Országútis hírek külföldről: Mikel Landa megpróbálkozna a Giro-Tour duplával, a Dimension Data csapata cáfolta, hogy náluk versenyezne Andrea Tafi, a Burgos-BH sora saját magát függesztette fel

E-mail  Nyomtatás
2018. november 30. péntek
  |   Szerző: m.norbi

Mikel Landa szeretne ott lenni a Girón és a Touron is

 

Diavetítéshez kattints a képre


Ugyan még egyeztetnie kell Eusebio Unzue csapatvezetővel a jövő évi versenyprogramjáról, de Mikel Landa szeretne ott lenni 2019-ben a Girón és a Touron is. Jelen állás szerint az Olasz Körön a regnáló világbajnok Alejandro Valverde, míg a Franciaországban Nairo Quintana lehet a Movistar első számú embere. Landa a mögöttünk hagyott évadban a Francia Körre fókuszált, végül az összetett hetedik helyén zárta a viadalt.


„Szeretném megpróbálni a Giro-Tour duplát – mondta Landa. – Már beszélgettünk erről Eusebio Unzue csapatvezetővel, de a végleges versenyprogramom kialakítása még nem történt meg. Ez lényegében az én ötletem, így még egyeztetnem kell a szakmai stábbal. Az utolsó hét hegyei fekszenek nekem a Girón, úgy vélem nem nagy kockázat bevállalni a duplát, korábban már láthattuk, hogy igenis lehetséges mindkét versenyen jól szerepelni. Az év végén lejár a szerződésem, így szeretnék egy jó szezont futni.”
 

A Dimension Data csapata cáfolta, hogy Andrea Tafi az ő színeikben indulna a Párizs-Roubaix-n

 

Diavetítéshez kattints a képre


Lassan nem telik el úgy nap, hogy ne kerülne szóba Andrea Tafi. Tafi fejébe vette, hogy 2019-ben rajthoz áll a Párizs-Roubaix-n mégpedig a profik között. Az ötvenkét esztendős kerekese éppen húsz évvel ezelőtt 1999-ben nyerte meg az észak-poklát, 2005-ben vonult vissza, több mint húsz győzelemmel a háta mögött. A legtöbb pletyka arra mutatott, hogy esetleg a Dimension Data csapata lehet az, aki lehetőséget biztosít számára, de Rolf Aldag, a dél-afrikai sor szakmai stábjából kijelentette, hogy biztos, hogy nem az ő színeikben fog rajthoz állni a francia versenyen az egykori kiválóság.


„Garantálhatom, hogy Andrea Tafi nem a Dimension Data csapatának színeiben lesz ott a Párizs-Roubaix-n – nyilatkozta Aldag. – Amikor először meghallottam ezt a hírt, azt hittem, hogy ez valami tréfa. Aztán Bernhard Eisel is azzal viccelődött, hogy ilyen alapon én is megpróbálhatnám. Edvald Boasson Hagen és Michael Valgren személyeiben két remek klasszikus menővel rendelkezünk, a csapat érdekei pedig az ő segítésüket szolgálják. Ha egy csapat megadja neki a lehetőséget, az csakis a médiaérték miatt lehet. Tafi húsz évvel ezelőtt megnyerte a Roubaix-t, és ennyi.”


A Burgos-BH felfüggesztette saját magát

 

Diavetítéshez kattints a képre


Tizenöt és negyvenöt nap közötti felfüggesztésre számíthat a spanyol pro-kontinentális Burgos-BH csapata miután Ibai Salas Biológiai Útlevelében olyannyira komoly anomáliák merültek fel, hogy vélhetően négy éves eltiltásra számíthat. A problémát tetőzi, hogy egy éven belül már harmadjára sértették meg a doppingszabályzatot – 2017 decemberében David Belda bukott meg EPO-val, majd a nyáron Igor Merino növekedési hormonnal. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy az eltiltás épp egy olyan időszakban jöhet, amikor egyébként sem versenyeznének. Csakhogy a Nemzetközi Kerékpáros Szövetségtől eddig nem érkezett semmiféle tájékoztatás a csapathoz, úgyhogy a vezetőség úgy döntött, hogy felfüggesztik saját magukat. Nem állnak rajthoz a La Tropicale Amissa Bongo szakaszversenyén és a Challange Mallorca egynaposain sem.


„Úgy döntöttünk, hogy önként függesztjük fel magunkat – így Julio Andres Izquidro csapatvezető. – Három hetet hagyunk ki, mely időszak alatt a versenyzőink különböző konferenciákon és szemináriumokon vesznek részt, ahol doppingellenes szakemberekkel egyeztethetnek.”


Rövidhírek: Franco Pellizotti a Bahrain-Merida szakmai stábjában folytatja, megalakult Ruanda történetének első kontinentális csapata

 

Diavetítéshez kattints a képre


Franco Pellizotti a Lombard Körversenyen zárta pályafutását, a jövőben a Bahrain-Merida szakmai stábjában folytatja. Pellizotti 2001-ben lett profi az Alessio csapatában majd megfordult a Liquigas, az Androni és a Bahrain-Merida soraiban is. 2012-ben megnyerte az olasz nemzeti bajnokság mezőnyversenyét, 2006-ban és 2008-ban szakaszt nyert a Giro d’Italián.


„Úgy gondolom, hogy nem lesz belőlem rossz sportigazgató – nyilatkozta a minap Pellizotti. – Az elmúlt években már egy kicsit másképp figyeltem a versenyeket, nem csak a győzelem kérdése foglalkoztatott, hanem az is, hogy az egyes versenyzők milyen feladattal állnak rajthoz. Fogalmazzunk úgy, hogy a versenyzők asztalától szerettem volna átülni a sportvezetőkhöz.”


A Ruandai kerékpársport előretörése megállíthatatlan. Azt követően, hogy a nemzeti körverseny 2.1-es besorolást kapott és többek között már az Astana is jelezte részvételi szándékát, bejegyzésre került az ország történetének első UCI kontinentális csapata a Benediction Cycling Team. A Felix Sempoma és Benoit Munyakindi által vezetett sor nyolc fővel vág neki az előttünk álló idénynek, köztük olyan kerekesekkel, mint a korábban már Európában is megforduló Jean-Bosco Nsegimana vagy éppen Bonaventure Uwizeyimana.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések