Országútis hírek külföldről: Neri Sottoli-Selle Italia KTM néven folytatja az ex Wilier Triestina csapat, egy 90 éves masters versenyző bukott meg doppinggal, Caleb Ewan megkapja a nagy lehetőséget, ott lehet a Girón és a Touron is

E-mail  Nyomtatás
2019. január 07. hétfő
  |   Szerző: m.norbi

Neri Sottoli-Selle Italia KTM néven folytatja az ex Wilier Triestina csapat

 

Diavetítéshez kattints a képre


Utolsóként a volt Wilier Triestina-Selle Italia csapat mutatta be jövő évi szponzorait és keretét. Az már korábban is tudható volt, hogy a sor megkapta a pro-kontinentális besorolást, ám hosszú időn át homály fedte a nevét és a versenyzői nagy részét is. Rengeteg volt a távozó többek között Jakub Mareczko a CCC Team ajánlatát fogadta el, míg Filippo Pozatto visszavonult. Nos, a Luca Scinto által dirigált sor Neri Sottoli-Selle Italia KTM néven folytatja tizenhét fős kerettel, melynek vezérei a Bahrain-Merida csapatától érkező Giovanni Visconti és a Movistar színeit cserélő Dayer Quintana lesznek. Az idényt Argentínában a San Juani Körversenyen kezdik. A mezük egyelőre nem került bemutatásra ellenben azt megerősítették, hogy a jövőben szorosan együttműködnek a Franco Ballerini neve által fémjelzett utánpótlássorral.


A Neri Sottoli-Selle Italia KTM kerete: Liam Bertazzo (olasz), Simone Bevilacqua (olasz), Giuseppe Fonzi (olasz), Luca Pacioni (olasz), Luca Raggio (olasz), Massimo Rosa (olasz), Sebastian Schonberger (osztrák), Simone Velasco (olasz), Edoardo Zardini (olasz), Etienne Van Empel (holland), Francesco Manuel Bongiorno (olasz), Lorenzo Fortunato (olasz), Davide Gabburo (olasz), Moreno Marchetti (olasz), Umberto Marengo (olasz), Dayer Quintana (kolumbiai) és Giovanni Visconti (olasz).
 

Egy kilencven éves masters versenyző bukott meg doppinggal az Egyesült Államokban

 

Diavetítéshez kattints a képre


2018. július 11-én az amerikai Carl Grove 3:06.129-es idejével új világrekordot állított fel a 90-94 év közöttiek egyéni üldözőversenyében, sajnos azonban nem sokáig örülhetett az eredményének, hisz az aznap levett vizeletmintájában epitrenbolont találtak, ami a tiltott trenbolon nevű szer egyik metabolitja. A kerekes a verseny előtti napon még negatív mintát produkált, így vélhetően valamilyen élelmiszerrel kerülhetett a szervezetébe az anyag. Carl Grove elvesztette rekordját, ám a USADA nem tiltotta el, csupán figyelmeztetésben részesítette.


Cameron Meyer könnyekben tört ki miután nem sikerült megnyernie az ausztrál bajnoki címet

 

Diavetítéshez kattints a képre


Kiváló versenyt hozott az ausztrál nemzeti bajnokság mezőnyversenye, melynek végén meglepetésre Michael Freiberg (Sunshine Coast) szerezte meg a nemzeti trikolort. A végjátékhoz közeledve egyértelműen Cameron Meyer (Mitchelton-Scott) tűnt a legesélyesebbnek, aki azt követően, hogy felugrott a nap szökésére, folyamatos akciókkal próbálta leszakítani vetélytársait, ami többé kevésbé sikerült is, alig egy kilométerre a céltól úgy tűnt, hogy révbe ér. Freiberg azonban a semmiből jött vissza, ráadásul a végén még Chris Harper (Team BridgeLane) is megelőzte. Meyer könnyekben tört ki a dobogón.


„Próbálok nem sokat sírni, de hatalmas feszültség tombolt bennem – így Meyer a díjátadót követően. – Minden tőlem telhetőt megtettem, jó erőben voltam, kiváló versenyt futottam, így nehéz elfogadni az eredményt. Tudtam, hogy Freiberg nagyon erős, az utolsó körben nem is nagyon vezetett már, de úgy tűnt sikerült leszakítani, valahogy azonban mégis visszajött. Amikor megindult a végén bíztam benne, hogy nem bírja ki a célig, de megcsinálta. Nem adom fel, talán jövőre nyerhetek.”


Caleb Ewan megkapja a nagy lehetőséget, ott lehet a Girón és a Tour de France-on is

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Mitchelton-Scott színeiben töltött utolsó szezonjában Caleb Ewan egyetlen nagy körversenyen sem lehetett ott, többek között ez is közrejátszott abban, hogy az év végén távozott az ausztrál sortól. Pályafutását a belga Lotto-Soudal csapatában folytatja, ahol megerősítették, hogy a sprinter nagy valószínűséggel ott lehet a Giro d’Italia és a Tour de France versenyén is.


„A Girón elég sok lehetősége lesz a sprintereknek – mondta Ewan az egyik ausztrál lap megkeresésére. – Úgy vélem remek lehetőség lesz ez számomra, egyértelmű, hogy szakaszgyőzelmekért utazom majd Olaszországba. A Lotto azért terhet tesz a vállaimra, de mindemellett a lehető legtöbb támogatást is megadja. Ha jól sikerül a Giro, akkor a Tour de France-on is ott leszek.”

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések