legyen türelmes, mert 2019-ben is számolunk vele. A legfontosabb Christophe Laporte újraigazolása volt, szerencsére sikerült megegyeznünk, így három évre hosszabbítottunk vele. Nacer szerződése utolsó évét kezdi, szeretném, ha eredményesebb tudna lenni, mint 2018-ban. Hatalmas erősítés számunkra Zico Waeytens megszerzése, aki mindkét sprinterünk életében fontos láncszem lehet. Daniel Navarro elvesztése ellenben új utakat nyithat meg a hegyekben. Érkezetett Darwin Atapuma és Jesper Hansen, sőt az új igazolásaink megteremtik azt a lehetőséget, hogy az elmúlt évek legerősebb sorával lehessünk ott az év legfontosabb versenyén a Tour de France-on.”


Mathieu Van der Poel zsinórban negyedik Superprestige versenyét nyerte

 

Diavetítéshez kattints a képre


A regnáló Európa-bajnok Mathieu Van der Poel (Corendon-Circus) továbbra is megállíthatatlan. A Superprestige sorozat negyedik versenyét is megnyerte, mindössze egy nappal azután, hogy a DVV Trofee aktuális állomásán is diadalmaskodott. A holland kiválóság a startpisztoly eldördülését követően támadott, s végül rajt-cél győzelmet aratva nyerte meg a gavere-i versenyt Toon Aerts (Telenet-Fidea) és Wout van Aert (Cibel-Cebon) előtt. A hölgyeknél az olasz Alice Maria Arzuffi (Steylaerts-777) diadalmaskodott.


Rövidhírek: Keisse és Viviani duója is ott lesz a genti hatnaposon, Zdenek Stybar újra nagy klasszikust nyerne

 

Diavetítéshez kattints a képre


Elia Viviani és Iljo Keisse is ott lesz a november 13-án rajtoló genti hatnaposon, ahol lehull a lepel a Deceunick-Quick-Step csapatának jövő évi szereléséről is.
„A genti hatnapos egy kiemelt verseny a pályafutásomban, melyet minden évben nagyon várok – nyilatkozta Iljo Keisse. – A családom előtt versenyezni egy olyan társ oldalán, mint Elia nagyon különlegessé teszi ezt a viadalt. Jó párost alkothatunk, de nem lesz egyszerű dolgunk.”


Maradva a jövőre már Deceunick-Quick-Step néven szereplő sornál Zdenek Stybar a 2015-ös Strade Bianche óta nem nyert egyetlen komolya egynapost sem, így 2019-ben szeretné végre maga mögött hagyni sikertelenségét.


„Nem voltak rossz éveim az előzőek sem, de a nagy győzelmek hiányoznak a tarsolyomból – mondta Stybar az egyik belga napilap hasábjain. – A Flandriai Körverseny és a Párizs-Roubaix kerülnek a versenyprogramom középpontjába, ezekért a célokért dolgozom majd 2019-ben.”
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések