Országútis hírek külföldről: Michael Valgren nagy reményekkel szerződött a Dimension Data csapatához, Zdenek Styban szerint Van der Poel unalmassá teszi a cyclo-cross versenyeket

E-mail  Nyomtatás
2018. december 28. péntek
  |   Szerző: m.norbi

Michael Valgren nagy reményekkel igazolt a Dimension Data csapatához

 

Diavetítéshez kattints a képre


A dán Michael Valgren pályafutása legjobb idényét zárta 2018-ban, megnyerve az Omloop Het Nieuwsblad és az Amstel Gold Race klasszikusait. Épp ezért volt kissé váratlan, hogy az Astana csapatától a dél-afrikai Dimension Data sorához igazolt.


„Egyértelmű, hogy karrierem eddigi legjobb idényét zártam – így Valgren az egyik kerékpáros szakportál megkeresésére. – Minden év végén ideges az ember, ha a jövője kerül szóba. Az Astanánál lejárt a szerződésem, én pedig úgy véltem, hogy még elég fiatal vagyok ahhoz, hogy új kihívásokat keressek. A Dimension Data egy remek programot vázolt fel számomra, Rolf Aldag személyesen keresett meg, bizonyították, hogy tényleg komoly terveik vannak velem. Nem mondom, hogy ne éreztem volna jól magam a kazah csapat színeiben, de voltak versenyek, ahol túl sokan kaptak szabadkezet, ami néha az eredményesség rovására ment. A dél-afrikai sor ellenben komplett tervet tett le elém, ami meggyőzött. Jó csapat lesz körülöttem, bár egy kicsit ijesztő, hogy eljutottam arra a szintre, hogy nagy nyomást helyezzenek a vállaimra. Természetesen ezúttal is a tavaszi klasszikusok szerepelnek majd a középpontban, de a Giro d’Italia is nagyon vonzó számomra és a yorkshire-i világbajnokság pályája is kedvez nekem. Szeretnék egy jó idényt abszolválni, ez a célom.”
 

Zdenek Stybar: Mathieu Van der Poel dominanciája unalmassá teszi a cyclo-cross versenyeket

 

Diavetítéshez kattints a képre


Két év kihagyást követően a Heusden-Zolderben rendezendő cyclo-cross világkupán tért vissza a szakág egykori világbajnoka a cseh Zdenek Stybar. A Deceuninck-Quick-Step kerekese végül a 21. helyen zárt, a versenyt követő nyilatkozatában Mathieu Van der Poel dominanciájáról is beszélt.


„Nem volt egy könnyű verseny, nagyon sokat szenvedtem – nyilatkozta Stybar a célba érkezést követően. – Próbáltam jól elkapni a rajtot, de nem jártam sikerrel. Több technikai hibát is elkövettem, de összességében élveztem a versenyt, bízom benne, hogy a következő viadalon már a legjobb tíz közelében zárhatok. Van der Poel egy másik szintet képvisel, sajnos a dominanciája unalmassá teszi a versenyeket. A zolderi hétvége is csak két körig tartott, ameddig el nem lépett a riválisaitól.”


Ötvenhárom profi versenyző vonult vissza a 2018-as idényt követően

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az egyik kerékpáros szakportál gyűjtése alapján eddig ötvenhárom profi kerékpáros jelentette be visszavonulását a 2018-as szezont követően, azaz a WorldTour és pro-kontinentális szinten versenyző csapatokból ennyien akasztották szegre a kerékpárjaikat. Persze vannak ezek között olyan versenyzők, akik elérkeztek karrierjük végéhez, mint például a negyven esztendős Franco Pellizotti vagy a harminckilenc éves Bram Tanking, de vannak érthetetlen nevek is a listában, mint a huszonnégy éves Truls Korsaeth, a huszonhét esztendős Erwann Corbel és még hosszasan sorolhatnánk. Egy biztos, a versenyzők fluktuációja évről-évre egyre nagyobb, ami nem biztos, hogy hosszú távon jót tesz a sportágnak.


 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések