Országútis hírek külföldről: Neil Stephens és Allan Peiper is az UAE Team Emirates szakmai stábjában folytatja, Marokkó és Ruanda versenyben a 2025-ös világbajnokságért, Romain Bardet megpróbálná a Giro-Tour duplát

E-mail  Nyomtatás
2018. november 22. csütörtök
  |   Szerző: m.norbi

Neil Stephens és Allan Peiper is az UAE Team Emirates szakmai stábjában folytatja

 

Diavetítéshez kattints a képre


Nem csak az olyan minőségi igazolásokkal próbálja erősíteni keretét az UAE Team Emirates, mint a sprinter Fernando Gaviria, hanem a szakmai stábban is jelentős változásokat eszközöltek, érkezik ugyanis az ausztrál Allan Peiper és Neil Stephens kettőse. Előbbi a BMC, míg utóbbi a Mitchelton-Scott soránál húzott le éveket. Az már biztos, hogy a francia Philippe Mauduit a Groupama-FDJ-höz távozott, ám az egyelőre nem ismert, hogy milyen további változások várhatók, hisz Giuseppe Saronni, Carlo Saronni, Joxean Matxin és Mauro Gianetti kvartettje felel a szakmai stáb munkájáért. Az UAE Team Emirates kerekesei mindössze tizenkét győzelmet szereztek a mögöttünk hagyott idényben, a vezetőség pedig úgy döntött, hogy az eddigieknél is nemzetközibbé teszik a sort a sikeresség érdekében.


„Az UAE Team Emirates egy nagyon profi közeg, ahol a határ a csillagos ég – mondta Peiper. – Nagyon örülök, hogy olyan kerékpárosokkal dolgozhatok majd együtt, mint Dan Martin vagy éppen Fernando Gaviria.”
 

Marokkó és Ruanda pályázott a 2025-ös országúti világbajnokságra

 

Diavetítéshez kattints a képre


Régóta nyílt titok, hogy a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség szeretné elvinni Afrikába az országúti világbajnokságot. Az UCI regnáló elnöke David Lappartient ennek fényében rengeteg erőfeszítést tesz a kontinens kerékpársportjának felzárkóztatásáért. A La Gazetta dello Sport információi szerint a 2025-ös világbajnokságra két pályázó maradt nevezetesen Marokkó és Ruanda. Az olasz lap úgy véli, hogy Ruanda lehet a befutó, melynek nemzeti körversenye 2019-ben már 2.1-es besorolással kerül megrendezésre olyan csapatok részvételével, mint például az Astana.


„A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség egyik zászlóshajója egy komoly nemzetközi esemény Afrikában való megrendezése, amely jelentős lépést jelentene a sportág a kontinensen való népszerűsítése és felzárkóztatása ügyében – így nemrégiben az UCI elnöke. – Marokkó és Ruanda pályáztak a 2025-ös világbajnokságra, melynek helyszínéről a 2019-es Yorkshire-i vb alatt döntünk.”


Romain Bardet jövőre megpróbálná a Giro-Tour duplát

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az AG2R la Mondiale sztárja Romain Bardet néhány napja megkezdte a felkészülést a 2019-es szezonra, melynek kapcsán a L’Equipe faggatta hosszasan. Bardet megerősítette, hogy nagy valószínűséggel megpróbálkozik a Giro-Tour duplával, ami sokaknak meglepetést okozott, hisz a jövő évi Tour de France útvonala nagyon kedvező számára.


„Nehéznek látszanak a Giro egynekéntijei, de kevésbé gonoszak, mint a Tour időfutama – nyilatkozta Bardet. – A csapat vezetőségével megnézzük a két verseny előnyeit és hátrányait. A Novemberi edzőtábor kulcsfontosságú lesz számunkra, hisz decemberben már tudatosan kell készülnünk. Úgy vélem, hogy tökéletes életkorban vagyok ahhoz, hogy elérhessem a legjobb eredményeim. Bízom benne, hogy a lényeg csak ezután következik. Nem tudom, hogy az idei Touron mutatott teljesítményem kudarcnak könyvelhető-e el? Az biztos, hogy nagy rajtam a nyomás, de ezeket az elvárásokat nem én táplálom. A versenyt követően teljesen elkészültem az erőmmel, emlékszem, amikor a Tour befejezése után először edzeni mentem, tizenöt perc elteltével megfordultam és hazatekertem. A verseny az elmúlt években egy kissé megváltozott, kevesebb szerep jut a valódi hegyi menőknek, a kapitányokat a csapattársak viszik a meredekeken. A célom továbbra is az, hogy a hegyekben legyek a legerősebb.”


Rövidhírek: már most javítják az arenbergi szektort a jövő évi Párizs-Roubaix biztonságosabbá tételéért, újabb igazolások az Israel Cycling Academy csapatánál

 

Diavetítéshez kattints a képre


Már most gőzerővel dolgoznak a Párizs-Roubaix arenbergi szektorán, egy fugázáshoz hasonló eljárással próbálják elérni, hogy ne nőjön ki a növényzet a kövek között.
„A kövek közötti növényzet jelenti a legnagyobb veszélyt a kerékpárosokra, és mivel nem használhatunk vegyi anyagokat, így egy másfajta eljárás segítségével kell biztonságosabbá tennünk az utat” – mondta Daniel Accou a karbantartási munkások részéről.


Az Israel Cycling Academy csapata tovább erősíti kanadai kontingensét Alexander Cataford leigazolásával és Benjamin Perry szerződéshosszabbításával, ami koránt sem véletlen, hisz Sylvan Adams tulajdonos izraeli-kanadai kettősállampolgár. A Tour de France szabadkártyában bízó sor remekül erősített, olyan kerekesek érkeztek, mint Matthias Brandle (Trek-Segafredo), Davide Cimolai (Groupama-FDJ), Conor Dunne (Aqua Blue Sport), Riccardo Minali (Astana) vagy éppen Tom van Asbroeck (EF Education First-Drapac).
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések