Országútis hírek külföldről: Kittel nyerte a Kaliforniai Kör nyitányát, Rafal Majka győzött az első emelkedős befutón

E-mail  Nyomtatás
2017. május 16. kedd
  |   Szerző: velo.hu

Kittel nyerte a Kaliforniai Kör nyitányát, Rafal Majka győzött az első emelkedős befutón

 

Diavetítéshez kattints a képre


Sacramentóban egy a sprintereknek kedvező 167 és fél kilométeres szakasszal vette kezdetét a World Tour sorozatba újonnan bekerülő Kaliforniai Körverseny. A Giro d’Italia árnyékában rendezendő viadal, előzetesen is remek csatát ígért. Az első szinte teljesen sík etap a szokásos forgatókönyv szerint zajlott, a nap szökésének megfogását követően mezőnyhajrá döntött, amit Marcel Kittel (Quick-Step Floors) nyerte meg Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) és Elia Viviani (Sky) előtt.
 

A második etap Modesto és San Jose között vezetett a végén a Mount Hamilton emelkedőjével, így az összetettért küzdők első erőfelmérője volt. A 143 kilométeres penzum elején egy hat fős szökevénysor lépett el, miközben a főmezőnyt a Bora-Hansgrohe csapata kontrollálta. Az elmenésben a kolumbiai Daniel Jaramillo (UnitedHealtcare) gyűjtögette a hegyi pontokat, miközben a mezőny az utolsó emelkedőhöz közeledve darabjaira hullott.


Jaramillo és a lett Tom Skujins (Cannondale-Drapac) bírta a legtovább az élen hozzájuk csatlakozott az utolsó emelkedő megkezdése előtt George Bennett (LottoNL-Jumbo), Ian Boswell (Sky), Rafal Majka (Bora-Hansgrohe) és Lachlan Morton (Dimension Data) négyese. Jaramillo idővel leszakadt, míg Skujins hatalmasat bukott eltörve a kulcscsontját, így feladva a versenyt.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Felfelé egymást kóstolgatta a négyes, Morton többször is megpróbált indítani, végül azonban Majka és Bennett kettőse tudott minimális előnyre szert tenni. Végül Rafal Majka (Bora-Hansgrohe) nyerte a szakaszt George Bennett (LottoNL-Jumbo) és Ian Boswell (Sky) előtt. Összetettben szintén Majka vette át az első helyet.


A harmadik szakasz során Morro Bay városába érkezik a karaván, egy a sprintereknek kedvező etap végén.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések