Országútis hírek külföldről: Mikel Landa az Andalúz Körön kezdi a 2018-as idényt, Rafal Majka neve is felmerült az Altopack-Eppela nyomozati anyagában, nyilvánosak a 2018/2019-es pályakerékpáros világkupa-sorozat helyszínei

E-mail  Nyomtatás
2018. február 13. kedd
  |   Szerző: m.norbi

Mikel Landa is az Andalúz Körversenyen kezdi a 2018-as évet

 

Diavetítéshez kattints a képre


A szalbutamol ügye miatt a média kereszttüzében lévő Chris Froome mellett a Movistar egyik új igazolása Mikel Landa is a február 14-én rajtoló Andalúz Körversenyen kezdi a 2018-as idényt. Landa az elmúlt szezont még éppen Froome csapattársaként a Sky soránál töltötte, ahol egész évben kiváló teljesítményt nyújtott, azonban több szabadságra vágyva váltott és került végül a pamplónai csapathoz.


„Ez egy nagyon különleges versenynek ígérkezik, új csapatban, új ambíciókkal – mondta Landa a versenyt megelőző egyik utolsó interjújában. – Szeretnék eredményesen szerepelni, már csak azért is, hogy örömet szerezzek a rajongóimnak. Nagyon hideg tél volt Baszkföldön épp ezért költöztem el ideiglenesen Calpe-ba, hogy minél jobb felkészülést végezhessek. Nem lesz könnyű dolgom Andalúziában mivel számos olyan kerekes lesz a mezőnyben, aki más viadalon már bizonyított ebben az évben. Jó erőben érzem magam, de nem vagyok abban biztos, hogy minden esetben tudom majd tartani a tempót a legjobbakkal. Egyelőre napról-napra gondolkodom, meglátjuk, hogy meddig juthatok, egy biztos, hogy az Allanadas döntő jelentőségű emelkedő lesz.”
 

Rafal Majka neve is felmerült az Atopack-Eppela csapata ellen indított nyomozásban

 

Diavetítéshez kattints a képre


Ahogyan arról már korábban beszámoltunk az olasz csendőrség a minap razziát tartott az Altopack-Eppela utánpótláscsapatnál, melynek során összesen hat embert vettek őrizetbe Linas Rumsas halála ügyében. Az Olasz Antidopping Ügynökség alig két hete hozott döntésében Raimondas Rumsas másik fiát négy éves eltiltással sújtotta miután növekedési hormonokkal akadt fenn egy doppingellenőrzésen. Rumsas kisebbik fia Linas 2017 májusában vesztette életét egyelőre nem tisztázott okokból. A legfrissebb információk szerint az Altopack-Eppela csapatánál szisztematikus doppingolás folyt, a fiatal kerekesek folyamatosan növekedési hormonokat, EPO-t és opiát alapú fájdalomcsillapítókat kaptak. Ennek kapcsán a csendőrség többek között őrizetbe vette a tulajdonos Luca Franceschit, a csapatvezető Elso Fredianit és Andrea Bianchi csapatorvost is. A szintén a sor edzői stábjához tartozó Michele Viola házában pedig EPO-t és injekciós tűket foglaltak le.


A La Gazetta dello Sport legfrissebb információi szerint az üggyel kapcsolatosan egy 114 oldalas bírósági jelentés készült, melyben a Tour de France kétszeres hegyi trikósának Rafal Majkának a neve is szerepel. A lengyel kerékpáros 2008 és 2010 között versenyzett Frediani kezei alatt még a Gragnano színeiben, ám ami ennél is érdekesebb, hogy egykori csapattársa Andrea Del Nista úgy nyilatkozott, hogy akkoriban is éltek tiltott teljesítményfokozó szerekkel.


Bemutatták a 2018/2019-es pályakerékpáros világkupa-sorozat állomásait

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség hivatalosan is bejelentette a 2018/2019-es pályakerékpáros világkupa-sorozat állomásait. A hat versenyből álló sorozat október 19-én Franciaországban kezdődik és 2019 januárjában Hongkongban zárul. A pályaversenyzők elit bajnoksága a franciaországi Saint-Quentin-en-Yvelinesben rajtol, amely helyszín egyben a Francia Kerékpáros Szövetség székhelye is. Egy héttel később a kanadai Milton következik, miután a Toronto külvárosában található velodrom kiválóan vizsgázott az idei szezonban. Egy hónapos szünetet követően november 30-án Berlinbe látogat a pályaszakág színe java, nem titok, hogy a németek szeretnék megpályázni a 2020-as világbajnokságot. December 14-én a történelmi londoni Lee Valley VeloPark következik, majd a 2019-es esztendő első versenye az új-zélandi Cambridge-ben lesz, a zárás pedig egy hétre rá Hongkongban. A 2018/2019-es sorozat már fontos részét képezi a 2020-as Tokiói olimpiára való kvalifikációnak.

 

A világkupa-sorozat állomásai:


Saint-Quentin-en-Yvelines (Franciaország) - 2018. október 19-21.
Milton (Kanada) - 2018. október 26-28.
Berlin (Németország) - 2018. nocember 30. - december 2., Németország
London (Nagy-Britannia) - 2018. december 14-16.
Cambridge (Új-Zéland) - 2019. január 18-20.
Hongkong (Hongkong) - 2019. január 25-27.


További hat évig biztosított az Ománi Körverseny jövője

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az Ománi Körversenyt szervező ASO bejelentette, hogy további hat évig biztosított a verseny jövője. A szervezők igyekeznek segíteni az ország kerékpársportjának fejlődésében valamint különböző iskolák bevonásával szeretnék a gyerekeket is felkészíteni a biztonságos kerékpározásra.


„Az Ománi Kör víziója nem csak a profi versenyre korlátozódik – így Yann Le Moenner az ASO részéről. – Maga a kerékpározás kulcsfontosságú szerepet tölt be a fővárosban Muscatban, így kiemelt feladatunk a kerékpáros kultúra fejlesztése, mind a turizmus, mind pedig az infrastruktúra tekintetében.”


Az idei Ománi Körversenyre február 13. és 18. között került sor, az útvonalban természetesen ezúttal is a sorsdöntő Zöld-heggyel. A mezőnyben olyan neveket találni, mint Miguel Angel Lopez (Astana), Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) vagy éppen Rui Costa (UAE Team Emirates).
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések