Országútis hírek külföldről: nem biztos, hogy Matthews a zöld trikó megvédésére hajt, Landa inkább a Girót választaná, Van der Poel magabiztosan nyerte a cyclo-cross EB-t, Jacopo Mosca a Hainani Körverseny győztese

E-mail  Nyomtatás
2017. november 06. hétfő
  |   Szerző: velo.hu

Nem biztos, hogy 2018-ban Michael Matthews elsődleges célja a zöld trikó megvédése lesz

 

Diavetítéshez kattints a képre


Azt követően, hogy egy egészen kiváló első évet futott a Sunweb színeiben, a Tour de France zöld trikósa Michael Matthews beszélt jövő évi terveiről, többek között arról, hogy nem elsődleges opció számára a 2018-as Francia Körverseny ponttrikója.


„Tökéletes választás volt számomra a Sunweb csapata, káprázatos évet teljesítettem, minden olyan versenyen ott lehettem, ahol indulni szerettem volna – így Matthews egy a minap adott interjújában. – Ez a csapat immáron tíz éve dolgozik azon, hogy a legjobbak közzé kerülhessen, évről-évre lépdel felfelé. Luke Roberts rengeteget segített nekem, pedig előtte még csak nem is ismertük egymást. A jövő évi versenyprogramom egyelőre még nem ismert. Nagyon szeretnék ott lenni a Liege-Bastogne-Liege, a Milánó-SanRemo és a Flandriai Körverseny hármasán, de a versenyprogram tökéletes kialakítása érdekében biztos, hogy valamelyiket ki kell majd hagynom. Az idei szezon elsődleges célja a Tour de France volt, jövőre viszont nagyon érdekesnek ígérkezik az Olasz Körverseny útvonala, így nem biztos, hogy kiemelt opciót élvez a zöld trikó megvédése. Lehet, hogy inkább egy Giro-Vuelta kettősben gondolkozom.”
 

Mikel Landa: a jövő évi Giro d’Italia nagyon vonzó számomra

 

Diavetítéshez kattints a képre


Úgy tűnik miután Eusebio Unzue csapatfőnök helyre tette a kapitányi szerepkörért viaskodó kerekeseit megnyugodni látszanak a kedélyek a Movistar háza táján. A sor új igazolása Mikel Landa nyilatkozott a jövő év célkitűzéseiről.


„A jövő évi Giro d’Italia nagyon vonzó számomra, bár egyelőre nem dőlt még el, hogy az Olasz Körverseny vagy a Tour de France lesz-e az a viadal amelyre a legfőbb hangsúlyt fektetem – mondta a Sky csapatától érkező baszk kerékpáros. – A karrierem során először éreztem úgy, hogy egy csapat nagyon akar engem, így lényegében már a Tour előtt biztos voltam benne, hogy ide igazolok. Látnom kell a jövő évi Giro tényleges útvonalát, hogy egyáltalán beszélhessünk az esélyekről. Befejezetlen történetem van az Olasz Körversennyel, bár az utolsó két hét idén remekül alakult, de az első néhány szakasz bonyodalmai kerekestől felforgatták a terveim, így mindenféleképpen vissza kell térnem, hogy pontot tehessek a történet végére."


Mathieu Van der Poel: nagyon nehéz pályát alakítottak ki a szervezők, főleg a táv második fele volt kellemetlen

 

Diavetítéshez kattints a képre


A férfiak elit futamában a holland Mathieu Van der Poel legnagyobb riválisa a belga Wout Van Aert távolétében rajt-cél győzelmet aratott a csehországi Taborban rendezett cyclo-cross Európa-bajnokságon, mintahogyan a második helyet is ugyanilyen magabiztosan szerezte meg honfitársa Lars Van der Haar. Ellenben a bronzért hatalmas csata dúlt végül a címvédő belga Toon Aerts állhatott fel a dobogó legalsó fokára. A futam magyar indulója Búr Zsolt a negyvenegyedik helyen zárt.


„Nagyon nehéz pályát alakítottak ki a szervezők, főleg a táv második fele volt kellemetlen a széllökések miatt – nyilatkozta a díjátadót követően a pályafutása első elit Európa-bajnoki címét szerző Van der Poel. – Viszont azt is tudtam, hogy itt szerezhetek előnyt. Eddig egészen kiválóan alakul számomra a szezon, bízom benne, hogy továbbra is jó formában maradhatok.”


Jacopo Mosca nyerte a Hainani Körversenyt

 

Diavetítéshez kattints a képre


Felettébb izgalmasra sikeredett a kiemelt kategóriás Hainani Körverseny utolsó szakasza, melyen Lingshui és Wanning Xinglong között 153,8 kilométer várt a kerekesekre. Tizennégy kilométerrel a vége előtt az egyébként is aktívan versenyző új-zélandi bajnok Joseph Coooper (IsoWhey Sports-SwissWellness) indult meg, aki folyamatosan új erőre kapott, így végül, hacsak méterekkel, de hazaért megnyerve a záró etapot. A második a lett Emil Liepins (Delko Marseille Provence KTM), míg a harmadik az ukrán Andriy Kulyk (Kolls) lett. A mezőny egyetlen magyar versenyzője Dér Zsolt (Team Vorarlberg) a tizenegyedik helyen zárt.


Összetettben a királyszakaszt nyerő olasz Jacopo Mosca (Wilier Triestina-Selle Italia) diadalmaskodott, a dobogó másik két fokára a spanyol Benjamin Prades (Team Ukyo) és a lett Emil Liepins (Delko Marseille Provence KTM) állhatott fel. A pontversenyt az öt szakaszt is nyerő Jakub Mareczko (Wilier Triestina-Selle Italia), a hegyi összetettet az ausztrál Sam Crowe (IsoWhey Sports-SwissWellness), míg a csapatversenyt a francia Delko Marseille Provence KTM sora nyerte.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések