Országútis hírek külföldről: nem olyan egyszerű Wout van Aert országúti helyzete, a CAS elutasította Nicola Ruffoni fellebbezését, nyilvános Julian Alaphilippe jövő évi versenyprogramja

E-mail  Nyomtatás
2018. november 17. szombat
  |   Szerző: m.norbi

Nem olyan biztos, hogy Wout van Aert-et leigazolja a Jumbo

 

Diavetítéshez kattints a képre


Mivel a belga pro-kontinentális Veranda’s Willems-Crelan sora fuzionált a szintén másodosztályú Roompot-Nederlandse Loterij csapatával, így a cyclo-cross sztár Wout van Aert szerződése is érvényben maradt a 2019-es szezonra. Van Aert azonban egyoldalúan felbontotta kontraktusát, melyet a csapat természetesen nem fogadott el. Wout Van Aert a 2018/2019-es első tengerentúli cyclo-cross világkupa futamokon független versenyzőként állt rajthoz, majd aláírt a belga kontinentális Cibel-Cebon sorához, melynek színeiben csak a cyclo-cross versenyekre fókuszál. Közben a Sniper Cycling munkaügyi bíróság elé vitte az ügyét, melynek végkifejlete csak a 2019-es idény végére várható.


A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség ellenben lezárta belső vizsgálatát, melynek eredményét a Van Aert ügyvédje Walter van Steenbrugge erősítette meg a belga médiában. Ezek szerint az UCI zöld utat adott a kerékpáros számára, hogy 2019-re aláírjon országúton is. Ellenben az ügy mégsem ilyen egyszerű, mivel ha van Aert bukja az év végi bírósági pert, abban a jövőbeli csapata is csúnyán megütheti a bokáját, épp ezért Richard Plugge a Jumbo csapatvezetője óvatosan nyilatkozott.


„Túl korai lenne még bármit is mondani – nyilatkozta Plugge. – Természetesen tisztában vagyunk a történtekkel, de egyelőre ez nem változtat az álláspontunkon. Amennyiben a későbbi felelősségvállalás tisztázottá válik csak abban az esetben léphetünk.”
 

A Nemzetközi Sportdöntőbíróság elutasította Nicola Ruffoni fellebbezését

 

Diavetítéshez kattints a képre


Mindössze egyetlen nappal a 2017-es jubileumi Giro d’Italia rajtja előtt robbant a bomba, miszerint az olasz pro-kontinentális Bardiani-CSF csapatának két kerekese Stefano Pirazzi és Nicola Ruffoni is fennakadt egy versenyen kívüli doppingellenőrzésen. Később a B-próba is megerősítette a doppingolás tényét, a talján sor pedig azonnal felbontotta kerekesei szerződését. Ruffonit négy éves eltiltással sújtották, mellyel szemben az olasz sportoló a Nemzetközi Sportdöntőbíróságnál lebbezett fel. A CAS ellenben elutasította beadványát és helyben hagyta az eltiltás időtartamát. Mindkét kerékpáros növekedési hormonnal bukott.


Julian Alaphilippe a Strade Bianche és a Tirreno-Adriatico kettősét tűzte ki célként maga elé 2019-es idény első felében

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az egészen kiváló szezont futó Julian Alaphilippe – aki többek között két szakaszt és a hegyi összetettet nyerte a Francia Körversenyen és győzött a Clasica San Sebastian és a La Fleche Wallone egynaposain is - egészen komoly kis versenyprogramot kap a 2019-es idény elejére. A szezont az argentin San Juani Körversenyen kezdi, melyet a Colombia Oro y Paz, a Strade Bianche, a Tirreno-Adriatico és a Milánó-SanRemo követhet. A francia kiválóság a Strade Bianche klasszikusát és a Tirreno-Adriatico szakaszversenyét helyezi a középpontba.


„Őszintén szólva még nagyon korai az esélyekről nyilatkozni – mondta egy nem régiben adott interjújában a Quick-Step Floors kerekese. – Még egyáltalán nem gondolkozom azon, hogy mit érhetek majd el például a Tour de France-on. Nagyon nehéz útvonal vár ránk, de tele lehetőségekkel. Először azonban az idény első felét kell abszolválnom.”


Rövidhírek: Christopher Blevins távozott a Hagens Berman-Axeon csapatától, a túléléséért küzd a Drops női sora

 

Diavetítéshez kattints a képre


A tehetséges fiatal kerekes Christopher Blevins nem várt módon felbontotta szerződését a Hagens Berman-Axeon csapatával, ugyanis a hegyikerékpározásban is kiválóan teljesítő még mindig csak húsz esztendős versenyző elsődleges célja a 2020-as tokió olimpia kvalifikációja ez utóbbi szakágban.
„Egy álmom vált azzal valóra, hogy Axel Merckx programjában vehettem részt, de eljutottam egy pontra, melyen konkrét célokat kellett megfogalmaznom, és rövid távon a hegyikerékpározás nagyobb lehetőségeket nyújt számomra” – így a fiatal kerekes.


Még mindig az életben maradásért küzd a brit Drops csapat, mely a Trek távozásával került nehéz anyagi helyzetbe.


„Nem adjuk fel, továbbra is küzdünk, sajnos azonban már az utolsó szalmaszálba kapaszkodunk – mondta Bob Varney tulajdonos. – November 27-ig van határidőnk, ha addig nem sikerül letennünk valamit az asztalra, akkor lehúzhatjuk a rolót.”
 





Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:



Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:





Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8






Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések