Országútis hírek külföldről: nem helyeznek nyomást Rohan Dennis vállaira a Bahrain-Merida csapatánál, továbbra is csúsznak a megszűnt Aqua Blue Sport versenyzőinek fizetései, Mathieu Van der Poel újabb diadala

E-mail  Nyomtatás
2018. november 11.
  |   Szerző: m.norbi

Nem helyeznek majd nyomást Rohan Dennis vállaira a Bahrain-Merida csapatánál

 

Diavetítéshez kattints a képre


Nyolc új versenyzőt szerződtetett a 2019-es idényre a Bahrain-Merida csapata, melytől elsődlegesen az eredményesség javulását várják. Az egyik nagy név a regnáló időfutam világbajnok Rohan Dennis, aki már szakaszversenyek összetettjében is bizonyított, mindezek ellenére az első évében nem helyeznek a vállaira nagy nyomást. Dennis egyéni célja a 2020-as tokiói olimpia időfutamának megnyerése.


„Sokat egyeztettünk a csapat edzőjével David Bailey-vel, így nagy valószínűséggel Rohan ott lesz majd a 2019-es Francia Körversenyen – mondta Brent Copeland csapatvezető. – A versenyprogramjaikat csak a decemberi edzőtábor során ismerik meg a kerékpárosaink. A Touron lesz egyenkénti és csapatidőfutam is, így Rohan számára kiváló terepet biztosít. Ahhoz, hogy igazi háromhetes menővé válhasson meg kellene változtatnunk az edzésprogramját és a testsúlyán is alakítanunk kellene. Egyetértünk abban, hogy Nibali, Pozzovivo és Teuns jelenléte mellett támogatjuk abban Rohant, hogy minél tökéletesebben felkészülhessen a tokiói olimpia egyenkéntijére.”
 

Továbbra sem kapták meg elmaradt fizetéseiket az Aqua Blue Sport versenyzői

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Veranda’s Willems-Crelan sorával való egyesülés kútba esését követően kapta fel a fejét a pletyka, miszerint az ír pro-kontinentális Aqua Blue Sport csapata a Brit Körversenyt követően lehúzza a rolót, ám a két éve alapított sor már a szigetországi versenyt sem érte meg, azonnali hatállyal befejezte. A csapat valamennyi kerékpárosa szabadon igazolható lett, ellenben továbbra is kérdéses, hogy megkapják-e elmaradt fizetéseiket. Az augusztusi és szeptemberi bérek a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség által kötelezően előírt bankgaranciákból lettek rendezve, ám az októberi és novemberi pénzek kifizetése továbbra is kérdéses.


„Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy az Aqua Blue Sport csapatának kerékpárosai október hónapra még nem kaptak fizetést – írta nyílt levelében a sprinter Andrew Fenn. – Rick Delaney volt csapattulajdonos arra hivatkozik, hogy az UCI miatt nem kapjuk meg a járandóságunk, de tisztában vagyunk vele, hogy az antidopping díjak sem kerültek befizetésre, így ez a fajta magyarázat nem fedi a valóságot. Tudjuk, hogy decemberre már nem kapunk teljes összeget, de jó lenne, ha megfelelően zárnánk le a 2018-as évet.”


Mathieu van der Poel újabb győzelme a DVV Trofee sorozatban

 

Diavetítéshez kattints a képre


A DVV Trofee második fordulójában a nieli Jaarmarktcross várt a résztvevőkre. Az elit férfiak küzdelmében ezúttal sem történt meglepetése a regnáló Európa-bajnok Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) legnagyobb riválisa Wout van Aert (Cibel-Cebon) távollétében lényegében már az első körben eldöntötte a verseny végkimenetelét, magabiztosan győzött Toon Aerts (Telenet-Fidea) és Laurens Sweeck (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) előtt. A hölgyeknél a világbajnok Sanne Cant (Corendon-Circus) idei első sikerét aratta, Loes Sels (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) és Ellen Van Loy (Telenet-Fidea) kettősét maga mögé utasítva. A DVV Trofee november 18-án a hamme-i Flandriencross versennyel folytatódik.


Rövidhírek: Matteo Montaguti az Androni Giocattoli csapatát választotta, Sergei Chernetskii a Caja Rural színeiben folytatja

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az olasz Matteo Montaguti nyolc év után távozik az AG2R La Mondiale csapatától, pályafutását a pro-kontinentális Androni Giocattoli-Sidermec színeiben folytatja. Matteo karrierje során mindhárom nagy körversenyen szerepelt már, így fontos erősítés Gianni Savio számára.


A Caja Rural-Seguros RGA Sergei Chernetskii személyében szintén egy nagyon tapasztalt versenyzőt igazolt. Az orosz kerekes idén megnyerte az Arctic Race szakaszversenyét, mindezek ellenére az Astana nem marasztalta. A 2019-es szezon célja, hogy a hegyes viadalokon győzelemhez segítse új sorát.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések