Országútis hírek külföldről: megszerezte első győzelmét a Lotto-Soudal színeiben Caleb Ewan, Elia Viviani megnyerné a Milánó-Sanremo klasszikusát, Oliver Naesen szeretne jó formába kerülni tavaszra

E-mail  Nyomtatás
2019. január 03. csütörtök
  |   Szerző: m.norbi

Megszerezte első győzelmét a Lotto-Soudal színeiben Caleb Ewan

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az ausztrál Bay Crit sorozat második versenye kiélezett csatát hozott, az első nap győztese Marco Haller (Katusha-Alpecin) és Caleb Ewan (Lotto-Soudal) között. A hatvan perces kritérium végén egy nyolc fős sornak sikerült ellépni, benne a két kiválósággal, ám Roger Kluge (Lotto-Soudal) olyan szinten kontroll alatt tartotta a történéseket, hogy Ewan végül magabiztosan nyerte a napot Heinrich Haussler (Bahrain-Merida) és Haller előtt.


„Jó érzés ilyen hamar győzelmet szerezni, pláne egy új csapat színeiben – így Ewan a célba érkezést követően. – Roger fantasztikus munkát végzett, könnyűvé tette számomra a napot, én pedig éltem a lehetőséggel. Azt hiszem egy szórakoztató versenyt kreáltunk. Múlt évben csalódásként éltem meg ezt a viadalt, így mindenféleképpen azon voltam, hogy idén sikerüljön legalább egy napot megnyernem. Nagyon fontos volt ez nekem, remélem, hogy erre a későbbiekben is építhetünk.”


A verseny összetettjében húsz pontjával Marco Haller (Katusha-Alpecin) áll az élen, míg a hölgyeknél Chloe Hosking volt a legjobb a második versenyen, így összetettben is átvette a vezetést.
 

Elia Viviani Milánó-Sanremot nyerne

 

Diavetítéshez kattints a képre


Elia Viviani a mezőny legeredményesebb versenyzőjeként tizennyolc győzelemmel zárta a 2018-as szezont, ennek fényében pedig nem szeretne lassítani 2019-ben sem. Az ausztrál Tour Down Underen kezdve az évet igyekszik megismételni tavalyi eredményeit, amikor a harmadik szakasz megnyerésével indított. Versenyprogramja hasonlóan alakul az előző évhez, nem lesz ott a Tour de France-on ellenben a Giro d’Italia és a világbajnokság is kiemelt célként lebeg a szemei előtt, de szeretne nagyon alkotni a Milánó-Sanremo klasszikusán is.


„Egyetértettünk abban, hogy nem megyek a Tourra, az útvonal nem éppen a sprintereknek kedvez – így a regnáló olasz bajnok a La Gazetta dello Sport hasábjain. – Annyiban térnek el a terveim az idei évben, hogy nem a tizennyolc győzelem megismétlése a célom, megelégszem tíz sikerrel is, de szeretném, ha közte lenne egy-két nagyobb verseny megnyerése is. Úgy érzem, bennem lehet egy nagy klasszikus diadal lehetősége, gondolok itt a Milánó-Sanremora. Nem vagyok megszállottja a La Primaverának, de minden alkalommal egyfajta eufóriába kerülök, amikor ott versenyzek. 2018-ban csalódásként éltem meg az ott elért eredményem. Fernando Gaviria távozása egy új riválist kreált számomra, de abban is biztos vagyok, hogy ezúttal már Marcel Kittel is versenyképes lesz, és akkor még nem szóltam Sagan, Groenewegen és Ackermann triójáról. Nem lesz könnyű dolgom, olasz bajnokkánt és olimpiai aranyérmesként büszkévé tesz az, amit eddig elértem és ezt az utat szeretném követni 2019-ben is.”


Oliver Naesen bízik benne, hogy Peter Sagan és Greg Van Avermaet mellett a tavasz harmadik nagy neve lehet

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az AG2R La Mondiale belga klasszikus specialistája Oliver Naesen nem éppen a legjobb emlékekkel zárta a 2018-as évet. Bukott az E3 Harelbeke, a Dwars door Vlaanderen és a Flandria Körverseny során is, a Párizs-Roubaix-n pedig a lehető legrosszabbkor kapott defektet, így nem is sokat szerepelt – pozitív értelemben – a hírekben. A 2019-es évnek is nagy tervekkel vág neki, szeretne Peter Sagan és Greg Van Avermaet mögött a klasszikusok harmadik számú opciója lenni.


„Frusztráló volt, hogy mindig előttem estek el, tehát sohasem én hibáztam – ecsetelte az elmúlt év történéseit Naesen. – Amikor a bal oldalon próbáltam helyezkedni, akkor ott volt bukás, amikor meg inkább az út másik szélét választottam, akkor ott. Ez már csak egy ilyen év volt. Nem volt túl jó érzés szakadt belga bajnoki trikóban célba érni. Az AG2R La Mondiale nem éppen az a klasszikusokra épülő csapat, de a WorldTour sorozatban nagyon fontosak ezen versenyek pontjai is. Nagy tervekkel készülök, persze csak, ha nem esek el. Peter Sagan és Greg Van Avermaet mellett szeretnék a klasszikusokon a harmadik számú opcióvá válni.”


Rövidhírek: az egykori amerikai bajnok kontinentális szinten folytatja, keretet hirdetett a Tour Down Underre a Trek-Segafredo csapata

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az egykori amerikai bajnok Greg Daniel nem kapott szerződéshosszabbítást a Trek-Segafredo csapatától, így pályafutását a kanadai kontinentális DCBank Pro Cycling soránál folytatja.


„Nem vagyok csalódott, hogy nem maradhattam a WorldTourban – mondta a még mindig csak huszonnégy esztendős Daniel. – Viszontagságos év volt a 2018-as, örülök, hogy másokkal ellentétben egyáltalán találtam csapatot, köszönettel tartozom ezért a DCBank szakmai vezetőinek. Nem feltartott kézzel érkezem, szeretnék versenyeket nyerni és ismét bebizonyítani azt, hogy a legjobbak között a helyem.”


Maradva a Trek-Segafredo soránál, az amerikai csapat az elsők között hirdetett keretet a szezonnyitó WorldTour versenyre az ausztrál Tour Down Underre. A kapitány, ahogyan az várható is volt Richie Porte lesz, aki az összetett győzelem reményében áll rajthoz. Mellette William Clarke, Koen de Kort, Ryan Mullen, Jarlinson Pantano, Kiel Reijnen és Peter Stetina teszi teljessé a keretet.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések