Országútis hírek külföldről: Michael Matthews nyerte a Romandiai Körverseny nyitányát, a Bardiani és a holland Lotto is kihirdette a Girón induló keretét, Karsten Kroon bevallotta, hogy pályafutása során doppingolt

E-mail  Nyomtatás
2018. április 25. szerda
  |   Szerző: m.norbi

Michael Matthews nyerte a Romandiai Körverseny prológját

 

Diavetítéshez kattints a képre


Fribourg városában egy mindössze négy kilométeres prológgal vette kezdetét a Romandiai Körverseny. A soron következő svájci WorldTour esemény első napja lényegében a mezőny besorolásáról szólt. A távot a leggyorsabban az ausztrál Michael Matthews (Team Sunweb) abszolválta, akinek ehhez mindössze öt perc harminchárom másodpercre volt szüksége. A második egyetlen szekundum hátránnyal a hazai Tom Bohli (BMC), míg a harmadik a szlovén Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) lett. Természetesen az első mezőnyszakasz előtt összetettben is ugyanez a sorrend.


„Elég problémásan kezdődött számomra az idei szezon, a sérülésem sem könnyítette meg a dolgom, de szerencsére most már jó erőben érzem magam – mondta Matthews a díjátadót követően. – Próbáltam mindent beleadni és ez győzelmet ért. Szeretem ezeket a rövid prológokat. Ma az ünneplésé a főszerep, holnap viszont már a trikó megvédéséért fogok harcolni.”


A Romandiai Körverseny egy dimbes-dombos 166 kilométeres etappal folytatódik, a karaván Fribourgból Delémont felé veszi az irányt.
 

A Bardiani-CSF és a LottoNL-Jumbo csapata is kihirdette Giro keretét

 

Diavetítéshez kattints a képre


Elsőként a szabadkártyás olasz Bardiani-CSF valamint a holland LottoNL-Jumbo csapatai hozták nyilvánosságra a május 4-én rajtoló Giro d’Italián induló csapatuk névsorát. A hazai sor egy fiatal, de a hegyekben és a sprinteken is vélhetően magát mutató sorral indul, Andrea Guardini lesz az első számú emberük a sík szakaszokon, míg az emelkedőkön Giulio Ciccone és Manuel Senni kettősére építenek.


„Biztosak vagyunk abban, hogy a csapatunk élni fog a verseny adta presztízzsel – így Stefano Zanatta sportigazgató. – Nagyon elégedettek vagyunk a srácok által az elmúlt időszakban mutatott teljesítménnyel, bizonyítottuk, hogy számolni kell velünk az Olasz Körversenyen is. A Giro minden egyes szakasza egyfajta esély a fiataljaink számára ahhoz, hogy kitűnjenek a tömegből. Szeretnénk legalább egy szakaszgyőzelmet szerezni.


A Bardiani-CSF Giro kerete: Simone Andreetta (olasz), Enrico Barbin (olasz), Giulio Ciccone (olasz), Andrea Guardini (olasz), Mirco Maestri (olasz), Manuel Senni (olasz), Paolo Simion (olasz) és Alessandro Tonelli (olasz).


A holland LottoNL-Jumbo sem sokáig tétlenkedett, ők is megnevezték azt a nyolc főt, aki rajthoz állhat az idei Olasz Körversenyen. A keret George Bennett és Robert Gesink kettőse köré épül, míg a sprintekben Danny Van Poppel sikereiért dolgozik majd a sor.


A LottoNL-Jumbo Giro kerete: Enrico Battaglin (olasz), George Bennett (új-zélandi), Koen Bouwman (holland), Jos Van Emden (holland), Robert Gesink (holland), Gijs Van Hoecke (belga), Bert-Jan Lindeman (holland) és Danny Van Poppel (holland).


Karsten Kroon elismerte, hogy pályafutása egy szakaszában tiltott teljesítménynövelő szerekkel élt

 

Diavetítéshez kattints a képre


A holland Karsten Kroon a minap elismerte, hogy profi pályafutása egy szakaszában tiltott teljesítményfokozó szerekkel élt. Egy holland újság publikálta elsőként a sztorit, annak a Thijs Zonneveldnek a tollából, aki Thomas Dekker botránykönyvéért is felel. Kroon elsőként éppen Zonneveldnek mesélt dolgairól, később azonban nem szerette volna, hogy ez nyilvánosságra kerüljön. Az újságíró azonban hajthatatlan volt, így idővel csak megjelent a cikk.


„Amit leírtak, az sajnos igaz – nyilatkozta Kroon a megjelenést követően. – Sajnálom és természetesen minden felelősséget vállalok a tetteimért. Nagyon nehéz időszaka volt ez a pályafutásomnak.”


Karsten Kroon tizennyolc évig volt profi, ez idő alatt megfordult a Rabobank, a CSC, a BMC és a Saxo Bank csapatainál. Karrierje lezárását követően a holland Eurosport szakkommentátora lett, s bár először még úgy nyilatkoztak, hogy a bejelentés nem befolyásolja Kroon munkáját, a legfrissebb hírek szerint a közelgő Giro d’Italia során már nem lehet benn a stúdióban.


Matthias Brandle egy szerencsétlen bukás miatt marad le a Giro d’Italiáról

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Trek-Segafredo osztrák tempómenője Matthias Brandle gőzerővel készült a közelgő Giro d’Italiára, sajnos pechjére azonban hatalmasat bukott a Romandiai Körversenyen prológjának bejárásakor. Az esés következtében kulcscsonttörést szenvedett, sérülését azonnal operálni kellett. Az elsődleges hírek szerint legalább nyolc-tíz nap pihenő vár rá mielőtt újra elkezdhetné az edzéseket. Ez egyben azt is jelenti, hogy nem lehet ott az Olasz Körversenyen.


„Nagyon csalódott vagyok, elsősorban a Giro d’Italia miatt, másodsorban pedig azért mert nevetséges módon estem el – bosszankodott Brandle a műtétet követően. – Alig mentem tíz kilométer/órás sebességgel, amikor valami kiütötte a kezemből a kormányt én pedig a lehető legszerencsétlenebbül kerültem a földre.”


 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2018.04.25. 10:20
Mi ez a hülyeség? Akkor kell kirúgni, ha doppingolásra buzdít vagy nyilvánosan egyetért vele. Eddig értett a kerékpározáshoz, most pedig hogy ez kiderült már nem? Nevetséges...

2018.04.25. 07:26
Annyira csodálatos ez az álszentség: doppingolt a gonosz kerékpározós, ezért a Grál-lovag csatorna majd jól nem engedi kommentálni, mert rontja a presztízsüket...

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések