Országútis hírek külföldről: nyolc pozitív doppingeset a Kolumbiai Körversenyen, végleges az Astana kerete, Simon Gerrans bízik egy sikeres szezonban, Klaas Lodewyck a BMC szakmai stábjában

E-mail  Nyomtatás
2017. november 29. szerda
  |   Szerző: velo.hu

Nyolc pozitív doppingeset a Kolumbiai Körversenyen, 2018-ban nem kap UCI besorolást a viadal

 

Diavetítéshez kattints a képre


Ahogyan arról már korábban beszámoltunk a kolumbiai kerékpársport egyik legígéretesebb fiatalja Robinson Lopez CERA-val akadt fenn, miután a Kolumbiai Körverseny során levett mintájában találták meg a szert. A fiatal kerekes azzal védekezett, hogy becsapták. Sajnos nem ő volt az egyetlen, aki az augusztus 1. és augusztus 13. között rendezett tizenkét szakaszos viadalon lebukott. Robinson mellett Luis Alberto Largo Quintero (Sogamoso-Argos-Cooservicios-Idrs), Jonathan Felipe Paredes Hernandez és Fabio Nelson Montenegro Forero (mindketten Ebsa – Indeportes Boyaca), Edward Fabian Diaz Cardenas (EPM), Luis Fernando Camargo Flechas (Supergiros), Oscar Soliz Vilca (Movistar Club Team) és Juan Carlos Cadena Sastoque (Depormundo-M Bosa-Ramguiflex) is fennakadtak. Közülük hatan a CERA nevű szerrel próbálkoztak, míg Sastoque különböző tesztoszteron készítményekkel bukott.


„A doppingvizsgálatokat egy a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség által megbízott és felkért független doppingellenes ügynökség végezte, nevezetesen a CADF – szól a verseny utólagos sajtóközleménye. – Sajnos az esetek miatt az UCI vélhetően nem adja meg számunkra 2018-ban a 2.2-es besorolást.”
 

Az Astana csapata harminc fős kerettel vág neki a 2018-as idénynek

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség döntése értelmében azzal, hogy a nagy körversenyeken csak nyolc, míg a kisebb viadalokon hét kerekes indítható soronként a legtöbb csapat szűkítette keretét, így a lehetséges harminc kerekes helyett csak huszonöt-huszonhét versenyzővel vágnak neki a következő idénynek. Az első kivétel ez alól az Astana csapata, a kazah sor ugyanis kihasználva a szabályok adta lehetőségeket harminc főben maximalizálta névsorát. Mindössze négyen távoztak, akik közül értelemszerűen Fabio Aru a legnagyobb veszteség, aki az UAE Team Emirates csapatához tette át a székhelyét. Mellette Matti Breschel és a visszavonuló Paolo Tiralongo is komoly áldozat. Az érkezők közül Magnus Cort Nielsen, Omar Fraile és Davide Villella hármasa viszont komoly erősítésként is elsülhet.


Az Astana kerete: Pello Bilbao (spanyol), Zhandos Bizhigitov (kazah), Dario Cataldo (olasz), Sergei Chernetckii (orosz), Magnus Cort Nielsen (dán), Laurens De Vreese (belga), Daniil Fominykh (kazah), Omar Fraile (spanyol), Jakob Fuglsang (dán), Oscar Gatto (olasz), Yevgeniy Gidich (kazah), Andriy Grivko (ukrán), Dmitriy Gruzdev (kazah), Jesper Hansen (dán), Jan Hirt (cseh), Hugo Houle (kanadai), Tanel Kangert (észt), Truls Korsaeth (norvég), Bakhtiyar Kozhatayev (kazah), Miguel Ángel López (kolumbiai), Alexey Lutsenko (kazah), Riccardo Minali (olasz), Moreno Moser (olasz), Luis Leon Sanchez (spanyol), Nikita Stalnov (kazah), Ruslan Tleubayev (kazah), Michael Valgren (dán), Davide Villella (olasz), Artyom Zakharov (kazah) és Andrey Zeits (kazah).


Simon Gerrans: Richie Porte mentheti meg a pályafutásom, hiszek a győzelmeimben

 

Diavetítéshez kattints a képre


Simon Gerrans harminchét esztendősen már a visszavonulás gondolatával játszott, amikor Richie Porte megkeresésére elfogadta a BMC ajánlatát, így a 2018-as szezont már honfitársa oldalán az amerikai csapatban kezdi.


„Richie volt az első, aki megkeresett a csapattól, azt mondta, hogy értékes láncszem lehetek számára a Tour de France kampányában – mondta a minap egy ausztrál lapnak adott interjújában Gerrans. – Ez hízelgő volt számomra, ráadásul a BMC vezetősége sem sokat habozott, így elfogadtam az ajánlatukat. Úgy gondolom, hogy néhány kisebb versenyen lehet esélyem a győzelemre, ami rengeteg motivációt ad számomra, pláne, ha a szervezetem is készen áll majd az erőpróbára, hisz akkor ténylegesen is lehet esélyem.”


Klaas Lodewyck lett a BMC egyik új sportigazgatója

 

Diavetítéshez kattints a képre


Klaas Lodewyck ígéretes tavaszi menőként indult, sajnos azonban ideje korán fel kellett hagynia az aktív kerékpározással. A Lotto, majd a BMC csapatában versenyző kerekest 2014 tavaszán műtötték meg szívproblémái miatt. Egy rövid időre ugyan visszatért, de mivel állapota nem javult, így 2015-ben visszavonult. A BMC sora ezt követően sem fordult el tőle, az elmúlt két évet a csapat utánpótlássoránál töltötte, mely 2017 végén megszűnt. 2018-ban ellenben megkapja élete nagy lehetőségét, hisz a World Tour csapat egyik sportigazgatói posztját ajánlották fel számára.


„Nagyon boldog vagyok, hogy csatlakozhatok a BMC World Tour csapatához, mint sportigazgató – így Lodewyck a bejelentést követően. – Sokat tanultam és fejlődtem az elmúlt két évben, főleg abban, hogy hogyan kezeljem a versenyzőket. A fiatalok tökéletes felkészülést biztosítottak ahhoz, hogy egy napon szintet léphessek.”
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések