Országútis hírek külföldről: Michal Kwiatkowski nyerte a Tirreno-Adriatico összetettjét, Sagan és Kwiato szópárbaja a SanRemó előtt, Nacer Bouhannit nem nevezte csapata a La Primaverára (+videó)

E-mail  Nyomtatás
2018. március 14. szerda
  |   Szerző: m.norbi

Rohan Dennis nyerte a Tirreno-Adriatico utolsó szakaszát, Michal Kwiatkowski győzött összetettben

 

Diavetítéshez kattints a képre


San Benedetto del Tronto környékén egy bő tíz kilométeres egyenkénti időfutammal zárult a Tirreno-Adriatico. A teljesen sík pályát a leggyorsabban az esélyeknek megfelelően a regnáló ausztrál kronó bajnok Rohan Dennis (BMC) teljesítette mindössze 11 perc 14 másodperc alatt. A második a holland Jos Van Emden (LottoNL-Jumbo), míg a harmadik a spanyol Jonathan Castroviejo (Sky) lett. Ami az összetettért küzdőket illeti Michal Kwiatkowski (Sky) magabiztosan őrizte meg vezető helyét, így megnyerte a versenyt Damiano Caruso (BMC) és a harmadik helyre előrelépő Geraint Thomas (Sky) előtt. A nap legnagyobb vesztese Mikel Landa (Movistar) volt, aki a harmadikról a hatodik helyig csúszott vissza. A pontversenyben Jacopo Mosca (Wilier Triestina-Selle Italia), a hegyi összetettben Nicola Bagioli (Nippo-Vini Fantini), a fiatalok összevetésében Tiesj Benoot (Lotto-Soudal), a csapatversenyben pedig a kazah Astana zárt az élen.

 


„Amikor melegítettem hirtelen elkezdett esni, kissé meg is megijedtem, hogy gondba kerülhetek – így Michal Kwiatkowski a díjátadót követően. – Úgy döntöttünk, hogy alacsonyabb guminyomással vágunk neki a távnak. Óvatosan mentem, nem volt ugyan túl nehéz a pálya, de volt néhány sarkalatos pontja. Pályafutásom egyik legfontosabb győzelmét arattam, a Tirreno-Adriatico azért egy WorldTour verseny. Nehéz napokon vagyunk túl, de szerencsére nem vesztettük el a motivációnkat, így végül Geriant Thomas is dobogóra állhatott.”
 

Peter Sagan és Michal Kwiatkowski már most egymásnak üzenget a Milánó-SanRemó kapcsán

 

Diavetítéshez kattints a képre


Szinte még véget sem ért a Tirreno-Adriatico a média figyelme máris a Milánó-SanRemó klasszikusára irányul. A március 17-i olasz monumentum 2017-ben Michal Kwiatkowski győzelmével zárult, mint arra emlékezhetünk a lengyel kerekes nem sokat vezetett a Poggio emelkedőjét követően, végül azonban lesprintelte Peter Sagan és Julian Alaphilippe duóját. Sagan a pletykák szerint azóta sem nézte vissza a versenyt, azonban most egy kissé odaszólt lengyel vetélytársának.


„Lényegében csak a győzelem számít, de ha úgy nyernék egy versenyt, ahogyan azt Kwiato tette tavaly, akkor nem lennék elégedett – mondta egy a minap adott interjújában a szlovák világbajnok. – Kwiatkowski inkább volt okos, mint erős.”


Természetesen Kwiatkowski válaszára sem kellett túlságosan sokáig várni.


„Amikor 2016-ban visszakerült a Poggio az útvonalba akkor még senki sem panaszkodott. – vágott vissza a lengyel kerékpáros. - Minden évben más a verseny, a végén azonban csak a győzelem számít. Nagyon jól tudom, hogy milyen a szivárványszínű trikóban versenyezni, nagy az emberen a nyomás, de ez egy ilyen sportág.”


Nacer Bouhanni nem lesz ott a La Primaverán, kezd feszültté válni a helyzete a csapat vezetőségével

 

Diavetítéshez kattints a képre


Mint arról korábban már beszámoltunk a Cofidis vezetőségénél, amely 1997 óta támogatja a francia pro-kontinentális klubot, a gyenge eredmények gyanánt betelt a pohár, így menesztették Yvon Sanquer csapatvezetőt. Utódja az a Cedric Vasseur lett, aki korábban, mint versenyző megfordult már a klubnál, az elmúlt időszakot pedig televíziós szakkommentátorként töltötte. Vasseur szinte már az első nyilatkozatában leszögezte, hogy nagy hiba lenne csak Nacer Bouhanni köré építeni a csapatot, az eredmények pedig őt igazolják, hisz a sor idei mindhárom győzelmét Christophe Laporte szerezte, de Jesus Herrada és Hugo Hofstetter is ért már el kiemelkedő helyezéseket.


„Nacer Bouhanni a világ egyik legjobb sprintere, így elfogadhatatlan, hogy eredménytelenek legyünk vele. Viszont nagy hiba lenne csak Nacer sikereire építeni, hisz ezzel a többiek elveszítik a motivációjukat” – vélekedett a szezon elején Vasseur.


Bouhanni kisebb megfázással küszködött épp ezért nem került be a Milánó-SanRemó keretbe, amit az egykori bokszoló egy kicsit zokon is vett. Az olasz klasszikuson a már említett Laporte vezeti majd a sort.


„Persze, hogy csalódott vagyok, hisz öt hónapja erre a versenyre készülők – kesergett Bouhanni. – Miután közölték velem a hírt, azt követően is kimentem edzeni, a motivációm nem csökkent. Ez a csapat vezetőségének a döntése, melyet tiszteletben kell tartanom, természetesen ez most nagyon nehéz, mert mindenféleképpen ott akartam lenni a Milánó-SanRemón. Mindössze két napot hagytam ki a betegségem miatt, a csapatorvos is zöld utat adott, jól érzem magam, ezt az edzéskilométereim is alátámasztják.”
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések