Országútis hírek külföldről: Kristina Vogel emocionális visszatérése, Marcel Kittel kettőzött erővel készül a 2019-es idényre, Esteban Chaves a Valenciai Körversenyen térhet vissza

E-mail  Nyomtatás
2018. december 04. kedd
  |   Szerző: m.norbi

Kristina Vogel emocionális visszatérése

 

Diavetítéshez kattints a képre


A kétszeres olimpiai bajnok német pályakerékpáros Kristina Vogel még június végén szenvedett súlyos edzésbalesetet a cottbus-i betonkörön, miután egyszer csak a semmiből egy másik versenyző figyelmetlenül tekert fel elé, hirtelen előtte teremve. A jelenkor egyik legjobb női sprintere nagy sebességgel bukott. Vogelt mentőhelikopterrel szállították kórházba, súlyos gerinctörést szenvedett, deréktól lefelé lebénult. Az egykori kiváló versenyző továbbra is a rehabilitáció időszakát éli, próbálja nem elhagyni magát, közösségi média oldalai pörögnek, íjászkodig, de kipróbált számos más kerekesszékben űzhető sportot is. A balesete óta első ízben térhetett vissza egy velodromba, méghozzá a berlini világkupa díszvendégeként. A tizenegyszeres világbajnok Vogel megkapta az év kerékpárosának járó elismerést.


„Nagyon mozgalmas hétvégém volt – mondta Vogel, akit hatalmas ováció fogadott. – Követem a versenyeket, de nagyon hiányzik a közösség, és az, hogy ténylegesen is részese lehessek a világkupa viadalainak. Nem vagyok dühös a történtek miatt, persze vannak olyan pillanatok, amikor szomorúságot érzek, de úgy vagyok vele, hogy minél hamarabb elfogadod a dolgot, annál hamarabb tudsz továbblépni. Mindig is jellemző volt rám, hogy elérem a céljaim, és ez a hozzáállás nem változott a történtek után sem. Örülök, hogy életben maradtam, még mindig ugyanaz az ember vagyok, aki hat hónappal ezelőtt voltam. Most olyan dolgokkal foglalkozom, amelyekre élsportolóként nem volt időm, egyelőre még nem gondolkozom a parasporton, hisz ahhoz, hogy ott is sikeres legyek több évnyi munkára van szükség, én pedig a második hellyel nem elégszem meg.”
 

Marcel Kittel: úgy élek, mint egy szerzetes, szeretném visszanyerni a legjobb formám

 

Diavetítéshez kattints a képre


A német sprinter Marcel Kittel optimistán tekint a 2019-es szezonra, azt követően, hogy a mögöttünk hagyott évadban szörnyű teljesítményt nyújtva mindössze két sikert ünnepelhetett, de csapata a Katusha-Alpecin is mindössze öt győzelmet szerzett. Viszontagságos éve már szeptemberben véget ért, sokáig úgy tűnt, hogy valamiféle betegség hátráltatja, amely végül nem igazolódott be, mindezek ellenére nem indult már több versenyen.


„Nem éppen úgy alakult ez az idény, ahogyan előzetesen szerettük volna – így Kittel az egyik kerékpáros szakportál megkeresésére. – A Tour de France után már motivációm sem volt. Próbáltam keresni az okokat, de nem kaptam válaszokat a kérdéseimre. Köszönöm a csapatnak, hogy kitart mellettem, és, hogy időt ad arra, hogy összeszedjem magam. Mentálisan nagyon sokat készülök, rájöttem, hogy mindent el kell felejtenem ahhoz, hogy újra a legjobb lehessek. Nem zavarhatnak meg a külső körülmények, egy újságíró kérdéseire is úgy kell válaszolnom, hogy az semmiféleképpen se befolyásoljon, különben könnyen stresszessé válhat az ember. Úgy élek, mint egy szerzetes, szeretném visszanyerni a formám. Edzés, pihenés, megfelelő táplálkozás, most ez a három dolog tölti ki a mindennapjaim.”


Esteban Chaves a Valenciai Körversenyen térhet vissza

 

Diavetítéshez kattints a képre


Esteban Chaves nem véletlenül teljesített az elvártaktól gyengébben az idei szezonban, s bár nyert egy szakaszt a Giro d’Italián végül csak az összetett hetvenkettedik helyén zárt, ráadásul azt követően már egyetlen versenyen sem indult. Esteban mononukleózisban szenvedett, amit számos egyéb allergiás reakció kísért, így sokáig még edzeni sem tudott. Azóta szerencsére rendeződtek a dolgok, a kolumbiai kerekes bízik benne, hogy 2019-ben visszatérhet az élmezőnybe. Sokáig úgy volt, hogy hazája legnagyobb presztízsű szakaszversenyén kezdheti az évet, végül ez annyiban változott, hogy a február 10-én rajtoló Valenciai Körverseny lesz az első megmérettetés, amelyen rajthoz állhat.


Rövidhírek: elhunyt Paul Sherwen, Annika Langvad a Boels-Dolmans csapatában folytatja

 

Diavetítéshez kattints a képre


Hatvankét esztendős korában elhunyt Paul Sherwen, aki idehaza ugyan kevésbé ismert, de pályafutása során több mint harminc Tour de France-t közvetített többek között a brit 4-es csatornának, az ausztrál SBS-nek és az amerikai NBC televíziós társaságnak. Sherwen halálát szívelégtelenség okozta.


A dánok hegyikerékpáros klasszisa Annika Langvad megegyezett a Boels-Dolmans csapatával, ami nem is csoda, hisz korábban már számtalanszor bizonyította, hogy országúton is megállja a helyét. Egyelőre versenyprogramja nem ismert, de az biztos, hogy csak néhány viadalon fog szerepelni, hisz mindkét szakágban szeretne kiemelkedőt nyújtani, célja továbbra is kiharcolni a tokiói olimpiai részvételt.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések