Országútis hírek külföldről: Lefevere szerint Viviani jobb lesz, mint Kittel, végleges a Katusha-Alpecin kerete, az Oath kiszállt a Slipstream mögül, nem a sprintereknek kedvezhet a tokiói olimpia pályája

E-mail  Nyomtatás
2017. november 09. csütörtök
  |   Szerző: velo.hu

Patrick Lefevere: Elia Viviani jobb lesz, mint Kittel

 

Diavetítéshez kattints a képre


A mezőny legeredményesebb sorában a Quick-Step Floors csapatában viszonylag nagy volt a mozgás az elmúlt hetekben, mindezek ellenére Patrick Lefevere csapatvezető bizakodó, elmondása szerint nincs ok az aggodalomra, csapata 2018-ban is ugyanolyan versenyképes lesz, mint az idei évadban. A sztársprinter Marcel Kittel helyét az olasz Elia Viviani veszi át.


„Amennyiben a memóriám nem csal Kittel tizennégy győzelemmel zárta az évet, míg Viviani kilenc sikert könyvelhetett el – nyilatkozta a minap Lefevere. – A Lidl távozása a szponzoraink közül nagy érvágás számunkra, de el kell fogadnunk a döntésüket, ami érthető Is, hisz Kittel személyében a legjobb német kerékpáros igazolt el. Elia Viviani viszont nagy nyereség számunkra. Nem mondhatom, hogy ne lett volna segítsége a Sky soránál, de az biztos, hogy nálunk több lehetősége lesz vérbeli sprinteken részt venni. Elia Viviani jobb lesz, mint Kittel. Vannak kulcssegítőink, és akkor még nem szóltunk Fernando Gaviriáról, akinek a fejlődése megkérdőjelezhetetlen. Két vérbeli sprinterrel nem lehet kétséges a jövő évi eredményes szereplésünk. Természetesen a tavaszi klasszikusokra is győzelmekért érkezünk majd, Philippe Gilbert lehet az, akinek esélye lehet legalább egy nagy monumentumot megnyerni. Philippe esete érdekes volt, hisz 2016 végén felhívtam, hogy ne húzzuk tovább egymás idejét, mivel nincs rá annyi pénzünk, amennyiről előzőleg tárgyaltunk. Azt válaszolta, hogy ez nála már nem a pénzről szól. Három versenyt szeretne még megnyerni a Flandriai Kört, a Párizs-Roubaix-t és a Milánó-SanRemot, erre pedig ma csak a Quick-Step csapatában lát lehetőséget. Bizonyított, így értelemszerűen továbbra is a legnagyobb nevünk lesz a 2018-as klasszikusok során.”
 

Végleges a Katusha-Alpecin jövő évi kerete

 

Diavetítéshez kattints a képre


December 3. és 15. között a spanyolországi Mallorca szigetén kezdi meg a felkészülést a 2018-as idényre a svájci licenccel szereplő Katusha-Alpecin csapata. A sor legnagyobb szerzeménye az átigazolási időszakban a német sztársprinter Marcel Kittel (Quick-Step Floors) volt, de érkezett többek között Ian Boswell (Team Sky), Alex Dowsett (Movistar) és Nathan Haas (Dimension Data) is. A távozók közül a legkomolyabb nevek Alexander Kristoff (UAE Team Emirates) és Sven Erik Bystrom (UAE Team Emirates) voltak.


A Katusha-Alpecin 2018-as kerete: Maxim Belkov (orosz), Jenthe Biermans (belga), Ian Boswell (amerikai), Steff Cras (belga), Alex Dowsett (brit), Matteo Fabbro (olasz), José Gonçalves (portugál), Nathan Haas (ausztrál), Marco Haller (osztrák), Reto Hollenstein (svájci), Robert Kiąerlovski (horvát), Marcel Kittel (német), Pavel Kochetkov (orosz), Viacheslav Kuznetsov (orosz), Maurits Lammertink (holland), Tiago Machado (portugál), Tony Martin (német), Marco Mathis (német), Baptiste Planckaert (belga), Nils Politt (német), Jhonatan Restrepo (kolumbiai), Simon ©pilak (szlovén), Mads Würtz Schmidt (dán), Willie Smit (dél-afrikai), Rick Zabel (német) és Ilnur Zakarin (orosz).


Az Oath kilépett a Slipstream Sport mögül

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az idei Tour de France során jelentették be az Oath médiavállalat érkezését a Cannondale-Drapac csapatához. Akkor még hosszú távú megállapodásról beszéltek, a Verizon leányvállalata ellenben nem várt módon máris felbontotta a szerződését Jonathan Vaughters csapatával. A Francia Körversenyt követően került fel a cég logója a jövőre már EF Education First-Drapac néven szereplő csapat szerelésére, ellenben a minap bemutatott 2018-as mezeken már nem volt látható. Egyelőre sem a kerékpáros sor, sem a cég nem kommentálta a történteket. A csapatot sokáig a megszűnés veszélyeztette azonban a svéd oktatási nagyvállalat az EF Education First érkezésével megmenekült az amerikai sor.


Várhatóan a 2020-as olimpia pályája sem a sprintereknek kedvezhet

 

Diavetítéshez kattints a képre


Ugyan a 2020-as tokiói olimpia még egy kissé odébb van, de néhány helyi forrás máris tudni véli az országúti kerékpáros szám útvonalát, ami nagy valószínűséggel érinti majd a kultikus Fuji hegyet. Az eredeti tervek szerint Tokió belvárosában körözött volna a mezőny, azonban a legújabb pletykák már azt rebesgetik, hogy a fővárosból indulva nyugatra halad majd a karaván elkerülve ezzel a nagyobb forgalmi dugókat. Az egyik online magazin már azt is megerősítette, hogy a férfiakra 266, míg a hölgyekre 143 kilométer várhat. A befutónak a Formula-1-es versenyekről is jól ismert Fuji Speedway versenypálya adhat otthont. Hivatalos megerősítés ugyan még nincs, de ha a pletykák beigazolódnak, akkor akár 5000 méternyi szintet is tartalmazhat az olimpia férfi mezőnyversenyének útvonala.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések