Országútis hírek külföldről: Lieuwe Westra visszavonult, elmaradhat az Etoile de Bességes viadala, Kelderman Ausztráliában kezd, a Man-szigetek rendezheti a brit bajnokságot

E-mail  Nyomtatás
2017. január 10. kedd
  |   Szerző: velo.hu

Lieuwe Westra gondolt egyet és bejelentette visszavonulását

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az átigazolási időszak egyik váratlan húzása volt Lieuwe Westra szerződésének felbontása, aki nem érezte túlságosan jól magát az Astana színeiben. A holland kerekes ezt követően a belga pro-kontinentális Wanty-Groupe Gobert csapatához írt alá, ám váratlan módon a minap bejelentette visszavonulását. Westra az egyik közösségi oldalon közölte a hírt, de a poszt néhány óra múlva törlésre került. A tényt végül maga a csapat erősítette meg.


„Vasárnap kaptunk egy e-mailt a versenyzőnktől, miszerint személyes okok miatt azonnali hatállyal kéri a szerződése felbontását, és visszavonul – mondta Jean Freancois Bourlart csapatvezető. – Nem firtatjuk az okokat, elfogadjuk a döntést.”


A harmincnégy esztendős kerekes 2006-ban a KrolStone kontinentális csapatában lett ismert versenyző, majd megfordult a Vacansoleil és az Astana színeiben. Pályafutása legnagyobb sikere két holland bajnoki címe mellett 2016-ban a Driedaagse De Panne-Koksijde viadalának megnyerése volt.
 

Lehet, hogy meg sem rendezik az Etoile de Bességes viadalát

 

Diavetítéshez kattints a képre


Számos kerékpáros számára a Február 1. és 5. között esedékes Etoile de Bességes szakaszversenye jelenti a 2017-es idény nyitányát, a franciaországi viadal azonban elég nagy gondban van, mivel még közel negyvenezer Euró hiányzik a költségvetéséből az esemény megrendezéséhez.


„Évek óta küzdünk a pénzügyi problémákkal, de eddig egyetlen esztendő sem alakult ilyen nehezen, mint ez – kesergett Roland Fangille a szervezőség részéről. – A probléma most is az, mint korábban, azaz, hogy a települési önkormányzatok nem nagyon állnak mellénk, így szinte minden városi forrás elapadt. Egyelőre a szállások átszervezésével próbáljuk orvosolni a problémáink.”


Wilco Kelderman a Tour Down Underen debütál új csapata a Sunweb színeiben

 

Diavetítéshez kattints a képre


A január 17-én rajtoló Tour Down Under viadalán debütál új csapata a Sunweb színeiben a LottoNL-Jumbo sorától érkező holland Wilco Kelderman. A fiatal kerekes korábban már szerepelt kiemelkedően az ausztrál viadalon, hisz a 2013-as kiírás során az összetett előkelő hatodik helyén zárt.


„Közeledik az év első World Tour eseménye a Tour Down Under viadala, mely a szülővárosomból Adelaide-ból rajtol – nyilatkozta a Team Sunweb ausztrál sportigazgatója Luke Roberts. – Próbáltuk a lehető legjobban összerakni a csapatunk, így elvárjuk a kerekeseinktől, hogy eredményesen szerepeljenek. Legfőképpen a sprintereknek kedvező etapokban bízunk, rengeteget dolgoztunk a srácok összeszoktatásán az elmúlt időszakban. Nikias Arndt lesz az első számú emberünk a hajrákban, míg az összetettért új szerzeményünk Wilco Kelderman küzdhet.”


Mark Cavendish otthona a Man-sziget rendezheti a 2017-es brit bajnokságot

 

Diavetítéshez kattints a képre


Valószínűleg Mark Cavendish (Dimension Data) és Peter Kennaugh (Sky) kettőse nagy örömmel fogadta a hírt, miszerint a 2017-es brit bajnokságnak szülőhelyük a Man-sziget adhat otthont 2017 júniusában. Utoljára 1995-ben rendezték a nemzeti bajnokságot a szigeten, akkor Robert Millar diadalmaskodott.


„Nagyon boldogok vagyunk, hogy a brit nemzeti bajnokság ilyen hosszú időt követően visszatérhet a szigetre – így Jonny Clay a Brit Kerékpáros Szövetség részéről. – A szigeten ismert szenvedélyesség valamint a hagyományok megőrzése ideális helyszínt biztosít egy ilyen rangos eseményhez. Számtalan sportesemény házigazdájaként a helyiek már több ízben bizonyították rátermettségüket, így méltó vendéglátóként fogadják majd Nagy-Britannia legjobb kerekeseit.”

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések