Országútis hírek külföldről: logisztika az Olasz Kör kulisszái mögül, a Quick-Step Giro csapata Elia Viviani köré épül, Chris Froome zsinórban harmadik háromhetesét nyerné, a Sunweb névadószponzora határozatlan időre hosszabbított (+videó)

E-mail  Nyomtatás
2018. május 01. kedd
  |   Szerző: m.norbi

Logisztika a Giro d’Italia kulisszái mögül

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az már mindenki számára közismert tény, hogy az idei Giro d’Italia Olaszországon kívülről, jelen esetben Izraelből rajtolt. Azonban a közel-keletről valahogyan el kellett jutni Olaszországba, s a nagy távolság okán a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség jóváhagyásával a szervezők pont ezért beiktathattak egy plusz pihenőnapot is. A logisztika tökéletes megoldása ennek okán nagy kihívás elé állította a szervezőket, akik egy Boeing 747-es teherszállító repülőgép segítségével igyekeznek megoldani a felmerülő problémákat. Az oda úttal még nincs is sok probléma, hisz mind a versenyszervezők, mind pedig a huszonkét résztvevő csapat felszerelése egyszerűen felfér a repülőgépre, ellenben a harmadik szakaszt követően mindössze egyetlen nap áll majd rendelkezésre ugyanezt a felszerelést visszajuttatni Olaszországba, Cataniába. A kétezer kilométeres távolság mihamarabbi leküzdését úgy próbálják orvosolni, hogy négy charter járat gondoskodik a versenyzők, segítők és a szervezők egy időben való Itáliába utaztatásáról. A La Gazetta dello Sport információi szerint csapatonként közel egy tonnányi felszereléssel számolnak, ami összesen 880 kerékpárt és mintegy 2700 szett kereket jelent, és akkor még nem beszéltünk a kiegészítő technikai eszközökről, a masszázsasztalokról, élelmiszerekről stb. Természetesen a repülőgép fedélzetére csak alapos átvilágítást követően kerülhet fel a felszerelés, folyékony anyagot nem lehet szállítani, így például a láncolajokat is másképpen kell megoldania a szerelőknek. A legtöbb csapat plusz autókat bérel az izraeli szakaszokra, míg az eredetileg használt járműpark Olaszországban várja a versenyzők megérkezését.


Az egész logisztika zavartalan tető alá hozásáért Andrea Giarrizzo felel, aki minden szituációban nyugodtan konstatálj a történéseket. A mindig friss megjelenésű RCS munkatárs gyilkos határozottságról uralkodik. Mr. Giarrizzo felel a viadal alatt a csapatok elszállásolásért, ami szintén komoly feltételeket kíván meg. A rajtállomástól ugyanis egyik szálláshely sem lehet húsz kilométernél távolabb. Andrea ennek megfelelően még tavaly végigjárta Izraelt illetőleg az olasz szállodákkal is megkötötte a megállapodásokat. Szervezőmunka a javából…
 

A Quick-Step Floors csapata összetett menő nélkül Elia Viviani sikereire épít a közelgő Girón

 

Diavetítéshez kattints a képre


Azt követően, hogy az elmúlt két évben Bob Jungels sikereitől volt hangos az Olasz Körverseny – a luxemburgi kerékpáros kétszer is megnyerte a fiatalok különversenyét illetve az összetettben is az első tíz között zárt – idén egy teljesen más taktikával vág neki a Giro d’Italiának a belga Quick-Step Floors sora. Lényegében összetett menő nélkül Elia Viviani sprintjeire valamint egy-egy szökevénysikerre épít Patrick Lefevere csapata. A Davadi Bramati sportigazgató által vezetett nyolcasban Viviani legfőbb segítői Michael Morkov és Fabio Sabatini lehetnek, míg egy-egy szakaszgyőzelemre hajthat a tavasszal kiválóan szereplő Remi Cavagna és Maximilian Schachmann duója.


„Fantasztikusan kezdtük az idényt, de ez már a múlt – mondta a sor bejelentését követően Bramati. – Nem akarunk a babérjainkon megpihenni, a Giro d’Italia az egyik legnagyobb presztízzsel bíró szakaszverseny, ahol már egyetlen etapgyőzelem is felér a halhatatlansággal. A célunk, hogy szakaszokat nyerjünk és trikókat viseljünk. Elia lesz a kapitányunk, de ez nem egyenértékű azzal, hogy ne akarnánk megragadni minden lehetőséget a győzelemre.”


A Quick-Step Floors Giro sora: Elia Viviani (olasz), Eros Capecchi (olasz), Remi Cavagna (francia), Michael Morkov (dán), Fabio Sabatini (olasz), Maximilian Schachmann (német), Florian Senechal (francia) és Zdenek Stybar (cseh)


Chris Froome: út a Giróig

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Sky csapata szokásos eleganciájával készített kisfilmje Chris Froome felkészüléséről, aki célul tűzte ki maga elé, hogy a 2017-es Tour és Vuelta győzelmét követően 2018-ban az Giro d’Italiát is megnyeri, ezzel zsinórban három nagy körverseny első helyét orozza el.

 


A Sunweb hosszú távra tervez, a névadószponzor határozatlan időre hosszabbított a csapattal

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az üdülések szervezésében érdekelt Sunweb új távlatokat kíván megnyitni a profi kerékpársportban, ennek kapcsán határozatlan időre hosszabbították meg szponzorációs szerződésüket. Mint ismert a WorldTour csapat mellett egy női és egy U23-as kontinentális utánpótlássort is működtet Iwan Spekenbrink csapatvezető, de most kezdték el építeni Hollandiában a Team Sunweb bentlakásos kerékpáros akadémiáját is, melynek célja a fiatal tehetségek kinevelése.


„Nagyon büszkék vagyunk, hogy a 2019-es idény végéig tartó szponzorációs megállapodásunkat határozatlan idejűre módosítottuk, melyre korábban még nem volt példa a sportág történetében – így Spekenbrink a bejelentést követően. – Ezzel a stabilitással a szervezeti felépítésünk tovább erősödhet mindamellett, hogy eddig soha nem látott távolságokra tervezhetünk. 2008 óta folyamatosan azért küzdöttünk, hogy valami újat alkothassunk. Voltak nehéz időszakaink, volt, hogy a megszűnés szélén táncoltunk, ám most egy olyan szintre értünk, ami forradalmasíthatja a profi kerékpársportot.”
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések