Országútis hírek külföldről: Nibali pályafutása ötvenedik győzelmét aratta, Pinot elégedett a mutatott teljesítményével, négy versenyzőnek is a Sormano lejtmenete okozta a vesztét, nem fog áprilisra kerülni a Lombard Kör

E-mail  Nyomtatás
2017. október 08.
  |   Szerző: velo.hu

Vincenzo Nibali pályafutása ötvenedik győzelmét aratta a Lombard Körversenyen

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Bahrain-Merida kapitánya Vincenzo Nibali tökéletesen kamatoztatta képességeit, lejtmenetben megnyerve a Lombard Körversenyt ezzel pályafutása ötvenedik győzelmét aratva. Két évvel ezelőtt Nibali ugyanezzel a taktikával nyert.


„Nyertem néhány versenyt ebben az évben, de sohasem vittem túlzásba az ünneplést – nyilatkozta a célba érkezést követően Nibali. – Ezúttal szerettem volna együtt ünnepelni a szurkolókkal, így igyekeztem lepacsizni velük. Szeretem ezt a versenyt, ismerem a környéket. Nagyon sokat szoktam errefelé edzeni. Bizakodó voltam a formámat illetően, ráadásul a csapat is fantasztikus munkát végzett. Nem volt könnyű a Vueltát követően megtartani a formám a Lombardiáig. Amikor a Civiglión Thibaut Pinot támadott tudtam, hogy ez lesz a megfelelő pillanat. Néztem Quintanát és a többieket, de nem reagáltak Pinot akciójára, én viszont mentem. A második siker könnyebb volt, mint a két évvel ezelőtti győzelmem. Akkor jobb formában voltam, most viszont ismertem az útvonal szinte minden centijét, ami előnyt jelentett számomra.”
 

Thibaut Pinot: Nibali ellen nem tudsz mit tenni

 

Diavetítéshez kattints a képre


A FDJ kerekese Thibaut Pinot kiválóan versenyezve alakította a Lombard Körverseny történéseit, háromszor is próbálkozott, míg elszakadt az esélyesek csoportjától, ahonnan csak Vincenzo Nibali ment vele. Pinot lejtmenetben azonban nem tudta Nibali tempóját tartani, végül még a dobogóról is lecsúszott, az ötödik helyen zárta a klasszikust.


„Összességében úgy vélem, hogy kiváló versenyt teljesítettem annak ellenére is, hogy nem nyertem és még a dobogóról is lecsúsztam – mondta a versenyt követően Pinot. – Azért jöttem, hogy győzzek, ennek megfelelően pedig mindent meg is próbáltam. Nibali ellen nem tudsz mit tenni. Nagyon jó formában volt. Lejtmenetben próbáltam tapadni, de ahogy szerez ötven méter előnyt, onnantól már esélyed sincs felérni rá. Összességében elégedett vagyok a 2017-es évvel, voltak ugyan olyan versenyek ahol szerettem volna többet elérni, de nem lehetek csalódott, talán jövőre jobban kijön a lépés, ami egy nagy győzelmet eredményezhet.”


De Plus, Bakelants, Petilli és Martinez is hatalmasat esett abban a bizonyos kanyarban

 

Diavetítéshez kattints a képre


A televíziós kamerák Laurens De Plus (Quick-Step Floors) bukását örökítették meg a Sormano emelkedőjéről lefelé, de rajta kívül ugyanabban a kanyarban bukott Jan Bakelants (AG2R La Mondiale), Simone Petilli (UAE Team Emirates) és Daniel Felipe Martinez (Wilier Triestina-Selle Italia) is. Előbbi kettő szintén a korláton túl végezte, Martinez inkább elhasalt a szakadék előtt.


A legolcsóbban talán éppen De Plus úszta meg az esetet, aki a jobb térdét verte oda csúnyán, de hamar kiengedték a cantui kórházból. A legrosszabbul Bakelants járt, akinek a bringája egy fa tetején landolt. Bakelantsnak hét bordája, az első ágyéki és a harmadik lumbális csigolyája is eltört. Nem járt sokkal jobban az olasz Petilli sem, neki eltört a jobb oldali nyaki occipitalja, ami akár halálos is lehetett volna, a D1-es csigolyája és a válla is. Martinez még a korlát előtt elhasalt, a jobb oldalát csúnyán odaverte, de a tervek szerint a Török Körversenyen már rajthoz állhat.


A Lombard Kör nem fog áprilisra átkerülni

 

Diavetítéshez kattints a képre


Mauro Vegni a Lombard Körverseny versenyigazgatója eloszlatta azokat a pletykákat, melyek a La Gazetta dello Sportban jelentek meg miszerint az ősz legnagyobb klasszikusa átkerülne áprilisra a négy másik monumentum mellé.


„A Lombard Körverseny az ötödik nagy monumentum, ami épp azért az egyik legnépszerűbb mivel időben megfelelő távolságra van a Milánó-San Remo, a Flandriai Körverseny, a Párizs-Roubaix és a Liège-Bastogne-Liège négyesétől – mondta Mauro Vegni pontosan ellent mondva a rózsaszín újság állításával. – Nem igaz az a hír, hogy felkerestem a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség illetékeseit a verseny időpont-módosítása miatt. A Lombard Körverseny nem fog átkerülni áprilisra.”
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések