Országútis hírek külföldről: Móricz Dániel harmadik lett a Tour of Rhodes kritériumversenyén, Fabian Cancellara szerint Stybar, van Avermaet és van Aert hármasa közül kerülhet ki a Strade Bianche győztese, Richie Porte debütál a Kaliforniai Körversenyen

E-mail  Nyomtatás
2019. március 09. szombat
  |   Szerző: m.norbi

Elrajtolt az International Tour of Rhodes szakaszversenye, Móricz Dániel harmadik lett a kritériumon

 

Diavetítéshez kattints a képre


Március 8. és 10. között immáron tizenkettedik alkalommal kerül lebonyolításra az International Tour of Rhodes szakaszverseny a görögországi Rodosz szigetén. A három etapos 2.2-es besorolású viadalon a Pannon Cycling Team is rajthoz állt. A magyar sor a Dina Dániel, Dina Márton, Forray András, Móricz Dániel, Orosz Gergő, Pelikán János és Szatmáry András alkotta hetessel érkezett. Az első szakaszt megelőző este egy kritériumversenyre került sor, ahol Forray András, Móricz Dániel, Orosz Gergő és Pelikán János képviseltette magát. Az egyórás háztömb körüli viadalon végig hatalmas tempót diktált a mezőny, a Pannonos srácok többször is próbálkoztak szökéssel, végül Móricz Dániel az előkelő harmadik helyen zárt.


Az UCI kategóriás verseny első szakasza Rodosz és Maritsa között vezetett 148,2 kilométeren. Az etap végén mezőnyhajrá döntött, amit a szerb Dusan Rajovic (Adria Mobil) nyert meg a norvég Herman Dahl (Joker-Fuel of Norway) és a belga Yves Coolen (Beat Cycling Club) előtt. Dina Márton és Dina Dániel a főmezőnyben zárva a 40. és a 48. helyen haladt át a célvonalon.
 

Fabian Cancellara szerint Stybar, van Avermaet és van Aert hármasa közül kerülhet ki az idei Strade Bianche győztesének személye

 

Diavetítéshez kattints a képre


Fabian Cancellara 2008-ban, 2012-ben és 2016-ban is megnyerte a Strade Bianche egynaposát. A verseny szervezői 2017-ben azzal tisztelegtek az egykori legenda előtt, hogy a Monte Sante Marie Asciano szektor onnantól a svájci kiválóság nevét viseli.


„Ez egy nagy megtiszteltetés volt számomra, és egyben hatalmas öröm is – mondta az egykori kiváló kerekes. – Az elmúlt években rengeteget fejlődött ez a verseny, büszke vagyok arra, hogy háromszor is megnyertem. Nagyon várom már az idei viadalt, a tippem szerint Zdenek Stybar, Greg van Avermaet és Wout van Aert hármasából kerülhet ki a győztes.”


Richie Porte először áll rajthoz a Kaliforniai Körversenyen, úgy véli, a tengerentúli viadal tökéletes felkészülést biztosíthat a Tour de France-ra

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Trek-Segafredo ausztrál kiválósága Richie Porte nagyrészt hasonló versenyprogrammal készül a júliusi Francia Körversenyre, mint 2018-ban, csupán a Kaliforniai Kör került be újdonságként, melyen ezt megelőzően még sohasem indult.


„A Dauphine előtt két fontos dolgom lesz az Egyesült Államokban – mondta Porte az egyik kerékpáros szakportál megkeresésére reagálva. – Először is szeretnék minél jobban szerepelni a Kaliforniai Körversenyen, melyet követően maradok az államokban, a Tour de France-ra való minél jobb felkészülésemet egy magaslati edzőtáborral folytatva. Nem kezdődött valami jól számomra az idény a Herald Sun Tour csalódás volt, épp ezért a versenyt követően egy hétre leálltam. Betegség is hátráltatott, ezen okoknál fogva döntöttünk úgy, hogy kihagyom a Párizs-Nizzát. Szerencsére egy remek csapathoz kerültem, így nagyon bizakodó vagyok a jövőt illetően.”


Mario Cipollini volt felesége bántalmazásáért akár börtönbe is kerülhet

 

Diavetítéshez kattints a képre


A sportág extravagáns alakja Mario Cipollini 2017 elején bántalmazta, majd fenyegette volt feleségét Sabrina Landuccit, melynek kapcsán a bíróság március 20-ra idézte be az egykori remek kerékpárost. Cipollini 1993-ban vette feleségül Landuccit, akitől két közös lányuk is született, ám Mario kicsapongó stílusa következtében 2005-ben elváltak. A nyomozati iratok szerint egyelőre tisztázatlan okokból 2017 januárjában Cippolini bement a nő munkahelyére, ahol kollégái szeme láttára bántalmazta és fenyegette. Később ex felesége új élettársának a volt labdarúgó Silvio Giustinak is nekitámadt. Amennyiben az ügyész elegendő bizonyítékot tár a bíró elé abban az esetben Cipollini akár kettő és hat év közötti börtönbüntetésre is számíthat.


Mario Cipollini kivételes képességű sprintere volt korának, ám egykori kiváló versenyzői agilitása mellett hatalmas egóval rendelkezett. Mindig borostás kinézete és markáns testarányai miatt hamar ráaggatták az olyan beceneveket, mint az „Oroszlánkirály” a „Szuper Márió” vagy éppen a „Márió a csodálatos.” A ruhásszekrénye a mai napig több száz, de talán több ezer méregdrága, márkás öltönyt, cipőt, inget rejt. Többsége bizton állítható, hogy soha az életben nem volt még rajta. Többször nősült, igazi nőfaló hírében áll, mind a mai napig meg vannak érte veszve az olasz hölgyek. Igazi sexszimbólumként díszeleg. Egyszer egy interjújában azt mondta, ha nem kerékpárversenyző lenne, akkor biztos, hogy a pornó iparban találkozhatnánk vele.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések